Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Posta güvercini altın kazandırdı

Manisa'da yaşayan 34 yaşındaki Kenan Karataş'ın posta güvercini, 4 bin güvercinin katıldığı yarışmada 930 kilometrelik mesafeyi yaklaşık üç günde tamamlayarak ilk 10'a girmeyi başardı

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Posta güvercini altın kazandırdı
Yunusemre'de yaşayan iki çocuk babası kuaför Kenan Karataş'a ait posta güvercini, kentte gerçekleştirilen yarışmaya katılan 4 bin posta güvercini arasında ilk 10'a girdi.

Bayramın ikinci günü yuvasına dönen güvercinine 'Bayram' adını verdiğini belirten Kenan Karataş, "Çocukluğumdan beri güvercine olan merakım var.
Bu merakımı posta güvercinleri bakarak uzun yıllardır devam ettiriyorum. Her sene Manisa Dernekler Topluluğu adı altında posta güvercinleri yarışlarımız oluyor. Son iki senedir yarışlara giriyorum. Bu yarışlarımız 130 kilometre uzaklıktaki Manisa'nın Kula İlçesi'nde başlayıp, son olarak 930 kilometrelik mesafedeki Sivas'a kadar gidiyor. Posta güvercinim Sivas'ta salınan kuşlar arasında derece yaparak kupa aldı. Posta güvercinimin değeri 5 bin TL civarında, fakat bunca verdiğim emekten sonra isteseler de satmam. Satmayı da düşünmüyorum" dedi.

GURURLU
280 yarışmacının katıldığı 4 bin posta güverciniyle başlayan yarışmanın finalinde 300 güvercinin Sivas'tan salındığını belirten Karataş, "Sivas'ta salınan 300 posta güvercininden Manisa'ya 15 kuş geldi. 10 güvercin ise derece yaparak kupa almaya hak kazandı. Yarışlar 4 bin posta güvercini ile başlıyor. Salınan kuşları şahinler avlayabiliyor, avcılarımız vurabiliyor, ayrıca evini bulamayabiliyor. Son nokta ise Manisa'ya 930 kilometrelik uzaklıkta Sivas sınırları içerisinde salınıyor. Ben yeni bir yarışmacıyım. Sivas'tan salınan kuşumun Manisa'ya gelerek kupa alması beni gururlandırdı ve mutlu etti. Hedefim Cumhuriyet altını veya para kazanmaktan ziyade kupa kazanmak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.