Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraktar TB3 Roketsan mühimmatı ile hedefi tam isabetle vurdu

Dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atarak kısa pistli bir gemiden iniş kalkış yapan Bayraktar TB3, ROKETSAN'ın MAM-L IIR mühimmatı ile gerçekleştirdiği 3 atış testinde hedefi tam isabetle vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2025 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2025 12:10
Kaynak: İHA
Bayraktar TB3 Roketsan mühimmatı ile hedefi tam isabetle vurdu

Baykar tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, mühimmat testlerine bir yenisini daha ekledi. TB3 SİHA, ROKETSAN tarafından geliştirilen MAM-L IIR mühimmatı ile havalandı. Bayraktar TB3 SİHA 3 atış testinde hedefi tam isabetle vurdu. Test görüntüsünü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından BayraktarTB3 3 x MAM-L TV/IIR Mühimmat Atış Testi 3 x MAM-L TV/IIR Munition Firing Test ifaderi ile paylaştı.
Roketsan Genel Müdürü Murat Ekinci ise "MAM-L IIR her zaman göreve hazır! Bayraktar TB3 ile gerçekleştirilen MAM-L IIR atış testlerinde hedefler tam isabetle vuruldu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.