Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Canbolat Bursa’ya güç katıyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “iki gözümün çiçeği” diye onurlandırdığı Bursa’da, 2018 yılı Kasım ayından bugüne hizmet veren Vali Yakup Canbolat vatandaşların takdirini topluyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vali Canbolat Bursa’ya güç katıyor…

Tarihi kökleri binlerce yıl öncesine dayanan payitahtta; huzur, güvenlik ve birlikteliğin sembolü olarak şehre güç katmaya devam eden Vali Yakup Canbolat’ın görev sürecinde Bursa, Türk Dünyası Kültür Başkenti ünvanını aldı ve yine Türkiye’nin Otomobili TOGG’un üretim üssü oldu.

2023 yılı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu’nu ağırlayan Vali Yakup Canbolat, Bursa’ya Ankara’dan yatırımların gelmesi için canhıraş bir emek harcıyor.

Payitaht şehrimize ayağı uğurlu gelen Vali Yakup Canbolat döneminde Bursa’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok Türk ve İslam Dünyası Lideri ile Bakanlar adeta akın etti.

Kamu güvenliği başta olmak üzere birçok konuda kurumların işbirliği içerisinde çalışması için gece gündüz demeden mesai harcayan Vali Yakup C anbolat, son olarak 6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde önemli hizmetlere vesile oldu. Bursa’nın var gücü ile deprem bölgelerine yönlendirilmesini Nurdağı görevinde dahi aksatmayan Vali Canbolat, Türkiye’ye örnek bir kamu görevlisi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Bakanlar Kurulu’nun gözünün arkada kalmadığı Bursa’da; huzur, güvenlik ve birlikteliğin sembolü olan Vali Yakup Canbolat, Ramazan ayında şehre gelen depremzedelerle gerçekleştirdiği iftarlarla vatandaşların gönlüne taht kurdu.

Bursa’da çok sayıda okulun hayırseverler eli ile inşa edilmesine vesile olan Vali Yakup Canbolat, şehrin tüm ilçelerinde görev yapan Kaymakamlar ile bütün şehir de tam hakimiyet sağlamış durumda.

BEBKA çalışmaları ile iş dünyasına ve esnafa önemli faydalar üretilmesini sağlayan Vali Yakup Canbolat, Eşi Hanımefendi Ayşegül Canbolat ile birlikte ortaya koydukları performansla hem örnek bir aile hemde örnek bir kamu görevlisi olarak Türkiye’nin Bursa’daki gururu olmayı başardı.

Ramazan ayı boyunca Harmancık, İnegöl, Orhaneli, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Osmangazi, Yenişehir, İznik, Gemlik, Nilüfer ve Yıldırım’da depremzede vatandaşlarla iftar buluşmaları başta olmak üzere vakıf ve huzurevlerini ziyaret ederek oradaki değerlerimiz ile hasbihal eden Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin samimiyetini vatandaşlarımıza gösterirken ve kadim medeniyetimizin öz değerlerine ne kadar hakim olduğunu da her fırsatta kanıtladı.

Bursa’yı Türkiye’nin Yatırım Üssü yaptı

Bursa, 2023 verilerine göre 17 Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin 237 fabrika ile Türkiye’nin adeta yatırım ve üretim üssü oldu diyebiliriz.

Bursa’yı Türkiye Yüzyılının Yatırım Üssü haline getiren Vali Yakup Canbolat, pandemi sürecinde Dünya kriz yaşarken, Bursa’dan Türkiye’ye ve Dünya’ya her türlü katkıyı sağladı. Bursa’da üretimi durdurmaksızın tam güvenlik önlemleri ile sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere maske, eldiven, tulum ve birçok sağlık ekipmanın üretilmesini sağlayan Vali Yakup Canbolat, görev süresi boyunca gerçekleştirdiği hayırsever katkıları ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile sağlık kurumlarının araç filolarının büyük oranda yenilenmesini sağladı.

Tarım verimliliğinin güçlendirilmesi amacı ile gerçekleştirilen projelere öncelik veren Vali Yakup Canbolat, Bursa’da tarımsal üretimin 16 Milyar Türk Lirası değerine yükseltilmesini sağladı.

Kadın ve gençlik çalışmalarını her fırsatta destekleyen Vali Yakup Canbolat, Bursa’da kooperatifleşmeye hız kazandırırken, esnaf ve sanatkârlarla uyumlu bir çalışma takvimi yürütüyor.

Bursa’da üretimin şekillendirilmesi hususunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile gerçekleştirdiği doğru koordinasyon ile hem BEBKA’nın hemde KOSGEB’in hizmetlerinden şehrin maksimum düzeyde faydalanmasını sağlayan Vali Yakup Canbolat; şehirde sanayi, tarım, turizm ve ticaret alanlarının geliştirilmesine büyük katkılar sağladı.

Bursa’yı ihracat, üretim ve turizm kenti yaptı!

Vali Yakup Canbolat idaresindeki Bursa; 2022 yılında 16,8 Milyar Dolar ihracat gerçekleştirdi.

Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasında büyük emekleri olan Vali Yakup Canbolat, 2022 yılı Kasım verilerine göre; şehirde kurulu bulunan 363 konaklama tesisinde 14 bin 415 oda, 30 bin 131 yatak, 378 seyahat acentesi ile 884 bin 620’si yerli, 327 bin 130 yabancı olmak üzere 1 Milyon 211 bin 750’i turistin şehrimizde misafir edilmesini sağladı.

3 Milyon 150 Bini aşan nüfusu ile Bursa, Türkiye’nin Otomobili TOGG’un üretim üssü oldu…

Vali Yakup Canbolat, görev süresi boyunca Bursa için üç denklemli bir çalışma vizyonu gerçekleştirdi. Bursa’da kent, insan ve çevre bağlamında uyum sağlanması gerekliliğini her fırsatta ifade eden Vali Yakup Canbolat; her biri nitelikli bir üretim üssü olan Organize Sanayi Bölgeleri’nde güçlü teknolojiler üretilmesine, güçlü teknolojiler ile Türkiye’ye ve Dünya’ya model fabrikalar geliştirilmesine, Payitaht şehir Bursa’nın inovasyon ve ARGE üssü olmasına, kültür ve sanat ile tarihin iç içe olduğu mükemmeliyetler şehri Bursa’nın meydana getirilmesine BEBKA ve KOSGEB destekleri başta olmak üzere şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile katkı sağladı.  

Vali Yakup Canbolat, Bursa’yı 5 yıldan daha kısa bir sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlar Kurulu ve Ankara’nın tam desteğini alarak yeniden Türkiye’nin baş şehri yapmayı başardı.

Bursa’da yüzyıllık gelişimi 5 yıldan daha kısa sürede hayata geçiren Vali Yakup Canbolat, Türkiye’nin Yüzüncü Yaşında TOGG’un üretilerek hayata geçmesi, şehir hastaneleri ve birçok sağlık hizmeti ile kamu hizmetinin şehirle buluşturulması, güvenli şehir uygulamaları ile huzur kenti Bursa’nın meydana getirilmesine büyük bir emek göstererek Bursalıların takdirini kazanmaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.