Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Belediye’sinde dijital dönüşüm

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 00:00

Nüfus arttıkça yaşam alanlarımız da fiziki olarak büyümekte, yeni oluşturulan yerleşim birimleriyle şehirler enine boyuna daha geniş alana yayılmakta. Bir yandan fiziki büyüme gerçekleşmekte, aynı zamanda nüfus artış hızıyla orantılı olarak metrekareye düşen kişi sayısı da artmaktadır.

Bursa bu gerçekliliği her yıl artarak yaşıyor. Hem bir sanayi şehri, hem de bir tarım ve turizm şehri olması hasebiyle bu döngü devam edeceğe de benziyor.

Bu hızlı büyüme başta belediye hizmetleri olmak üzere şehri yönetenler açısından kayda değer bir iş yükünü de beraberinde getirmektedir.

Bursa’yla aynı kaderi yaşayan ilçelerimizden birisi de İnegöl’dür.

Sanayi, tarım ve turizmiyle bir cazibe merkezi olması nedeniyle hızla büyüyen ve göç alan İnegöl’de son 10 yılda nüfus yaklaşık %30 artış göstererek 275 bine ulaşmıştır.

Türkiye’de birçok ilden daha fazla nüfusa sahip İnegöl’de,  belediye hizmetlerinin nasıl yürüdüğü üzerine  İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’la karşılıklı konuştuk.

Başkan Taban, “ Artan nüfus ve göçün ortaya çıkardığı konut, altyapı, ulaşım, çevre gibi alanlarda ortaya çıkan sorunlar ve elimizdeki kıt kaynaklar, bizi teknolojinin sunduğu imkanları daha fazla kullanmaya sevk etmekte” diye başladı söze.

Önce personelin eğitimi için eğitim seminerleri düzenlemiş Başkan. Fen işlerinden tutun imar personeline kadar hizmet içi eğitim seminerleriyle bir yandan personelin kişisel gelişimine katkı sağlanırken, diğer yandan nitelik ve donanımı artırılmaya çalışılmış.

Yeni nesil belediyecilik kapsamında hizmetlerin yerinde hızlı ve etkili bir şekilde yapılması için yeni uygulamalar hayata geçirilmiş, “Belediyem her yerde her zaman benimle” sloganıyla, hizmette 7/24 belediyecilik anlayışı benimsenmiş.

Akıllı şehir uygulamalarıyla sunulan hizmetin hız ve kalitesi artırılmaya çalışılmış,

Dijital dönüşümde  e-devlet kapısında sunmuş olduğu 30’dan fazla hizmetle hem çalışan personelin daha optimum kullanımının önü açılmış, hem de vatandaşa bu hizmetlere kolay erişim imkanı sağlanmış.

7/24 HİZMET ANLAYIŞI

Teknolojik dönüşüm ve yeniliklerin kurumsal olarak önemine değinen Başkan Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak yeniliklere açık, yeni nesil belediyecilik anlayışının hakim olduğu, çağın gereksinimlerinin uzağında kalmadan, çağa uygun olarak ilerlediklerinin altını çizerken, teknolojinin bu denli yaygın kullanımıyla hizmet hızı ve verimliliğin arttığını, operasyonel maliyetlerin ise düştüğünü “  ifade etti

Özel sektörde artan iş hacmi ve cirolara karşılık, personel sayısında bir artış olmaması ve hatta azalma olması nasıl teknolojinin yoğun olarak kullanımıyla sağlanıyorsa, İnegöl belediyesi de özel sektör zihniyetiyle, kaynaklarını en optimum şekilde kullanmak için teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaya başlamış. 

Belki başlangıçta bu dönüşüm ilave bir maliyet artışı sağlasa da orta ve uzun vadede İnegöl Belediyesinin bütçesine hayli fayda sağlayacaktır.

Hatta Alper başkan, bütün bu doğru hamlelerin de hayata geçirilmesiyle, belediyeyi devraldığı günden bu yana hem de bir seçim atlatılmasına rağmen, mali olarak daha iyi bir durumda olduklarını belirtip, doğru yolda olduklarının bir nevi sağlaması olarak görüyor bu mali tabloyu.

%100 YERLİ, %40 UCUZ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bir yandan teknolojik dönüşümün kapılarını ardına kadar zorlarken bir yandan da her türlü hizmetin doğru, ekonomik ve uzun ömürlü olması için kafa yoruyor genç ve dinamik ekibiyle.

Örneğin yeni bir yol açma çalışması yapılırken su, elektrik, telefon, doğalgaz hizmetleri için ayrı ayrı çalışma yapılmaması, yapılan yolun tekrar tekrar kazılarak ek zaman ve maliyet kaybı yaşanmaması için  altyapı hizmeti sağlayan kuruluşlarla daha organize bir çalışma zemini oluşturmaya çalışıyor.

Doğrusu yıllardır vatandaşın açık tepkisine yol açan bu durumun, bu kadar basit bir çözümü varken neden yapılamadığını hep sorgular dururduk. Alper Başkan vatandaştan gelen şikayet ve talepleri de dikkate alarak, en azından İnegöl için bu organizasyon bozukluğunu düzeltmekte kararlı.

Altyapı demişken, Başkan Taban, yol yapım çalışmaları kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’nün uzun fizibiliteleri sonucunda Bursa bölgesinde ilk kez “beton yol uygulamasını” başlatmış İnegöl’de.  Mesudiye ile Alanyurt arasındaki bağlantı yolunda hayata geçirilen ve %100 yerli ve milli sermaye ile üretilen bu uygulama ile hem daha dayanıklı, hem daha yerli ve hem de %40 civarı daha düşük maliyetli bir yol yapım işi gerçekleştirilmiş. Alınan sonucun son derece memnuniyet verici olduğu anlaşılınca da İnegöl’ün farklı noktalarında devam edilmiş beton yol uygulamalarına.

İnegöl’de uzun yıllar başarılı bir şekilde Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Bursa’ya uğurlanan Alinur Aktaş’ın halefi olmak hiç te kolay değildi doğrusu. Bayrağı kim devralırsa alsın işi hiç te kolay olmayacaktı. Alper başkan aldığı bu hizmet bayrağını daha yukarılara taşımak için aynı selefi gibi, yoğun ve hızlı bir tempo yakalamış gözüküyor.

Ne demiş atalarımız; “İş Bilenin Kılıç Kuşananın”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.