Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Bir kumpasın kurbanı oldum."

İzmir'de yaklaşık 20 yıldır uyuşturucuyla mücadele eden, ancak uyuşturucu baskınında gözaltına alınan Mustafa Güney’in suçsuz olduğu ortaya çıktı. Yüzlerce genci uyuşturucu batağından kurtaran Güney, “Oğlumu ve diğer gençleri kurtarmak isterken iftiraya kurban gittim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Bir kumpasın kurbanı oldum."
İki ay önce evine düzenlenen baskında uyuşturucu hapların bulunması ve gözaltına alınması geniş yankı uyandıran İzmir Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Mustafa Güney hakkında açılan soruşturma sona erdi. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor doğrultusunda Güney’in kanında hiçbir şekilde uyuşturucu maddeye rastlanmadığı belirtildiği için kovuşturmaya gerek kalmadığına hükmetti. 20 yıldır uyuşturucuya karşı mücadele eden, 16 yıldır da dernek çatısı altında faaliyet gösteren Güney, kendisine bilinçli şekilde iftira atıldığını iddia etti.
“BİR KUMPASIN KURBANI OLDUM” İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Güney’in 25 Mayıs’ta Torbalı’daki evine yapılan baskında 3 bin 264 extacy hap, 2 gram esrar, 7 kök Hint keneviri, 24 gram kenevir bitkisi tohumu, üç uyuşturucu madde tahlil kiti, uyuşturucu madde paketlemesinde kullanılan çok sayıda kilitli şeffaf naylon torba ele geçirmişti. Evde oğlu ve oğlunun arkadaşıyla birlikte kaldığını söyleyen Güney, “O tarihte oğlumun arkadaşının arkadaşı evimize geldi. Hatta oğluma neden geldiğini bile sordum. O gün polis evimize baskın yaptı. 5 odalı evde sadece benim odamı aramadılar. O çocuğun arabasında ve bahçedeki bir pakette haplar çıktı. Beni hemen gözaltına aldılar ve maalesef üzerime büyük bir iftira yapıştı. 3 gün utancımdan dışarı çıkamadım. Ben insanları, gençleri kurtarmak için çabalarken bir anda bir kumpasın kurbanı oldum. Kamuoyuna böyle lanse edilmem birilerinin çok işine geldi. Beni bu haberlerle durdurmak istediler” ifadelerini kullandı.
“TEHDİTLER ALDIM, KURŞUNLAR YEDİM” Yıllardır oğlunun uyuşturucunun pençesinden kurtulması için çok çaba verdiğini anlatan Güney, şöyle devam etti: “Yuvamız dağıldı, hayatım mücadeleyle geçti. Türkiye’de bu illetten kurtulma oranı yüzde 2. Zaten benim gençleri bu illetten kurtarmam birilerini çok rahatsız ediyordu. Oğlum da bir gidip bir geliyor. Bir ara bıraksa da artık onlar oğlumun peşini bırakmıyor. Allah kimsenin çocuğunu bu illetin pençesine düşürmesin, çok zor. Şimdi cezaevinde. Bu yolda çok tehditler aldım, çok kurşun yedim ama mücadelemden dönmedim. Sadece Torbalı’da bile 60-70 kişiyi alkolün, uyuşturucunun pençesinden kurtardık. Çok şükür uyuşturucu kullanmadığım ortaya çıktı ve üzerime atılan iftiradan kurtuldum. Ben yine hem oğlum için hem de diğer gençler için mücadeleye devam edeceğim.”   
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.