Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ENKADER’den önemli haberler var (1)

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 00:01

Bursa’da ENKADER adında bir engelli derneği var.

Tam adı Engelli Kadınlar Derneği.

Bana göre engelli STK’lar içinde en faal olan dernek. Nereden mi biliyorum?

Önceki gün Canan Hanım bize bir yazı göndermiş, yazının konusu şöyle;

ENKADER üyeleri olarak, Nilüfer Belediyesine ait olan Engelli Yaşam Merkezi’nde 5 günlük bir tatil yapmışlar.  ” Bizim Bahçe” olarak bildiğimiz bu sosyal yaşam dinlenme merkezinde geçirdikleri bu 5 günün sonunda, ENKADER yönetim kurulu üyelerinden Olcay hanım, Bizim Bahçe ile ilgili gözlemlerini kaleme almış. Canan hanım da bu yazıyı benim elektronik postama atmış.

Açıkçası yazıyı okuyunca, şaşırdım kaldım. Bursa’da engellilerin bu şekilde misafir edildiklerini, ücretsiz tatil yaptıklarını hiç bilmiyordum. Basından Nilüfer Belediyesinin bu merkezle alakalı haberlerine denk gelmiştim bir kaç kez ama bu denli memnuniyet verici ve sürekli bir hizmetin varlığından haberdar değildim.

Sonrasında Canan başkanla uzun bir telefon görüşmesi de yaptık. Bana ENKADER’den, yaptıklarından, yapacaklarından bahsetti nefes nefese. Ne yalan söyleyeyim, etkiledi beni Başkan. Sonrasında biraz ENKADER’in sitesini de inceledim. Tek tek anlatmayım burada ama, belli ki Bursa’nın en faal STK’larından birisi. İsteyenler www.enkader.org  adresine girip inceleyebilir.

Ben tüm konuştuklarımızdan ve bana gelen ileti den hareketle iki konudan bahsedeceğim sizlere. Birincisi, ENKADER in yayın hayatına başlattığı yeni bir  haber sitesi portalı, ikincisi ise Olcay hanımın Engelsiz Yaşam Merkeziyle ilgili gözlemlerinin yer aldığı mektubu.

ENGELSİZLERHABER.COM TÜM ENGELLİ BİREYLERE HAYIRLI OLSUN

Canan Aykanat, ENKADER’in kurucu başkanı. Yani yaklaşık 10 yıldır bu bayrağı başarıyla taşıyor. Bursa’daki tüm Engelli Kadınların sesi olmuş, gözü olmuş, kulağı olmuş. Arı gibi maşallah Canan hanım. Vızır vızır, kıpır kıpır. Hani derler ya, “on parmağında on marifet”, işte öyle bir şey. Engelini koymuş cebine, çat orada çat burada. Kimi gün protokolün karşısında bir sorununa çözüm arıyor, kimi zaman bilgisayarının başında ilgili ve yetkililere mail atıyor, kimi zaman da bir paydaşının başını koymuş omuzuna onu teselli ediyor.

İşte bu Canan başkan, tüm bunlarla yetinmemiş, ENKADER’in sesini daha çok duyurabilmek, yetinmeyip tüm engelli bireylerin sesi de olabilmek için yeni bir proje devreye sokmuş . Bir engelli haber sitesi kurmuş önceki aylarda. Haber sitesinin ismi tam olarak, engelsizlerhaber.com

Nasıl yani? Dediğinizi duyar gibiyim.

Ben de sordum başkana “nasıl ya”?

Biz de diyor Canan başkan, “insan kaynağı bol miktarda var; grafiker olan üyemiz var, eğitimci olan var, fotoğraf ve kamera kullanımında kendini yetiştirmiş ,kursuna gitmiş belgesini almış  olanı var, medya sektöründe çalışan üyelerimiz var, muhasebecimiz, mali müşavirimiz var, avukatımız hukukçumuz var, var da var. Dolayısıyla bu potansiyelimizi harekete geçirmek, sorunlarımızı daha rahat ifade edebileceğimiz bir platform oluşturmak için yönetim kurulumuzla böyle bir haber sitesi kurmaya karar verdik. Açıkçası biz de haber malzemesi de çok. Bursa’nın dört bir yanından arkadaşlarımız gördüklerini, duyduklarını, yaşadıklarını, bizimle paylaşıyorlar. Hatta kısa zamanda öyle bir noktaya geldi ki bu iş, ülkenin dört bir yanından bilgi ve belge gelmeye başladı bize. Elbette ihtiyaca göre yarı profesyonel olarak bize destek veren paydaşlarımız dan başka, tam profesyonel arkadaşlar da istihdam edeceğiz haber sitemize.”

Açıkçası önce şaşırdım, sonra da hak verdim Canan başkana. Bunca engelli, bunca sorun varken, tek tek çözüm aramaktansa böyle bir haber portalıyla seslerini çok daha geniş bir kitleye duyurmaktan daha makul bir girişim olamazdı.

Hayırlı olsun, uğurlu olsun.

Diğer konuya gelince,

Hem Bizim bahçe gözlemlerinin yer aldığı, hem de Nilüfer Belediyesine teşekkür mahiyetinde kaleme alınmış yazı da ayrı bir köşe yazısı olacak kadar uzun. Bu nedenle Olcay hanımın yazısına, noktasına virgülüne dokunmadan yarın yer verelim…



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.