Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İl Başkanı Turgut Özkan’dan kritik açıklamalar

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2023 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Sayın Avukat Turgut Özkan ile geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz TV programı, Bursa’da büyük ses getirdi. Uzun yıllara dayanan dostluğumuzun ötesinde insani değerlere verdiği önem ile Bursa gündeminin saygın isimlerinden olan Avukat Turgut Özkan, aile boyu Cumhuriyet Halk Partili diyebiliriz.

Vatandaşın sorunları ile eş zamanlı olarak iş insanlarının sorunlarının çözülmesi gerekliliğine vurgu yapan CHP İl Başkanı Turgut Özkan; “Beklenen son yakın. Ekonomik tabloyu ülke açısından ve Bursa açısından değerlendirmek gerekiyor. Bursa ekonomisi Türkiye ekonomisinden çok kopuk değil. Hatta ülke ekonomisini domino eden bir yapıya, sürekliliğe ve güce sahip. Ülke genelinde yaşanan sorunların tamamı Bursa’da mevcut. İş insanları krediye ulaşamıyorlar. Deprem bölgesi ile ticaret yapan iş insanları oradan ödemelerini alamıyor. Ve deprem nedeniyle bölge ile Bursa arasındaki ticaret sekteye uğradı. Kur oranlarının sürekli baskılanması bir yerde işe yarasa bile ihracat yapan firmalara yaramıyor. Enflasyon nedeniyle iş insanları sattıklarını yerlerine koyamıyorlar. Gerçektende ekonomi facia. Çok sayıda iş insanı ile çeşitli sebeplerle ve mesleğim icabı görüşüyorum. İş dünyası ekonomiden memnun değil. Sanayi bölgelerine yönelik önemli sorunlar yaşandığını görmekteyiz. İş dünyasında tercihlerin değiştiğini görüyoruz. Bu seçimde iktidarın değişimi yönünde oy kullanacak çok ciddi bir iş insanı kitlesi olduğunu biliyorum” dedi.

İş dünyasının CHP’ye teveccüh gösterdiğini bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne aday olan isimlerden okuyoruz. Geçtiğimiz hafta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın güçlü isimlerinden Balkan iş camiasının liderliğini uzun bir üzere üstlenmiş Dr. Aytuğ Onur’da CHP Bursa Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirmişti.

Bursa İş dünyasının Cumhuriyet Halk Partisi’ne teveccühünün ana sebebi sadece ekonomi mi yoksa Bursa’daki farklı gündem konuları ve iktidar hataları etkili oluyor mu diye sorduğumuz CHP Bursa İl Başkanı Avukat Turgut Özkan; “ana konu ekonomi ama, ekonomi; güven ortamının, huzur ortamının altında kalıyor. Ekonomi, güven ve huzur ortamında yeşerir ve büyür. Güven ve huzurun olmadığı yerde, istikrarın olmadığı yerde, ekonomi büyümez. Güven ve istikrarın yakalanmadığı bir ortamda iş dünyasının yaşadığı hayal kırıklıkları ve yaşadıkları sorunlar ile sıkıntılarda etkili. Bu sorunları aşacak iradeyi Cumhuriyet Halk Partisi’nde gören iş dünyası bugüne kadar görmediğimiz bir teveccüh ile bize geliyor. Doğrudan parti zihniyetine haiz olmasa da yani doğrudan partili olmasa da, bu dönem sosyal demokrat bir partinin gelerek, devleti kuran partinin gelerek taşları yerine oturtması gerektiğini ifade ediyor ve buna inanıyorlar. Ve hepsinden duyduğumuz istisnai konu şu; Ankara’da devlet savruluyor. Bürokrasi tamamen çözülmüş durumda. Hiç kimse bir şey yapmıyor. Herkes bir üstüne bakıyor. Bürokratların hepsi en üstten emir bekliyor” diyor.

AK Parti ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın hedeflediği projeler gerçekleştirildi mi? Sizce Bursa iyi yönetiliyor mu? İlçelerde durum nasıl sorularını yönelttiğim CHP İl Başkanı Avukat Turgut Özkan; “Bursa, çok ciddi bir vakit kaybetti. Ulaşım, su gibi sorunlar Alinur Aktaş’tan önce de vardı. Fakat bir katkısı ve çözümü olmadı. Tek kişiye indirmek çok doğru değil belki ama bu kadar çok vaat ile seçime gidip hiçbirini yapamadan hemen hemen sıfır sorun çözme ile buralara geldik. Hanlar Bölgesi kendisine ait bir çözüm değil. Gerçekten Büyükşehir’in orada direkt bir katkısı yok. O sorunu çok yakından biliyorum. Bizde Bursalıyız. Orası Büyükşehir’e ait bir proje değil. Büyüşehir oraya bir destek veriyor mu? Veriyor. Ama Hanlar Bölgesi projesi Bakanlık projesi. Bütçe de Bakanlıktan geliyor. Bursa’nın, Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıktığı bir proje belki ama proje Bakanlık projesi. Birçok ilçede gerçekleştirilen projelere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan destek geliyor. Yani bunlar doğrudan Alinur Aktaş’ın projesidir diyemeyiz. Benim bildiğim Büyükşehir Belediyesi’nin başlayıp bitirdiği vizyonel bir proje yok. Batçık yapmak proje ise, var öyle projeler. Bursa; büyük bir şehir ama kabul etmeliyiz ki, asla bir Hikmet Şahin’in vizyonu yok. Gerçekten de vicdanlı insan, ahlaklı insan, siyaset yaptığında doğru işler yapıldığında doğru demesini bilmeli. Genellikle siyasetçilerin yanlış dedikleri daha çok öne çıkarılıyor ama doğru olanları da söylediğimizi herkes bilmeli. Erdem Saker gerçeğini de kabul etmeliyiz. Merinos’u Hikmet Şahin kazandırdı. Bu dönemde yapılmakta olan hiçbir büyük proje yok. Hacim anlamında büyük olmasın, ama birçok insanın faydalandığı proje de yok. Özetle söylersek, büyük proje olarak tabir ettiğimiz yani Bursa’nın geneline hitap ettiği bir proje yok. Alinur Aktaş’ın atandığı demeyelim ama Büyükşehir Belediye Meclisi’nden seçildiği ve sonrasında sandıktan seçildiği dönemden bugüne biz böyle bir proje göremedik. Aynı partinin başka bir Belediye Başkanının hakkını teslim ediyoruz. Kent Meydanı yapıyor Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yine dört dörtlük değil ama böyle mezbelelik bir yeri halkın hizmetine açtı. Osmangazi ölçeğinde büyük bir proje. Gerçekten de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir projesi yok” dedi.

Cumhur İttifakı Milletvekilleri Bursa’da şehir ve vatandaşlar için yeterince ter döktü mü? CHP Bursa Milletvekilleri hakkında öz eleştiri yaparsanız, biz hangi konularda eksik kaldık dersiniz?

Sorularımızı açık yüreklilikle cevaplayan CHP Bursa İl Başkanı Avukat Turgut Özkan; “Ben, AKP iktidarının hiçbir döneminde Bursa’nın hak ettiğini aldığına inanmıyorum. Bunu AKP’lilerin kendi içerisinde de söylediğine eminim. Medyaya da yansıdı. Gerçekten AKP döneminde Bursa; Milletvekili olarak, Bakan olarak, Belediyeler olarak hep verdi. AKP’nin Bursa’da çok ciddi bir ağırlığı var. AKP’nin en büyük belediyesi Bursa, verdiğinin çok daha azını alıyor. Tren gelmedi! Doğalgaz müjdesi veriyorlar ama gelmiyor! Hızlı Tren geliyordu hızlı katar a döndü! 3 kilometrelik yolu yapamıyorlar! Şehir Hastanesi’ne ulaşım sorununu yıllardır çözemediler! Koskoca Bursa, Türkiye’ye bağlantısı olmayan bir şehir. Karayolu ile köprü üzerinden çok fazla para ödeyerek Türkiye’ye bağlantı kuruyoruz. CHP Bursa Milletvekilleri tüm medya baskılarına ve baskılara rağmen meşakkatle çalışıyorlar, çalıştıklarını biliyoruz. Bu dönem iktidar değişeceği için Ankara’da, Millet İttifakı’nın Bursa Milletvekili sayısı Cumhur İttifakı’nı geçeceği için bundan sonraki dönemde yapılacak işlerin günahı da sevabı da bize ait olacak” dedi.

Millet İttifakı’nın büyük ortağı olan Cumhuriyet Halk Partisi, Avukat Turgut Özkan ile birlikte İYİ Parti’ye nazaran daha güçlü bir bütünlük ve teşkilat ile örgüt yapısı oluşturdu. Teveccühün her geçen gün arttığını sokaktanda takip ettiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok sayıda akademisyen, avukat, mühendis, doktor ve iş insanı Milletvekili Aday Adayı olmak için başvuru yapıyor.

Bursa’nın genelinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğine dair algı güçlenirken, AK Parti teşkilatları ve Milletvekili Aday Adayları kendi içlerinde koltuk kavgasına devam ediyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.