Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyelerde başarı takım oyunuyla gelir

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 23:27

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bir yandan günlük işlerle uğraşırken diğer yandan da birlikte çalışacağı kadrolarını hızla oluşturuyor.

31 Mart 2024’ten bu yana bir ay geçti.

İlk atanan Tarım AŞ Genel Müdürü Sedat Akar oldu.

GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Büyükşehir Belediyesi’nde önemli atamalardan biri Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız oldu. Bahçeşehir Kolejleri Genel Koordinatörü olarak tanıdığımız Yıldız’a; Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı bağlandı. Stratejik alanlarda yetki alması, Bursa’nın geleceğini planlaması anlamı taşıyor. Mehmet Yıldız ayrıca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevini de üstlendi. Haber sitelerinin yöneticileri, influencerlar, haber ajansları, televizyon kanalları ve gazete sahipleriyle artık doğrudan görüşecek, olumlu ya da olumsuz haberlerle ilgili olarak alacağı tavır, yakından ve dikkatle izlenecek. Kolay iş değil.

TEKNİK ATAMALAR

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli olarak duyuruldu. Daha önce Bursa ile İstanbul Esenler otogarlarını başarıyla yöneten Beşli’nin, yeni metro hatlarını planlayarak kentin zamanla gelişecek bölgelerini demir ağlarla örmesini bekliyorum. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden hocalarla çalışmasını öneririm. Büyükşehirde bir diğer atama; Mudanya Belediyesi’nde Hayri Türkyılmaz ile çalışan Harun Karanfilci’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey’in yanında ‘Basın Danışmanı’ olarak kalması oldu.

Şafak Baba Pala’nın Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı da kayıtlara geçti. Emeği büyüktü, atama yerindeydi.

Büyükşehir iştiraklerinden Jeotermal AŞ’de Genel Müdür Maden Yüksek Mühendisi Erman Aydıngün oldu.

Burkent Genel Müdürü de uzun yıllar partide görev alan ve inşaat konusunda deneyimli İnan Keser olarak açıklandı. Kentsel dönüşümde çığır açması, Bursa’ya bir kimlik kazandırması ve acele etmesi gerekiyor.

Diğer atamalara gelecek olursak;

Pınar Işıkyıldız Dış İlişkiler Daire Başkanı;

Feza Soysal, Başkan Danışmanı ve Kültür Şube Müdürü;

Bircan Uysal, Kültür ve Sosyal İşler Başkan Vekili, İK ve Eğitim Dairesi Başkanı;

Hakan Arık, Bilgi-İşlem Daire Başkanı;

Gökay Azak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı;

Hakan Tanrıöver, Park-Bahçeler Daire Başkanı oldular.

Bir ara İstanbul’dan izmir’e giden Buğra Gökçe’nin adı Bursa’da da geçti ancak herhangi bir görev verilmedi. Genel Sekreter olursa da şaşırmam.

Bursa Büyükşehir Belediyesi TV’nin başına da halen CHP İl Başkan Yardımcısı olan Yankı İçöz getirildi. İçöz, seçim çalışmalarında Bozbey’in yanından hiç ayrılmadı.

OSMANGAZİ

Osmangazi Belediyesi’nde meslektaşımız Mutlu Esendemir yeni dönemde Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak. Başkan Erkan Aydın’ın milletvekilliğinde danışmanlığını yapan Umut Nural da Özel Kalem Müdürü oldu.

NİLÜFER

Aytunç Esendemirci Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirildi.

Başkan Şadi Özdemir, 7 başkan yardımcısının görevlendirmelerini yaptı.

Yapılan görevlendirmeyle Tezcan Öztürk, Serpil Altun, Okan Şahin, Emre Karagöz, Mahmut Demiröz, Şirin Biçer ve Zerrin Güleş başkan yardımcısı oldu.

Özel Kalem Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü doğrudan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e bağlanırken,

1-Mali Hizmetler Müdürlüğü ile Yazı İşleri Müdürlüğü’nden Başkan Yardımcısı Tezcan Öztürk sorumlu olacak.

2-İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ve Hukuk İşleri Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Serpil Altun’un sorumluluğuna

verilirken;

3-Kültür İşleri Müdürlüğü, Belediye Tiyatro Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü de Okan Şahin’e bağlanan müdürlükler oldu.

4-Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Emre Karagöz’e;

5-İmar ve planlama birimlerinin yer aldığı müdürlükler olan Plan ve Proje Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de Başkan Yardımcısı Mahmut Demiröz’e bağlandı.

6-Yapılan görevlendirmeyle Fen İşleri Müdürlüğü ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden Başkan Yardımcısı Şirin Biçer;

7-Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü,

Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nden de Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş sorumlu olacak.

Başkanların iş yapabilmesi için artık ziyareti kesin! LÜTFEN!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.