Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siz hayalini kurun biz tasarlayalım

Sanatın aşka dönüştüğü nokta

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 07:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 07:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siz hayalini kurun biz tasarlayalım

 Neslihan Koçak Kimdir tanıyalım.                                                                                             

 Ben Samsun doğumluyum Türk sanat müziği sanatçısıydım bir sene resmi görev yaptıktan sonra eşimden görevi dolayı Bursa'ya geldik Samsundan ayrılmak zorunda kalınca işi bıraktım.                                                                                                                                       

 Tabi gurbette olunca da iş sektörüne hiç atılamadım çalışmayı çok istiyordum ben de takı üzerinde çok hevesim vardı ve çok seviyordum. Herkesle sizde takılarınızı getirin, bize de getirin ben de istiyorum nereden buluyorsun? falan filan böyle başlayınca bu sektöre Cebimdeki 100 TL girmiş oldum ama evveliyatında bir tane yastık kumaşıyla bu işe başlamıştım.

İstanbul'u keşfedeceğim dedim Orada bir dükkana girdim, orada başladı her şey takı işinde de 300 TL başladım bu günlere geldik.                                                                                   

Daha sonra 3 sene arkadaşlarım, eşim, dostum bana çok güvendikleri için ürünlerimi yani benim takı zevkimi çok sevdikleri için onlara ürün getirmeye başladım. Sonra yapmaya yaptıklarımı göstermeye başladım herkesin inanılmaz beğenisini aldıktan sonra da bu sektöre artık resmi olarak giriş yapmıştım.    

                                                                       

KURUMSAL FİRMA HAYALİM VARDI                                                                                            

 Ama ilk günden itibaren benim. Kurumsal firma hayalim vardı onun için ilk işe başladığımda vergi mükellefi oldum.                                                                                 

Ondan sonra resmi isim adımı aldım bu günlere geldik. Sonra bir kuyumculuk sektörü girdi araya oradan bir önüm açıldı, Neslihan koç Dekorasyon yani yastık tasarımı deri takı tasarımıdır asıl iş başlama noktam ama kendi zevkime çok talep olduğu için mecburen bu sektöre de girmek zorunda kaldım.  Firmalar benim doğru seçimler yaptığımı ve aynı ortamda bunu birleştirebilme yeteneğimin. Olduğumu söyledikleri için birazcık takı işi yoğunlaştı.  İnsanlara yaptığım kombinler çok beğenildi normal. Fuar etkinliklerine katıldım. Daha sonraki dönemlerde orada da mesela o kadar stant arasından tercih edildim. İsmim duyuldu bunlar çok inanılmaz güzel gelişmelerdi. Benim işte kırbaçlayan, daha büyümemi sağlayan ya da daha farklı şeylere açılmamı sağlayan sebepler oldu. Bu şekilde buraya da daha hızlı giriş yapmış oldum ama kuyumculuk ileri dönen bir hayalimdi o da nasip oldu.

TAKI TASARIMI ÇOK ÖZEL YETENEK                                                                                          

Hedefimiz çok özel tasarım yani direk satış değil, burada gördüğümüz her ürünün tasarımlarını yapıp kişiye pırlanta ya da altın olarak sunmaktı hedefimiz. Direk satış kuyumculuk değil asıl amaç tasarım bu şekilde kuyumculuk sektörüne de girmiş oldum.  Pırlanta taş işinde biraz İstanbul atölyelerine gidip gece 2 üçlere kadar çalıştım, inceledin taşları öğrenmeye çalıştım ve öğrendim. Bu şekilde Pırlanta işine de girmiş oldum.  

                

AİLEM BANA ÇOK DESTEK VERDİ                                                                                                               

 En büyük destekçim eşim oldu kendisine minnettarım Allah razı olsun biz kendimiz ailecek bir şeyler yapmaya çalıştık. Bir oğlum, bir kızım var. Annesinden çocuklarıma bir hatıra kalsın istedim açıkçası. Aslında bir kadın istediği her şeyi yapabilir hedeflerine ulaşabilir. Ben hiç hayatımda bankaya bile gidip bir şey yapmış insan değildim Ticarete asla yapamam. Ben bile kimseye bir şey söyleyemeyen böyle bir insandım. Ve ben buralara geldim, iş sahibi oldum çok şükür sevgi dolu bir yuva varsa inan her şey yapılabiliyormuş. Hayalleri olan herkes amacına ulaşabilir.     

                                                                         

  ETKİNLİKLERE KATILARAK ÜRÜNLERİMİ VE ÖZEL TASARIMLARIMI TANITIYORUM                                                              

 Podyum park da toplam 6 tane etkinliğe katılım zaten 34 tanesi çok özel derneklerin ve. Okulların etkinliğiydi. Özel davet olarak gitmiştim, hatta önümüzdeki ayda Nilüfer leonsun etkinliğine davet edildim. Özellikle burası Nilüfer, leon ve İstanbul da etkinliğimiz var. 2 Şubatta da sivis otelde bir etkinliğe davet edildim  özel etkinliklerde bulunacağım sürekli .    

                                                         

MAĞAZAMIZIN ÖNÜ SOHBETE TANIŞMAYA MÜSAİT

İnternete müşterilere vakit ayıramadım sanal ortamda ama birebir olarak herkese yetmeye çalıştım. 

Hep hayal etmiştim mağazada açtığım zaman önünde bir yerimiz olsun, sohbet edelim kahve içelim, gülelim söyleyelim, oynayalım, müşterilerimiz gelsin girsin, 2 baksın girsin, otursun bir şeyler yesin hep o kafadaydım benim. Gelenler de şu anda hep öyle rahatlar geliyorlar dokunabiliyorlar dokunmadan olmaz bu iş sadece hani küpeyi takamazsınız. Onun dışında her şeyi takıp bakın, hiç sıkıntı yok. Çünkü takı öyle bir şeydir, takacaksınız, bakacaksınız.  Öyle uzaktan dokunmadan takı keyfi olmuyor gerçi çok güzel bir türdeydi, takacaksınız, bakacaksınız kombinleriyle tamamlayabileceği farklı aksesuarları bulabileceği bir yer ve hayalinde kurduğu şeyi beraber çizip tasarlayabiliriz atıyorum, kafasına göre bir şey görmüştür, bir yerde kafasında kalmıştır. bana tarif ettiği zaman onun üzerinde çizim yapıp aynı şeyi oluşturup taktığı zamanki vereceğimiz mutluluk inanılmaz keyifli, o da aynı keyfi alacak ve daha mutlu olacak.   

   Sevmediği bir şeyi takmaktansa hayal ettiği şeyi bulup kavuşabileceği bir ortam burası hem keyifli bir alanda bütün sıkıntılarından arınıp gezebileceği bir alan çünkü burada ışık ışıltı renk var.    Bir kadının psikolojisi en düzgün olacağı yer, alışveriş yaptığı ve renkli alanlardır.   Kadın burada sıkıntısını unuttuğu an mutludur.                                                                                      

  Mutlu olduğu anda ne ister?  Kendisinin arzu ettiği hayali kurduğu şeye ulaşmak ister, ikinci aşaması. Bunu da ya bulabileceği ya dönüştürülebileceği bir alan burası onun için burayı tercih etmeleri onlar için de çok keyifli olur. 

Bizim için de kişilere bir şey katmak, onların istediği şeyleri yapabilmek sunabilmek ya da bir kahve içip sohbet edip stresini atabileceği bir alan yaratmak benim için çok önemliydi.    Onun için takı sevenleri mağazamıza bekliyoruz.                                                                                                        

HABER: CEVDET YILDIZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.