Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EYÜP MAÇIYLA HAVA DEĞİŞMELİ

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2021 00:04

Yönetim yeni, takım yeni, ilk maçın ardından teknik adam arayışına başlanmış ve rakip Erzurumspor.

Bursaspor, mevsim açısından avantaj, tahta nedeniyle ise geç kurulan bir takımla ve de henüz ikinci haftada kendini böyle bir deplasmanda buldu.

Ev sahibi ekibin başında bu ligin tozunu yutmuş teknik adamlardan Erkan Sözeri, Bursaspor'un başında ise yıllar sonra U19 Takımı ile altyapıya dönen ve bir anda ikinci haftada takımın başında sahaya çıkan Ali Aköz maç boyunca dengeyi gözeten bir oyun anlayışı içinde oldu.

TAHA İÇİN GELİŞİM ZAMANI

Takımı karşılaşmaya hazırlayan Ali Hoca sağ bekte Taha ile, onbirde de 5 yeni transferle başladı. Şanssızlığı yeni oyuncuları kısa sürede adapte etmek zorunda olmasıydı. Bireysel yeteneklere diyecek sözümüz yok ama bazı bölgelerde eski-yeni oyuncular arasında kopukluklar dikkat çekti. Yine de Erhan kalede güven vermeye devam etti. Bruno'nun bir standardı var. Ofosu üstüne koyarsa ciddi avantaj olabilir. Ancak tembel paslar da hataya davetiye çıkarıyor. Ve tabii iki oyuncu da Matavz gibi tamamen hazır değil. Vücut dilleri bu durumu ortaya koyuyor. Taha'nın çıkmasını normal karşılıyorum. Çıkarken geride bıraktığı boşluklar sanırım bu kararın tercih nedeninde başrol oynadı. Ancak Taha gelişecek, oyununn da birçok pozisyonda şekillendirecek. Örnek Ozan Tufan, Sağ bek başladı, ön libero ve merkez orta sahada aktif oyuna kadar ilerledi. Gelişim böyle bir şey.

PENALTI SONRASI DETAY ÖNEMLİ

Kaçan penaltı sonrası Emirhan'ın etrafındaki moral üçgeni önemli ama oyuncular böyle hataları telafi etmek isterken oyundan da kolay kolay düşmemeli. Şampiyonluk hedefliyorsanız belli bölümlerde yakalanan oyun bütünlüğünün genele yayılması gerekiyor.

SERSERİ TOP GOL GOLDU

Ligde oynadığı son 8 maçta olduğu gibi ilk golü kalesinde gören Bursaspor, bu duruma acil önlem almalı. Zira, enerjisini bu noktada daha çok tüketiyor. Tamam erken cevap veriyor ama gerisi gelmiyor. Novikovas'ın kaleye gönderdiği 3 serseri topun ikisi gol olunca, organize atağı pek olmayan rakibe karşı hem 3 puanı hem de önemli bir motivasyon şansını kaçırmış oldu yeşil beyazlılar.

FATİH TEKKE VE TAKIMA GELECEKLER

İsmail Çokçalış ve hazır bir Jorquera takıma katıldığında, Namiq Alasgarov’un da lisansı çıktığında teknik anlamda dinamizm katar. Gönül Vakfköy'den ister ama bulunursa iyi bir stoper, ön libero ve santrafora da uzun maratonda ihtiyaç duyulacak gibi görünüyor.

Önümüzdeki hafta Eyüpspor maçının içeride olması avantaj. Beklendiği gibi lige iyi bir giriş yaptılar. Zor bir mücadele olduğu kadar, ara öncesi de moral motivasyon bakımından çok önemli hale geldi.

ÇOK YÖNLÜ AVANTAJI VAR

Teknik Direktörlük için anlaşma sağlanan Fatih Tekke, açıklanmasını beklediğim bir isimdi. Futbol kariyeri, efendiliği, hırsı ve geçen yıl bize gerçek bir oyun heyecanı yaratan Mustafa Hoca'ya benzeyen yapısıyla da kısa zamanda uyum sağlayacağını düşünüyorum. Gelişiyle Eyüpspor maçının havası bile değişecektir. Zamanla gerekli dinamizmi Fatih Tekke'nin de katacağını düşünüyorum. En azından yavaş oyunu sevmez, bol alternatifli organizasyonlarla rakip kaleye giden oyun sistemini kısa zamanda oturtursa önümüzdeki zor fikstürü de kolay hale getirir.

Tekrarlayalım. Anlık tepkilerin kimseye faydası olmaz. Gördük ki tartışmalar 1 haftalık zaman kaybı ve beraberinde kayıp 3 puan daha getirdi. Yok yere oluşan gerginlikte 5 puan gitti. Sakin kalmakta fayda var. Yoksa bu iş gel-git'lerle olmaz. Arada kalırsanız, doğru iletişimi ve tercihleri de yakalayamazsınız.  Eyüp maçıyla artık bu hava değişmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.