Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de er meydanında heyecan dindi

Geleneksel Çalı Güreşleri’nde başpehlivanlık unvanını Erkan Taş kazanırken, 65. dönem güreş ağalığı 6 milyon 516 bin liralık teklifle Mustafa Cebeci'nin oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2026 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2026 17:51
Muhabir: CİHAN KAYALI
Nilüfer'de er meydanında heyecan dindi

Bursa'nın geleneksel spor etkinlikleri arasında önemli bir yere sahip olan Çalı Güreşleri, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen pehlivanların kıyasıya mücadele ettiği organizasyon, gün boyunca süren karşılaşmalarla yağlı güreş tutkunlarını bir araya getirdi. Er meydanında yaşanan zorlu karşılaşmaların ardından başpehlivanlık unvanını Erkan Taş kazandı. Finalde başarılı bir performans sergileyen Taş, organizasyonun en büyük ödülünü elde ederek kürsünün zirvesine çıktı. Turnuvada Ertuğrul Dağdeviren ikinci sırayı alırken, Feyzullah Aktürk ve Hasan Güzeller üçüncülüğü paylaşan isimler oldu.

AĞALIK İHALESİNDE REKOR TEKLİF

Güreş organizasyonunun en çok ilgi gören bölümlerinden biri olan ağalık ihalesi bu yıl da dikkat çekici anlara sahne oldu. Çalı Güreşleri'nin 65. dönem ağalığı için gerçekleştirilen ihalede, Mustafa Cebeci 6 milyon 516 bin liralık teklif vererek yeni güreş ağası unvanını almaya hak kazandı. Görevi devreden önceki ağa Hakan Sögünmez, ağalığın yalnızca maddi bir sorumluluk olmadığını vurgulayarak bunun köklü bir kültürün devamı niteliği taşıdığını ifade etti.

Kaynak: CİHAN KAYALI

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.