Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim bitti, artık kucaklaşma zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2023 12:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 12:56

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Cumhur İttifakı ve Sayın Erdoğan kazandı, Milletimize hayırlı olsun.

Öncelikle halkımızın "SEÇİMDE HİLE VARDI" söylentilerine itibar etmemesini tavsiye ediyorum.  

Seçim sistemiz Dünyanın en güvenilir sistemlerinden birisi. Her iki tarafında temsilcileri sandık başındaydı, CHP’nin ayrıca sandık başında aldığı sonuçlarını değerlendiren kendi sistemi var.

Bu iddiaların kısmen doğru olduğunu kabul etsek dahi, hile ile bu kadar büyük bir oy farkı elde edilebilmesi olanak dışı, kazanmak için bir oy farkın yeterli olduğu bu seçimde 2,3 Milyonluk oy farkı var, yani Türkiye Seçimini yaptı.

Bundan sonra en büyük TEHLİKE;

KRALDAN ÇOK KRALCILI TAVIRLAR İLE SİYASET YAPAN, SİYASİ PARTİ DESTEKLEYEN

BAZILARININ ORTALIĞI (İktidarın gücünü arkasına aldığını zannederek) GERMESİDİR!

Kaybeden tarafın biraz söylenmesi de normaldir, töremize göre kaybeden tarafa anlayış göstermek, alttan almak kazanan tarafa düşer.

Bizim desteklemediğimiz adaya oy veren insanlar; arkadaşlarımız, dostlarımız, komşularımız, akrabalarımızdır. ( Ailesinde Kılıçtaroğluna oy veren yok mu? )

Onlarla yine yüz yüze bakacağız, aynı mahallede, hatta aynı evde yaşayacağız.

Biz aynı çorbaya kaşık sallayan büyük bir aileyiz. Müşterisi karşı tarafa oy verdi diye onun parasını kabul etmeyecek esnaf, işadamı var mıdır?

Türkiye’nin yarısına yakın kısmı bu ülkenin kötülüğünü istediği için sandığa gitmedi, her iki tarafa oy veren insanlarımızın da kendilerine göre haklı gerekçeleri, endişeleri vardı ve bence her oy değerlidir. İktidarın daha az hata yapıp, daha doğru işler yapması için, muhalefet önemli bir denge unsurudur.

Tamam seçim öncesinde herkesin içinde ne varsa dökmesi, kendi adayını desteklemek için bir şeyler söylemesi, yazıp-çizmesi, seçim çalışması, propaganda vs. yapması doğaldır. 

Ama ARTIK SEÇİM bitti.

Şimdi işimize gücümüze bakmalıyız. Türkiye de kargaşa isteyen yabancı güçlerin ekmeğine yağ sürmemeli ve enerjimizi boşa harcamamalıyız.

Çünkü insanların görüşleri değişebilir, bu gün ölümüne desteklediğimiz bir adayı yarın sevmeyebiliriz, sonra bu adayı seçtirmek için harcadığımız emeğe, kırdığımız kalplere pişman olabiliriz.

Karşı tarafa ve adayına küfreden, aşağılayan kişilerin davasında-siyasetinde samimi olduğuna inanmıyorum, gerçek bir siyasetçi, parti taraftarı, destekçisi (artık ne ad veriyorsak) herkesi kazanma amacı taşır, herkesi potansiyel taraftarı-partilisi olarak görür ve buna göre davranır.

Kaybeden tarafa aşağılayıcı sözler sarf edenler, onları rencide edenler bence sadece egolarını tatmin eden insanlardır, bunların futbol maçlarında olay çıkartıp-küfreden magandalardan farkları yoktur.

Kazanan taraf büyük ve güçlü olduğunu mu göstermek mi istiyor, o zaman büyüklük yapmalı, alttan almalı, anlayış göstermeli, karşı tarafı kucaklamalıdır.

Çünkü artık seçim bitmiştir ve zaman konuşma, particilik-adamcılık yapma zamanı değildir, susma ve büyük Türkiye için, Milletimiz için, çocuklarımızın geleceği için, birlik bütünlük içinde çalışma zamanıdır.

                                                                                                                

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.