Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

61. Bursa Festivalini kaçırmayın

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2023 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 23:20

61’inci Uluslararası Bursa Festivali, 07–31 Temmuz tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçı ve grupların katılımıyla gerçekleştirilecek.

Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konserler, 14 Temmuz 2023’te Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın son dönemin popüler sanatçısı Karsu ile yapacağı performansla başlayacak. Bursalılar, festival süresince dünyaca ünlü Sukhishvili dans gösterisini izleyecek, efsane isimler Cengiz Kurtoğlu, Ümit Besen ve Arif Susam’ı aynı sahnede dinleme fırsatı yakalayacak. Nostalji rüzgarları esecek…

Festival, Edis, Özcan Deniz, Muazzez Ersoy, Melike Şahin, Madrigal, Shantel ve Okan Bayülgen’in sahne aldığı Shakespeare’in ünlü trajedisinin sahnelendiği ‘’Richard’’ tiyatro oyunuyla devam edecek.

Dünyanın önde gelen müzik yorumcularından UNESCO müzik ödülü sahibi Azerbaycanlı ses sanatçısı Alim Qasimov yine dünyaca ünlü caz müziği sanatçısı Michael Godard, Türkiye’nin klarnet sesi Hüsnü Şenlendirici’nin de eşlik edeceği muhteşem bir performansla aynı sahneyi paylaşacaklar.

Ayrıca Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Dilek Türkan ve Hüseyin Turan ile birlikte özel bir konser verecek. Festivalin finalinde ise Türk pop müziğinin en iyi kadın yorumcularından Yıldız Tilbe sahne alacak.

AKTAŞTAN TEŞEKKÜR

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin tanıtım toplantısı, Hilton Otel’de yapıldı. Festivalin tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BKSTV Başkanı Sadi Etkeser, BKSTV Başkanvekili Elif Özhan, BKSTV Yönetim Kurulu üyeleri; BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve sponsor firmaların temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada; Bursa Festivali’nin 1962 yılından bu yana Bursa’ya mal olmuş ve şehirle özdeşleşmiş özel bir organizasyon olduğunu hatırlattı. Aktaş; “Sadece 1 yıl pandemiden dolayı yapılamayan bir festivali devam ettirmek kolay değil. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Uludağ Premium, Oyak- Renault, Harput Holging, Keskinoğlu, Şahinkaya Okulları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Özhan Marketler, Çaytaze, Royal Termal Hotel, Opel-Nescar, Hitachi Astemo, New Hastaneleri, Hilton, Türk Hava Yolları, ZeplinX, Parkur AVM, Sur Yapı AVM, Medya16 ve katkı sağlayan diğer sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Festivalin bugünlere ulaşmasını sağlayan Bursa’nın önceki dönemlerdeki belediye başkanlarına, BKSTV’nin yöneticilerine ve çalışanlarına, destek veren firmalara ve ayrıca vakfımızın Onursal Başkanı Fatma Durmaz Hanımefendiye de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ALTIN KARAGÖZ

Uluslararası Bursa Festivali bu yıl 7 Temmuz’da Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile başlayacak ve festival coşkusu 31 Temmuz’a kadar devam edecek. Bursa’nın 17 ilçesini de kapsayan Altın Karagöz’e başvuru yapan 58 ülke arasından sanat komitesi tarafından Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Karadağ, KKTC, Kosova, Kuzey Osetya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Özbekistan, Romanya, Rusya, Senegal, Sırbistan ve Tanzanya ekipleri seçildi. Konuk dansçılar, hem Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda hem de Bursa’nın 17 ilçesinde vatandaşlara hünerlerini sergileyecekler.

KAÇIRMAYIN…

--- --- ---

Dolar serbest bırakıldı, TL korktu

28 Mayıs 2023'te gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden bu yana rekor üstüne rekor kıran dolar ve euro kuru, yerinde duramayan yaramaz bir çocuk gibi.

Yurt içi piyasada, yeni kabinenin belli olmasından sonra hareketli günler başladı. Türkiye’de piyasaların açılmasına yakın saatlerde, özellikle döviz ve gram altın tarafında büyük hareketlilik yaşandı. Piyasalar, 'rasyonel para politikası' beklentisini fiyatladı… -

Döviz kurları, haftanın dördüncü işlem gününe hızlı başlarken, gün içindeki yükseliş, yüzde 7'nin üzerine çıktı. Dolar, 23 TL'yi aştı; Euro ise 25 TL'ye yaklaştı. Dolar/TL, önceki gün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 21,50 TL seviyesinde hareket ederken, yeni güne rekorla başladı. Kur, sonrasında da yukarı yönlü hareketine devam etti ve tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. ABD dolarının ay sonunda 27-28 TL’ye kadar fiyatlanabileceği belirtiliyor. Euro da tarihinde ilk kez 24 TL'nin üzerini görerek, rekor seviyesini 24,8670 TL'ye kadar yükseltti. TL’deki erimenin faiz yoluyla dengelenmesi için en uygun ortamın oluştuğunu da buradan söylemeliyim…

GRAM ALTIN

Altının gram fiyatı da dolar/TL'deki hızlı yükselişin desteğiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini 1461,05 TL'ye taşıdı. Ons altının ve dolar/TL'nin fiyatına göre hesaplanan gram altın, dün saat 10.29 itibarıyla yüzde 5,92 oranında primle 1.440 TL'de alıcı buldu. Altının ons fiyatı yüzde 0,34 oranında düşüşle 1.956 dolardan işlem gördü.

ÖNEMLİ DUYURU:

Değerli okuyucularım, dostlarım; Bugün saat 16:30’da Nilüfer Nikah Sarayı’nda Büyükşehir eski belediye başkanlarından merhum Ekrem Barışık ile merhume Engin Barışık’ın biricik kızları Müge Barışık ile nikahımız var… Bekleriz… (Zümrüt Salon)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.