Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın neresi garip?

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2023 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 00:00

Bu akşamki HIRVATİSTAN milli maçı nedeniyle Bursa'yı saran heyecan dozu da giderek arttı. Ne var ki; federasyonun bu karşılaşma için seyirciye yönelik yaptırımları ve de uygulamaları sanki bu maçın Bursa’ya verilmesinden pişmanlık duyduğu izlenimi de çok açık ve net gözleniyor.

Mesela; Timsah Arena’ya girişin olmazsa olmazı olarak dayatılan Passolig koşulu gibi. Yahu Bursaspor’un halen mücadele ettiği TFF.2.Lig’de herhangi bir karşılaşmayı izlemek isteyen biri için Passolig’in varlığı aranmıyor ki! Kaldı ki; Bursalı bir futbolsever Hırvatistan karşılaşması için bilet alacak, ardından da 95.TL civarında bir bedel ödeyerek 1 maçlığına(!) Passolig alacak!

Amed maçının ardından Bursaspor’a verilen cezanın ve de milli karşılaşmada seyirciye yönelik yaptırımların getirisiyle TEKSAS tribünlerinin Hırvatistan karşılaşmasını izlemeyeceği yönündeki açıklaması tartışılır ancak azı söylemler var ki; ister istemez dinleyenin de, okuyanın da içini burkuyor!.

Sözgelimi; 3 İstanbullu kulüpten birinin amigo yazarı, bununla ilgili ‘Bursa garip ve tuhaf bir kent. Milli maçı boykot ediyorlar’ şeklinde bir ifade kullanmış son makalesinde.

 Bursa'nın neresi garip ve tuhaf acaba?
Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapması mı? Her sokağında tarihi bir eser bulunuşu mu? Sırtını yasladığı beyaz cennet Uludağ'ın uluslararası nitelikte bir kayak merkezi oluşu mu? Kaplıcalar, hamamlar, tarihi hanlarla dolu olması, adının 'Yeşil Bursa' ya çıkması mı garip? Sanayisi, tekstili, turizmi, dev otomotiv endüstrisiyle dünyaya açılan pencere olması mı tuhaf?
Hollanda, Almanya, İrlanda zaferlerine imza atan futbol seyircisinin, 90 dakika hiç susmayan enerjisi mi, coşkusu mu, yoksa heyecanı mı garip? Fatih Terim ve Mustafa Denizli’nin teknik direktörlük dönemlerinde onların isteği doğrultusunda federasyon; Bursa seyircisinin coşkudaki liderliğini, sürekliliğini ve tezahürattaki etkin gücünü bildikleri için maçları bu kente aldılar.

Kaldı ki; Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilimin en hararetli dönemlerinde Milli Takım’ın 2009’daki Ermenistan karşılaşmasının Bursa Atatürk Stadı’nda oynanmasına iki ülkenin Cumhurbaşkanları Sayın Abdullah Gül ile Sarkisyan’ın yan yana şeref tribününde oturmasına ne diyeceğiz?

Mesela bu karşılaşma öncesi o dönemin Vali önderliğindeki kent protokolünün en üst düzeydeki yöneticileri, Bursaspor Başkanı ve ekibi, sivil toplum ve taraftar derneklerinin temsilcileri ile tribün liderlerinin devletin en yüce makamında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilişi gibi... Böylesine geniş kapsamlı bir fotoğraf Türk futbol tarihinde bir ilk... 16 sırt numaralı Yeşil Beyazlı formanın, devletin1 numaralı isminin ellerinde köşkte dalgalandığını görmek, büyük bir onur ve gurur değil mi?
Şu bir gerçek ki; 'Yeşil Kent'in seyircisi her zaman ay-yıldızlı bayrağın ucuna nazar boncuğu asmıştır.

Bu akşam bu maçta da öyle olacaktır.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.