Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesadüf mü? İşaret mi?

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 23:22

İlginç durumların tuhaf bir biçimde bir araya geldiği, bizim de tesadüf diyerek geçiştirdiğimiz bir çok olay vardır. 

(Hiçbir şey tesadüf değildir)

Öncelikle Adnan Menderes altta vereceğimiz bilgilerde göreceğiniz gibi ABD Başkanı John F. Kennedy ile tarihsel benzerliği bakalım.

Menderes Başbakanlığa Kennedy kongre üyeliğine1946'da seçildiler. Menderes 1960'da darbeye maruz kaldı. Kennedy Başkan oldu Menderes 1961 17 Eylül Cuma günü idam edildi. Kennedy 1963 22 Kasım yine cuma günü başından vurularak öldürüldü. 

Tesadüf mü? Ilahi bir benzerlik mi? Kasıtlı bir işaret mi? Kararı siz verin.

Bunlardan biri, 100'er yıl arayla yaşamış iki Amerika başkanının, yani John F. Kennedy ve Abraham Lincoln arasındaki inanılmaz benzerliklerdir.

Bu ilginç benzerlikler şöyleydi:

Abraham Lincoln'un kongreye seçildiği yıl 1846.

John F. Kennedy'nin kongreye seçildiği yıl 1946.

Abraham Lincoln'un ABD Başkanı olduğu yıl 1860.

John F. Kennedy'nin ABD Başkanı olduğu yıl 1960.

Her iki başkan da bir cuma günü suikasta kurban gitti.

Her iki başkan da başlarına isabet eden kurşunla oldu.

Lincoln'un sekreterinin soyadı Kennedy idi.

Kennedy'nin sekreterinin soyadı Lincoln idi.

Lincoln ve Kennedy güneyliler tarafından öldürüldü.

Koltuklarına onlardan sonra yine güneyliler oturdu.

Yerlerine gelen başkanların soyadları Johnson'dı.

Lincoln'den sonra başkan olan Andrew Johnson'ın doğum yılı 1808'di.

Kennedy'den sonra başkan olan Lyndon Johnson'ın doğum yılı 1908'di.

Lincoln'u vuran John Wilkes Booth'un doğum yılı 1839'du.

Kennedy'yi vuran Lee Harvey Oswald'ıd doğum yılı 1939'du.

İki suikastçının de üç ismi vardı.

İki suikastçının de isimlerinde 15 harf vardı.

Lincoln, "Kennedy" isimli bir tiyatroda vuruldu.

Kennedy, "Lincoln" marka bir otomobilde vuruldu.

Lincoln'u vuran tiyatrodan kaçtı, bir depoda yakalandı.

Kennedy'yi vuran depodan kaçtı, bir tiyatroda yakalandı.

Her ikisi de davaları. Başlamadan öldürüldü.

Birde ayın 17 si vakaları var dikkatinizden kaçmayan, Merhum Eşref Bitlis Paşa nın vefatı 17 Şubat sanki şer odaklarının bir mesajı bu 17 rakamı.

Adnan Menderes Londra ya giderken uçağı düştü tarih 17 Şubat tı, sağ kurtuldu fakat iki yıl sonra 17 Eylül de düzmece mahkemeler ile idam edildi.

Adnan Menderes 17 Eylül de idam edildi.

Turgut Özal 17 Nisan da vefat etti.

Süleyman Demirel 17 Haziran da vefat etti.

Merkez sağın en güçlü üç lideri farklı ayların 17'sinde hayatlarını kaybettiler.

28 Yıl önce Eşref Bitlis 7 Şubat 1993 tarihinde; İncirlik Üssü'nden kalkan ABD uçaklarının, PKK'ya yardım dağıttığı" açıklamasını yaptıktan on gün sonra, 17 Şubat 1993 tarihinde içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi uçağın hala çözülememiş.! sebeplerden dolayı düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. O dönem bazı iddialara göre "Eşref Bitlis helikopter düşmeden önce uzak mesafeden bir keskin nişancı tarafından vuruldu" açıklamaları olmuştu. Ne kadar doğrudur aradan geçen 31 yılda gerçekleri öğrenemedik.

Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini, ABD'nin Irak'ın kuzeyinde oluşturmaya çalıştığı Kürt devletinin Türkiye'nin zararına olduğunu söyleyen Bitlis'in uçağı, 17 Şubat 1993'te Ankara Güvercinlik'teki askeri üsten Diyarbakır'a gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra Yenimahalle Posta İşletme Merkezi bahçesine düştü.

Kazada Bitlis ile Binbaşı Yaşar Erian, Yüzbaşı Tuğrul Sezginler, askeri personel Fahir Işık, Emin Öner, Posta İşletme Merkezi güvenlik görevlisi Ruhi Salay hayatlarını kaybetmişti.

Kazadan 17 yıl sonra, "Ergenekon" davasında yargılanan emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu belirtilen bir ses kaydında, Bitlis'in JİTEM tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürüldüğünü söylediğine dair çeşitli iddialar basında yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar üzerine sonradan vefat eden emekli Albay Arif Doğan'ın da arasında bulunduğu bazı kişilerin "şüpheli" sıfatıyla ifadesini aldı. Savcılık, eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, dönemin Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'in de arasında bulunduğu çok sayıda kişiyi "tanık" olarak dinledi.

Savcılık, Orgeneral Eşref Bitlis'in 1993'teki ölümüne ilişkin soruşturmada, zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle 2016'da "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.