Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hoş geldin ya şehri- Ramazan

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2023 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 00:00

Büyük gün geldi. Kapımızı çaldı. O gün bugün. Hoş geldin ya Şehr-i Ramazan.

Sofralara bereket, insanlara sağlık, sıhhat ve mutluluk getirmen dileğiyle seni bekliyoruz. Özlüyoruz.

Bu sene Ramazan ayı gerçekten çok kötü bir zamanda kapımızı çaldı.

Kahramanmaraş Depremi ve etrafındaki etkileri nedeniyle yaklaşık 50 bin vatandaşımız vefat etti. Yüz bine yakın yaralı var. İnsanların kendileri olmasa bile gönülleri yaralı.

Yıkılıp giden evleri, yuvaları, enkaz altında kalan canları, deprem sonrası yaşanılan diğer bir d67oğa olayı olan sel baskınları, gerçekten bölgedeki yaşantıyı zora soktu. İnsanlarımız, kendi dertlerine düşmüşken birde Mayıs 14 tarihinde yapılacak olan seçim çalışmaları başladı.

Deprem ve yıkımı dertleri devam ediyor. Ama, zamanda akıp gidiyor. İşte bu menfalde Ramazan ayı geldi, kapımızı çaldı. Allah nasip kısmet ederse bu gece sahura kalkılacak ve Ramazan oruçları başlayacak.

Ramazan ayı demek Türk milleti için, Müslümanlar için ayrı bir önem arz eder. Çünkü, Ramazan ayı, onbir ayın sultanı olarak karşılanır. Sofralarda bolluk ve bereket sağlanması için toplumsal yardımlaşma için çalışılır.

Şimdi Ramazan ayı geldi. Ülkemiz acı içinde. Siyasetçilerimiz ise haklı olarak iktidarı ele geçirmek veya mevcut iktidarlarını sürdürme, devam ettirme dertlerinde. Hal ve durum böyle olunca da sıkıntılı günler bizi bekliyor denilebilir.

Nedeni, deprem bölgesinde çadır ve konteyner ihtiyaçları hala devam ediyor. İnsanlarımız şaşkın. Hala enkaz altından yakınlarının çıkarılmasını bekleyenlerimiz var. Kayıplarımız var. Enkazdan çıkarılmış ama hangi hastaneye götürüldüğü belli olmayanlar var.

Bütün bunlar zamanla halledilebilecek mesele.

Önemli olan, insanların acılarının üzerine biraz olsun soğuk su serpebilmek. Bunun içinde toplumsal yardımlaşma ve paylaşım şart.

Deprem oldu.

İnsanlarımız canla başla kurtarma için çabalarken diğer yandan da kötü propaganda başlatıldı. İnsanlar, enkaz altındaki canlarını, yakınlarını kurtarmak için uğraş verirken, masalara oturan sosyal medya kalemşörleri de boş durmadılar. Olmadık olaylar üretip, olmadık hikayelerle halkın ve vatandaşların kafalarını bulandırma yollarını aradılar. Bazen başarılı da oldular.

Bunlara, her ne kadar önlem alınırsa alınsın doğru yolu göstermek çok zor. Çünkü, kendi inandıkları yanlışları doğru bildikleri için, kendileri gibi düşünmeyenleri de cezalandırma niyetlerindeler.

Her ne olursa olsun, çok şükür Onbir ayın sultanı Ramazan ile buluştuk.

Bu Ramazan, özellikle iftar sofraları yine siyaset sofralarına dönüşecek. Çünkü, toplumun geneli böyle istiyor. Çünkü, Ramazan sonrasında hemen seçim var. İki bayram arasında birde seçim arifesini yaşıyoruz, yaşayacağız.

Benim buradan acizane bir teklifim olacak.

Siyasetçilere teklifim bunlar, Ramazan ayında bol bol iftar7 sofrası ismiyle, benzetmesiyle., kılıfıyla seçim sofraları kurmak yerine, deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım yapın.

İnanın, daha çok sevap kazanırsınız.

İftar sof1ralarının kurulması amacı nedir?

İnsanların maddi durumu iyi olmayanlara yardımcı olması. Bunun yanı sıra, eş, dost ve akrabaların bir araya gelip On bir ayın sultanı nedeniyle huzur bulmaları.

İşte fırsat.

Ramazan ayında kurulacak olan her iftar sofrası için harcanacak olan tek bir kuruşun bile seçim için feda edilmeden depremzedelere yardım yapılması.

İnanın bu sayede çok daha fazla sevap kazanacaksınız. Ben bu tezimi sizlere her türlü anlatırım.

Özellikle, lüks otellerde kurulan iftar sofraları geçtiğimiz yıllarda eleştiri konusu olmuştu. Bu senede eleştirilerin odak noktası olmaya başladı. Nedeni, insanların ne yapıp yapmayacaklarına karar vermek bize düşmez. Her koyun kendi bacağından asılır. Her insanın inancı ve oruç tutup tutmadığını tartıp, eleştirmek veya ona göre puan vermek bizim işimiz değil. Ama, özellikle lüks otellerdeki iftar sofralarına katılanların pek çoğunun oruçla Ramazan ayı ile ilgilerinin olmadığının tartışılır durumda olması, dikkat çeken bir olaydır.

Yani, dostlar alış verişte görsün misali yapılan bu iftar sofralarının gösterişten başka bir işe yaramadığı görüşüne bende katılıyorum.

Bu nedenle de Ramazan ayı sürecinde kurulacak olan iftar sofralarının seçim sofrasına değil de insanlar arasında, gerçek İslamiyette belirtilen şekliyle, hali vakti yerinde olmayanlara şifa ve mutluluk verilmesi için kurulması gerektiği görüşünü destekliyorum.

Ramazan ayı hepimize kutlu olsun. Allah oruç tutanların, ibadet edenlerin ve Onbir ayın Sultanını gerektiği gibi yaşayanların, yaşatanların yar ve yardımcısı olsun.

hoş geldin ya şehri Ramazan HHoşgeldin HhHHHHHHsssssstthy

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.