Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan ve Oğlu

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2023 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 23:43

Bakan var icraat yapar

Bakan cık var kendine ticaret yapar.

Bir de bunların oğulları vardır ikiye ayrılır.

Gemi filoları olanlar

Holdingleri olanlar

Şirketleri olanlar

Çakarlı araçları olanlar

Alemden aleme koşanlar 

Kumar salonlarından çıkmayanlar.

İhaleden ihaleye zıplayanlar

Aracılık yapıp avanta alanlar.

Bakan cıkların çocuklarının listesi böylesine uzar gider.

Birde hakikaten BAKAN ve Bakan oğlu vardır.

Pazarda gocunmadan işportacılık yapar

"Akşam pazarı hanım abla" diye bağırır.

Sonrasın da bir bakmışsınız market te çalışıyor,

Evinize siparişinizi getiriyor.

Mütevazı bir sekil de ve size bakarken gözlerinin içten gülümsemesiyle, sizi de gülümsetir.

Ve benzeri birçok meslek dalında helâl ekmeğinin peşinde koşar Bakan, oğlu. Millet şaşırır. "Nasıl oluyor koskoca Bakanın oğlu bu işleri mi yapar?"

Elbette yapar neden yapmasın? Millet olarak b o öyle torpil sizliğe alışmamışsınız.

Bahsettiğimiz Bakan Çevre eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar, oğlu ise Mehmet Menderes Üçpınarlar'dır. Hamdi bakan kendisine konuyu soranlara, "ben oğluma söyledim benden torpil bekleme, kızlarımın haricinde sen benim tek oğlumsun, yolunu kendin çiz ekmeğini helal yönden kendin kazan"

Bu kadar kısa ve net.

Mehmet Menderes Üçpınarlar'ın babasından beklenti içine hiç girmemiş ve hiç torpil talebi olmamıştır. Bizlerde hem Baba hem oğlundan gurur duyuyoruz.

Cumartesi akşamı Hem Hamdi bakanımızın hem oğlu Mehmet Menderes'in davetlisi olarak Ankara Gölbaşında ki düğün törenlerine katıldık.

Kalabalığın ve katılımın yüksek olduğu törene, Ulaştırma eski bakanı Yaşar Topçu, Devlet eski Bakanı Nevzat Ercan, Maliye eski bakanı ısmet Atilla, İlhan Kesici, Salih Uzun, Ahmet Uyanık, Adnan Turfan, Kiper Ulusoy, Ahmet Okur, Muharrem Ün, Meral Akşener'in danışmanı Mustafa Adil Özkan sohbet ettiğimiz konuklar arasındaydı.

Ankara'yı esir alan aşırı yağmur ve sel tehlikesine rağmen katılımın bu kadar yüksek olmasının sebebi, Hamdi Üçpınarlar'ın çok seçilmediydi.

Türkiye'nin neresine giderseniz gidin bu sevgi ve saygı Hamdi beye daima gösteriliyor.

KİT komisyonu başkanlığı ve Çevre bakanlığı döneminde yaptığı doğru işler ve icraatlar bunların yansımasıdır. 

Devletin ve milletin parasını kuruşuna kadar korumuş, kollamış, birilerine peşkeş çekilmesini hep engellemiştir. 

Adalet partisi Gençlik kolları genel başkanı olarak görev yapan Hamdi bey bu dönem siyasete bir çok marka isim kazandırmıştır.

70 li yıllarda genç olarak Süleyman Demirelin yanında yetişen Hamdi Üçpınarlar'ın 12 Eylül 1980 darbesinden sonra Doğru Yol Partisi kuruluşunda verdiği üstün mücadele bir çok kitaba ve filme konu olur aslın da . Darbeci generallerin gelen kurucu listeden bir çok ismi defalarca veto etmesi buna rağmen Hamdi beyin asla pes etmesiyle kurulan bir DYP.

Genç yaşta bu denli üstün müdaleyi ve riski üstlenmiş olan Hamdi Üçpınarlar'ın cesareti takdire şayandır. O dönemin genci, bugünün ize partinin ağabeyi olan Hamdi Üçpınarlar'ın bir çok özel sohbeti ile bilgilenmiş ve daha önce birkaç köşe yazımız da ve televizyon ekranında konuk alarak iki saat süren programımız da keyifle dinledik ve izleyicileri bilgi sahibi yapmıştık.

Düğüne birlikte geldiğimiz Numan Mutay ve Süleyman Güzey ile ortak fikrimiz bu aile ile gurur duymamızdır. Ailenin çilekeş ve vefalı annesi Leman ablamızı apayrı bir yere koymalıyız mutlaka, Hamdi bakanımızın sıkıntılı anında "rahat ol Her zaman kale gibi dimdik yanındayım"  diyen mert bir Karadeniz kadını. Leman ablamızın da parti de ve partililerce çok emeği vardır, bu çevre de belki de onun yemeğini yemeyen kalmamıştır.

Mutlu olduğumuz ve gurur duyduğumuz bir düğüne katıldık. Çelenkleri görünce şaşırdık bak, bak bitmiyor geçmişte ve mevcutta Bakanlık yapmış isimlerin tamamı çelenk göndermişti.

Bizlerde genç çiftimiz mehmet Menderes ve gelinimiz Sema hanıma sağlıklı, mutlu, huzurlu, bereketli nice uzun ömürler diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.