Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜLKEMİZ İYİ OLACAK

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2022 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÜLKEMİZ İYİ OLACAK

HABER: Cevdet YILDIZ

SERKAN BEKLEN’İ TANIYALIM

Ben Serkan Beklen… 1976 yılı Bursa Yıldırım Davutdede Mahallesi doğumluyum, doğma büyüme Bursalıyım, ikametgah da Yıldırım'da, iş yerimizde Yıldırım'da yani tabiri caizse Yıldırım çocuğuyum. Siyasi hayatıma Milliyetçi Hareket Partisi’nde başladım şuan İyi Parti Yıldırım ilçe başkanı ve İyi Partiyi temsilen Yıldırım Belediyesi meclis üyesiyim.                                                                                          

YILDIRIM ÇOK İYİ OLACAK

İyi Parti Yıldırım ilçesinde 3. Olağan kongresinde İyi Parti Yıldırım ilçe başkanlığı görevine gelen Serkan Beklen Bursa Haber gazetesine yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte ilk yapacakları icraatlarını anlattı.Yıldırım'da İyi Parti olarak ilk işimiz mahalle başkanlıklarını tekrar gözden geçirip mahalle başkanlıkları atamalarımızı yaparak başlayacağız. İnşallah bunun akabinde önümüzde bir genel seçim var yani daha zamanı belli değil ama çok kısa zamanda2023'ün ortalarına varmadan yapılacak zaten bununla alakalı en önemli olan sandık görevlilerimizi tamamlayacağız. Sandık çok önemli. Asil ve yedek olmak üzere hiçbir sandığımızı boş bırakmamak için elimizden geleni yapacağız.Sandık görevlerimizi de hazırladıktan sonra bütün mahallelerimizde mahalle başkanlarımızla beraber tüm yönetimimizle beraber kapı kapı ev ev gezip hayırlısıyla Genel seçimlerde iktidar olmayı planlıyoruz. Yıldırımda her şey iyi olacak.

İYİ PARTİ OLARAK İKTİDARA TALİBİZ

İyi Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne oy potansiyelimiz iyi bir şekilde artıyor. İnşallah bu artışı biz Yıldırım İlçe Başkanlığını aldıktan sonra da daha ileriye götürerek yani en yüksek seviyeye çıkartmak hedefimiz. İyi Parti'nin hedefi Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da Yıldırım'da da iktidar olmak. Yani iktidar olmak yüzde kaç gerekiyorsa inşallah oy oranımız o seviyeye getirmeyi başaracağımıza eminim.Sayın genel başkanımızın aylardır sahada gitmediği hemen hemen ilçe kalmadı, il kalmadı. Vatandaşı dinleyerek sorunların tespiti noktasında İyi Parti öncelikle böyle bir yolu izledi. Şimdi artık seçimlere gidiliyor genel politikalarımızla beraber yerele mutlaka indirilecektir politikalar ama halkla seçim programımız çalışmalarında birebir bundan sonra artık halka halkı Dinlemek değil de sorunlarım nasıl sözlerin noktasında argümanlarımız hazırdır.                                                              

HAYAT PAHALILIĞI VE EKONOMİK SIKINTILAR VAR

En büyük sıkıntımız ekonomi. Biz bunu zaten kendi yaşantımızda da yaşıyoruz ben sanayiciyim ben bunu her seferinde söylüyorum son birkaç seneye kadar yani pandemi döneminden öncesi ve sonrasında ben kendi iş yerimde 1 yıllık bir program yapabiliyordum ki bu sene 2022'de bunları yaptık.  Hatta bunu 2022'nin bu sene için konuşayım örnek olarak söylüyorum bunları yani 2022'nin ortalarında ben2023'te bunu yapabilirim hedefim bu olabilir.  Şu kadar malzeme üretebilirim, satabilirim, şunları yapabilirim daha fazla satış yapabilmek için hani ben bıçakçı olduğum için daha fazla bıçak satabilmek için ne yapabilirimin hesaplarını yapabiliyordum. Şu anda inanın bir ay sonrasının hesabını yapamaz hale geldik. Neden çünkü kurlar yerinde durmuyor maalesef . Türkiye'de Dolara Euro'ya endeksiz hiçbir şey kalmadı gibi bir şey yerli üretimimiz hiç kalmadı. Biz tarım ve hayvancılığın üzerine bizim Türkiye coğrafyamız tarım ve hayvancılık üzerindedir inanın artık yerli ne hayvanımız kaldı ne de tarımla alakalı yerli tohumumuz kaldı. Hiçbir şeyimiz kalmadı O yüzden bizim ilk stratejimiz ekonomidir genel seçimlerde biz iktidara geldiğimiz zaman ilk çözmemiz gereken şey bence ekonomidir.                                                                                         

SAĞLIKTA SORUNLARIMIZ VAR

Bugün sağlıkta her şey değişti deniyor televizyonlarda gerekse bütün radyolarda her yerde yok efendim işte artık kuyruk kalmadı 1990'lı yılların Türkiye'siyle bugünün Türkiye'sinin sağlığı böyle oldu şöyle oldu gidin Şehir Hastanesi'ne gidin Devlet Hastanelerine gidin. Bizim Bursa’ya gelin Yüksek İhtisas'a Şevket Yılmaz'a buyurun gelin gidelim şimdi bir acile gidelim acili geçtim normal gündüz polikliniklere gidelim bir bakın hallere sonra biz fotoğraf çekip yayınladığımız zaman yok efendim siz muhalefetsiniz her şeye hayır diyorsunuz her şeye muhalefetsiniz deniyor ama bugün geldiğimiz nokta bu. Bizim vatandaşımızın bize söyledikleri bu iki ay 3 ay sonrasına randevu veriliyor sağlık bu ya kalkıp ben 2 ay sonrasına randevu aldıktan sonra ben çok bildiğim tanıdığım insanlar var randevu gününü görmeden Rahmetli olan insanlar var.                                                                                                                    

İKTİDARLARIN GÖREVİ HİZMET ETMEKTİR                       

Bir de şöyle söylemlerle karşılaşıyorum ben normal günlük hayatta da siyasi olduğumuz için Efendim işte Anadolu'ya gidiyoruz otobanları yolları ne kadar güzel yaptılar diyenler var iktidar tarafında bizde diyoruz ki. Onu da mı yapmasınlar mı ya 20 yıldır iktidardasınız. Eğer yol yapamıyorsanız hastane kuramıyorsanız okul açamıyorsanız o iktidarda durmayın bunlar sizin asli görevleriniz. Biz bunları ne yapacağımızı bu konularda anlattığımız zaman zaten bütün politik hedefimiz bu olması lazım yani başka bir şeye de ihtiyaç yok çünkü olması gereken bu. Biz vatandaşa Asli görevlerimizi yapabilelim ne mutlu bize çünkü vatandaşımız hiçbir konu da rahat değil.                                                                                        

VATANDAŞLARIMIZ GEÇİNEMEZ HALE GELDİ                       

 Şuradan çıkıp bir yere gidip 4 kişilik bir aile dışarıda akşam yemeğini yiyemez hale geldik bırakın onu da geçtim. Bugün cuma bizim burada Cuma pazarımız var. Gelin şimdi saat şu anda7'yi geçti. Akşamüstü gidin oraya, artıkları toplayan vatandaşlarımızın halini görerek insanların vicdansızdırsızlaması lazım. Yani o yüzden vatandaş bu haldeyken bizim daha çok çalışıp Allah'ın izniyle iktidar olup elimizden geleni yapmamız gerekiyor hedeflerimizin bunlar olması lazım.                                         

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZA 6 LİDER KARAR VERECEK

Evet daha seçim günü net belli değil yani bu seçim netleştikten sonra tahmini akabinde altılı masa olarak da millet ittifakının adayı çıkar ve ondan sonra çalışmalara başlar. Şimdi net tarih belli değil. Bir de biliyorsunuz şuan çok erken adayı açıklamak da pek doğru bir şey değil. Siyaseten tabii bunların çalışmaları yapılıyordur haliyle. Bizler ben inanıyorum ki Altılı masada genel başkanımızın tüm her şeyi dikkate alarak ve altılı masanın bütün gerekli hassasiyeti göstererek adayı çıkartacağına ve bu adayında Cumhurbaşkanı olacağına eminim.

6’LI MASADA HDP OLMAYACAK

Altılı masanın hiçbir yerinde HDP yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazım bizler biliyoruz anlatmaya çalışıyoruz ama tabii bunlar siyasi.  Herkes işine geldiği gibi düşünüyor konuşuyor bizim genel başkanımızın zaten direkt söylemleri vardır HDP'nin olduğu yerde ben hiçbir zaman olmam kelimesini bile konuşturmam diye. Geçenlerde bir şey geldi başımıza siz de biliyorsunuz bütün Medya bütün Türkiye duydu AK Parti heyeti gitti HDP ile anayasa görüşmeleri için görüşme yaptı bunun akabinde Sayın Devlet Bahçeli kalktı ne dedi görüşülebilir dedi. Yani şimdi bugün bunları söyleyenler o kelimeleri kullanıyor. Burada tamamen bizim altılı masamızı yıpratmak İyi Partisini CHP özellikle 2 millet ittifakının ana partisini zedelemek biraz daha oylarını düşürmek için yapılan bir propaganda bence. Altılı masada hiçbir şekilde HDP yoktur Bunu herkesin bilmesini isterim.

SEÇİMLERE GİDİLİRKEN POPÜLİST ADIMLAR İKTİDARI KURTARMAZ

Cumhurbaşkanımız ne diyordu bana EYT ile alakalı hiç kimse gelmesin, seçim kaybetsek de yok diyordu şimdi ne oldu geçen ondan sonra EYT'yi getirdik dedi. Yani bu tutarsızlık bunu buradan zaten halkımız görüyor kimse zannetmesin bu EYT'yi çıkararak tekrar seçim alacaklarına. Bakın ben bunu kesinlikle söylüyorum yeni Z kuşağımızın yanına yaklaşamıyorlar herkes neyin ne olduğunu gördü bu çocuklarımız ezilerek büyüdüler resmen. Yani ezilmek demek sadece böyle baskı vesaire farklı yönlerle değil maddi manevi ezildi bu çocuklar çocukluklarını yaşayamadılar bugün özellikle çocukluğunu yaşayamayan bir çocuğa bir gence  siz ne anlatsanız biz ne anlatsak anlatalım zaten şu anda hükümetin AK Parti'nin Cumhur ittifakının diyelim seçmenlerine bir bakarsanız zaten yaş ortalaması olarak hep 60 yaş ve üstü neden elini eteğini her şeyden çekmiş emekli maaşıyla yaşayan büyüklerimiz var ben size şunu söyleyeyim şu anda Bayram ikramiyeleri kaç para emeklilere verilen 1000 lira  5 yıl önce iyi paraydı şimdi 1000 liranın alım gücü 200 lira değerinde kaldı belki 100 lira değerinde kaldı. 1000 lira ile neler alabiliyordu bugün neler alabiliyorsun bunu bir hesabını yapalım ve ben bunu emeklilere büyüklerimize abilerimize ablalarımıza söylediğim zaman haklısın diyorlar.Tam da biz  bunu anlatıyoruz sizin gibi bizim bugün gençler orta yaş grubu da aynı şekilde sıkıntıda. Yani bugün ben şuna inanıyorum asgari ücret gerçekten çok düşük Ben bunun yanındayım  bugün asgari ücrette 5.500  lira para alan bir vatandaş eğer eşi çalışmıyorsa iki çocuğu varsa geçinmesi çok zor,mucize hele hele  kiradaysa hepten işi çok kötü. O yüzden İyi Partili olarak biz diyoruz ki iktidarımızda ilk işimiz halkımızın yaşam standartlarını insanca yaşayabileceği yere acilen getireceğiz.

TÜRKİYE İYİ, BURSA İYİ, YILDIRIM İYİ OLACAK                                                                                                            

Ülkemizde de savunma sanayi olsun dışarı karşı olsun her zaman doğru yapılanların arkasındayız zaten biz de bunu her zaman mecliste de göstermişizdir bunu herkes bütün vatandaşlarımız görmüştür verilen tezkerelerdeki duruşumuz konumumuz net o yüzden bununla her zaman Türkiye için hayırlısı doğrusu ne yapılıyorsa biz her zaman yanındayız.İktidara geldiğimizde her alanda başarılı çalışmalarımızla Türkiye iyi olacak. Bursa ve Yıldırım için şunları söylemek isterim çok çok iyi şeyler olmuyor. Neden yapılamıyor çünkü Yıldırım'ın çok eski yapılardan olmasından dolayı mahallelerinin çok eski dar aralıklar vesaire olmasından dolayı imarla alakalı çok büyük sıkıntıları var yani biz daha yeni Şirinevler mahallemize doğalgazı da bağıra çağıra getirebildik. Bazı şeyler olmadığı gibi bazı şeyler yapılması gerekiyor çok gevşek tutuluyor en son yapılıyor biz bu Şirinevler'deki doğalgazı getirebilmek için orada bilmiyorum ama en az 3-4 tane basın açıklaması yaptık. Yıldırım meclisinde Büyükşehir meclisinde devamlı önergelerimiz var isimlerini değiştirerek bu sıkıntıyı aşmanın üzerine çalıştık inşallah açılacak sokakların ismi değişti bununla alakalı çok basit prosedürlerden dolayı  bunu aslında vatandaşa söylesek belki gülecek ama  doğalgaz için bunun yapılması gerekiyor dendi. Biz de tamam dedik yani bu niye bizim önümüze geldi bu sokağın isminin değişmesi caddenin ismini değişmesi çok mu önemli dedik Yıldırım belediye meclisinde bu çok çok önemli bir konu konuşuyoruz dedik doğal gazı halletmek için buna mecburuz dediler. Biz de gündeme alıp evet dedik yani bakın bu kadar basit bir şeyleri bile aşmak için uğraşıyoruz. Genelde başarılı değil neden değil? Çünkü yapılmak istenilenler bize göre değil biz çünkü bugün belediyeye iktidar olsak belediye bizde olsa biz daha güzel şeyler yapacağımıza inancımız sonsuz Çünkü yapılabilir bir şeyler. Bugün Yıldırım'da ben size şunu söyleyeyim Yıldırım'da bir oturduğunuz akşam ailenizle yemeğe gideceksiniz nereye gidersiniz söyleyin bana hemen akla gelen bir mekan yok nereye gideceksiniz Nilüfer'e işte Osmangazi'nin belirleyelim benim Yıldırım halkım neden o trafiği çeksin. Yani bugün neden büyük alışveriş merkezleri yok Yıldırım'da neden Koru Park gibi örnek verdiğimiz Zafer Plaza gibi ve Yıldırım'da yer mi yok yapılacak bugün Vişne Ticaret bölgesi adı altında tatlı bir büyük Plaza yapılıyor hemen Çevre yolunun girişinde burayı biz onaylarken Tabii ki bizim mecliste muhalefet olduğumuz için sayımız yetmediği için bazı şeylere ne kadar Hayır da desek geçiyor İnşallah bu da hayırlı olur Yıldırım için bir hareketlilik kazandırır İnşallah temennimiz bu ama yıldırımın daha farklı şeylere ihtiyacı var ben ona örnek verdim neden yapılıyor diye yanlış anlaşılmasın tabii ki bir artısı olur ticarete de işte Ticaret bölgesine de katkısı olur ancak buna keza daha halk için vatandaş için olması gereken yerlerin yapılması lazım yani yaşam alanı dediğimiz yeni yerler yapılması lazım  o yüzden çok büyük eksiklikler var Yıldırımda şu an Yıldırım'daki performans çok iyi değil. İyi Parti Belediyesi'nde Yıldırım daha iyi olacak özetle böyle diyebiliriz. Şunu söylemek istiyorum İnşallah Yıldırım ilçesinde bu üçüncü olağan kongremizden sonra bir kan değişikliği ile tüm yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber aldığımız bu görevi layıkıyla yerine getirip ilk etapta genel seçim için elimizden geleni yapıp inşallah iktidar yapıp akabinde Yıldırım Belediyesine İyi Parti'nin bayrağını dikmek için elimizden olan her türlü gayreti göstereceğimize bütün halkımız emin olsun bizlere de yardımcı olmaları için onlardan da rica ediyorum. İnşallah her şey önce Yıldırım sonra Bursa ve Türkiye iyi olacak diyorum….                                                                                                                                           

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.