Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıllardır özel günlerde yapılıyor, traktörüne binen konvoya katılıyor

Sivas’ta bir köyde yıllardır yapılan ‘damat gezdirme’ geleneği dikkat çekiyor. Köydeki traktörlerin oluşturduğu konvoy, renkli görüntülere sahne oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2026 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2026 09:37
Kaynak: İHA
Yıllardır özel günlerde yapılıyor, traktörüne binen konvoya katılıyor

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Karacaören köyü, özel günlerde yapılan gelenek ile dikkat çekiyor. Düğün, asker eğlencesi ve özel günlerde traktörlere binen gençler, köydeki cadde ve sokaklarda tur atıyor. Süslenen traktörleriyle tur atan gençler, yıllardır süregelen damat gezdirme geleneğine sahip çıkıyor. Köydeki yaklaşık 40 traktörün katıldığı konvoy, renkli görüntülere sahne oluyor.

"Bu konvoy birliğimizin ve beraberliğimizin nişanesi"
Kısa süre önce düğün merasimi yapılan Beytullah Gök, "Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Karacaören köyümüzde yıllardır süregelen bir adetimiz var. Düğünlerimizde, asker eğlencelerimizde ve özel günlerimizde köyümüzün gençleri traktörünü alır ve konvoy oluştururlar. Bu konvoy birliğimizin ve beraberliğimizin nişanesi olarak yıllardır devam eden bir adettir. Buradaki amacımız; köyümüzde birliği, beraberliği pekiştirmek ve devam ettirmektir. Gençler yaklaşık 3 kilometrelik güzergâhta damat gezdirirler veya kutlamalar yaparlar. Bu âdetimiz yıllardır devam ediyor. İnşallah gelecek nesillerimiz de bu adeti devam ettirir" dedi.

Kaynak: İHA

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.