Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Günaydın Sarıgül'e süre verdi

CHP'li Günaydın: "Sarıgül, CHP’ye gelmek istiyorsa Kasım'da başvurusunu yapsın."

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Günaydın Sarıgül'e süre verdi


Mustafa Sarıgül’ün, CHP’ye dönüşü konusunda net bir tarih vermemesi, parti yönetimini kızdırdı. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, sürecin uzamasının partiye zarar vereceğini söyledi. Günaydın, “Sarıgül partiye gelmek istiyorsa kasım ayı başındaki PM toplantısına kadar başvurusunu yapsın.” dedi.

 

CHP’de Mustafa Sarıgül bilmecesi devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sarıgül’e en yakın isimlerden olan Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Sekreteri Hasan Aydın, Zaman’a yaptığı açıklamada “Sarıgül’ün adaylığı kesinleşti, gerekirse üyelik başvurusu da yapılır.” ifadelerini kullanmıştı. Aydın, daha sonra Twitter hesabından Sarıgül’ün 9 Kasım’da CHP Genel Merkezi’ne gelip üyelik başvurusunu yapacağını ve Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini yazmıştı. Ancak Hasan Aydın birkaç saat sonra yazdığı bu mesajı sildi. Tarih verilmesinden rahatsız olan Sarıgül’ün bu mesajı sildirdiği ileri sürüldü.

 

Kurban Bayramı’nda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Sarıgül ise, “9 Kasım olur, 19 Kasım olur, 29 Kasım olur. Kasımlar ve 9’lar hiçbir zaman için bitmez.” diyerek kafaları yine karıştırmıştı. Sarıgül’ün kararsız tutumu, CHP yönetiminde rahatsızlığa neden oldu.

 

Zaman’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Sarıgül partiye gelmek istiyorsa kasım ayı başındaki Parti Meclisi (PM) toplantısına kadar başvurusunu yapsın. Eğer arzu etmiyorsa da yapmaz, bu kadar basit.” dedi. CHP’nin de adaylaştırma sürecine bir an önce başlaması gerektiğini ifade eden Günaydın, tarihle ilgili açık kapı da bıraktı. Kasım ayında yapılacak PM’den önce üyelik başvurusu yapmamasının net bir bağlayıcılığının olmayabileceğini kaydeden Günaydın, “PM toplantısı için, ‘En geç 2 ayda bir yapılır’ diyor tüzük. Bundan sonra adaylaştırma süreci olduğu için daha kısa sürelerde PM yapılacak. Dolayısıyla kasımın başındaki PM’ye son PM denmez. Ama İstanbul gibi iddialı bir yere adaylaştırma süreci söz konusu olacaksa bu süreç kasımdan sonraya bırakılmaz. Ya bu zamanlamayla olmalıdır ya da olmamalıdır.” değerlendirmesini yaptı.

 

Parti tüzüğünü hatırlatan Gökhan Günaydın, Sarıgül’ün başvuru yapması halinde bu talebinin PM’ye geleceğini ve bu toplantıda verilecek karara göre adaylaştırma sürecinin yürütüleceğini ifade etti.

 

CHP’nin İstanbul adaylığının Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin üzerinden yürütülmesine karşı çıkan Gökhan Günaydın, İstanbul için aday adaylığı başvurusu yapan ya da niyetini ortaya koyan 8-9 ismin olduğunu söyledi. Nihai kararın kamuoyu anket ve yoklamalarından çıkacak sonuca göre verileceğini belirtti. Günaydın, bazı haber sitelerinde, ‘CHP’li birkaç yönetici, Sarıgül’ün üyelik başvurusunu almak için Şişli Belediyesi’ne gideceği’ yönündeki haberleri ise “Tamamen uydurmadır.” diyerek yalanladı.

 

Bu arada Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday olacağı konusundaki gelişmeleri önümüzdeki günlerde paylaşacağını söyledi. Başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Hareketi teşkilatıyla Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sarıgül, “Önümüzdeki günler sıcak günler olacak. Gelişmeleri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçekgündem

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.