Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

50 bin emekliye ‘bin 500’er Lira!

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2024 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 15:49

Yaşlı yoksulluğu, deyim yerindeyse resmen patladı; Yüzde 14'ten yüzde 22'ye fırladı.
TÜİK'in açıkladığı 2023 yılı istatistiklerine göre (Yaşlılar-2023) durum felakete doğru gidiyor.
65 ve üzeri yaştaki kadınlar arasında yoksulluk oranı ise erkeklere göre biraz daha yüksek.
Yaşlı nüfustaki yoksullaşma oranının artışı şaşırtıcı değil. Bu durum emeklilerin yaşadığı yoksulluğun teyidi. Emekli aylıklarının gerilemesi ya da başka bir deyişle emekli aylıklarının sistemli olarak düşürülmesi, yaşlı yoksulluğundaki artışın en önemli nedeni olarak görülmeli. Çalışamıyorlar, tatil yapamıyorlar, torunlarına harçlık veremiyorlar, temel gıda maddelerine ulaşamıyorlar.

Toplumun en fakir kesimini oluşturuyorlar. 
BURSA HAREKETE GEÇTİ
Emeklilerin içine düştüğü derin ve sürekli fakirliği  gören Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerin yaklaştığı şu son günlerde ‘Emekliye Bayram Destek Çeki’ projesi başlattı.

709 bin emeklinin yaşadığı Bursa’da ilk etapta başvuru yapan emeklilere 1.500 TL’lik çekler dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi, maaşı 20 bin TL’nin altında olan 50 bin emekli vatandaşa kişiselleştirilmiş çeklerini emeklilerin telefonlarına SMS olarak iletti. Çek sayısı bayrama kadar 100 bini bulacak. İnanılmaz bir rakam. Dağıtılacak rakam 150 milyon TL. 
BAŞKA İNDİRİMLER DE VAR
Yeni dönemde uygulayacakları yüzde 25’lik su ve ulaşım indirimlerinin yanı sıra yılda iki kez yapacaklarını açıkladıkları 1.500 TL’lik nakdi yardımın ilkini emeklilere ulaştırdıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, “Emekliye Bayram Destek Çeki’ projemize başvuru yapan 50 bin emeklimize 1.500 TL’lik destek çeklerini ulaştırdık. Daha önceki sosyal destek projelerimizde tek bir meslek grubunda geçerli olan harcama kodları, bu sefer birçok alanda geçerli olacak. Emeklilerimize kolaylık sağlama adına çekler, BESOB’a kayıtlı üye işyerlerimizden anlaşmalı 905 mahalle bakkalında, 554 giyim ve ayakkabı mağazasında ve 324 kırtasiyede geçerli olacak. 21 Nisan 2024’e kadar kullanılabilecek bu harcama kodları, toplamda anlaşmalı bin 783 üye iş yerinde geçerli olacak. Emeklilerimizle birlikte küçük esnafımızın da bayram sevincini birlikte yaşayacağı bu proje sayesinde bayram önü piyasaya yaklaşık 75 milyon TL değerinde bir girdi sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

BAŞVURULAR

Emekliye ‘Bayram Destek Çeki’ başvuruları 31 Mart’a kadar devam edecek. Emekli vatandaşlar başvurularını, ‘bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr’ adresinden yapabiliyor.

SON 3 GÜN

Yerel seçimlere sadece 3 gün kaldı. 31 Mart 2024 Pazar günü nerede oy kullanacağınızı öğrenin. Bu arada e-devlet üzerinden evinizde kaç kişi yaşadığını da tespit edin. Haberiniz olmadan bacadan girenler olabilir!

Sizler akıllı, işbilir ve töresine bağlı insanlarsınız. İran’daki Safevi Devleti de dahil olmak üzere insanlık tarihi boyunca 17 ayrı Türk Devleti kuran atalarınızın kemiklerini sızlatmayın artık.

Gerekeni yapın ve Türkiye’yi geleceğe taşıyacak kadroları başa getirin; kentinizi, ilçenizi ya da beldenizi daha yaşanabilir kılacak kişilere oy verin.

Yaşı 65 ve üzerinde olan kadın ve erkeklerin içinde 16 milyon emeklimiz var. Zar zor yaşadıklarını biliyorum. Kemik suyuna çorba, makarna, kuru fasulye, nohut, patlıcan, pırasa, lorlu börekle hayat geçiriyorlar. Dışarıda başbaşa yemek yemeyeli sanırım yıllar olmuştur. Evlilik yıldönümlerinde eşine bileziği bir yana bırakın bir dal gül bile alamıyor dedeler artık.

Torunlara çikolata ya da karne hediyesi gibi son derece normal olan alışverişlerden dahi kaçıyorlar. 

Siz emekliler oyunuzu kime vereceğinizi zaten biliyorsunuz. Siz emekliler kocaman bir ailesiniz. Emekliler Partisi’nin (EP) çatısı altında toplanabilseniz son Türk devletinin başında olursunuz.

Yalansız, dolansız ve barış içinde bir dünyanın taşlarını döşemek sadece ve sadece sizin elinizde.

Anlayana sivrinek saz, anlamayana davul zurna az!

Hiç fakirlik çekmeyenler ve hiç aç kalmayanlar; mideleri sırtlarına yapışanları anlayamazlar.

O’na göre!

Atalarınız kuru ekmek ve hoşafla bir ülke kurdular. Kurda kuşa yem etmeyin. Yalancılara ve rant düşkünlerine ‘hadi ordan, hadi yaylan’ demeyi de ertelemeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.