Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasette kadın mutlaka olmalı!

Gelecek Partisi Bursa Kadın Kolları Başkanı Av. Arife Tuğba Çetinkaya gündeme ve partinin çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siyasette kadın mutlaka olmalı!

HABER: Aysun Şahin Karakuş – Cevdet Yıldız

Gelecek Partisi Bursa Kadın Kolları Başkanı Av. Arife Tuğba Çetinkaya ile siyaseti ve sosyal çalışmaların konuştuk. Arife Çetinkaya aslen Bolu’lu olan ancak uzun yıllardır Bursa’da Avukatlık yapan yakın zamanda Gelecek Partisi’nde Bursa Kadın Kolları Başkanı olarak siyasete başlayan sosyal çalışmalarıyla dikkat çeken hukukçu, siyasetçi başarılı bir kadın. Çetinkaya,‘siyasette ve sosyal faaliyetlerde mutlaka kadın olmalı’ dedi.

SİYASİ ÇALIŞMALARINIZ NASIL GİDİYOR?                                                                   

Çetinkaya, ‘Kitleler halinde Gelecek Partisi’ne katılımlar oluyor. Hatta en yakın halini Orhangazi de yaşadık. Ak Parti’den ayrılan bir kadın grubu bizim partimize katıldı ve Orhangazi kadın kolları başkanımız oldu bu katılımlarla kadın kollarımızı da güçlendir mis olduk ve Orhangazi’ye baya bir ses getirdi bundan sonra ciddi çalışmalarda yapacağını düşünüyoruz ama bunun gibi katılımlar ilerleyen dönemler de Türkiye’nin her yerinde olacaktır mutlaka. Gelecek Partisi olarak ülkemize yeni bir umut yeni bir ses yeni  nefes olacağız yorulmadan çalışmalarımız gece gündüz sürecek’ dedi.

MEHMET AYAZ’I YAŞATMALIYIZ                                  

SMA’LI ÇOCUKLARIMIZADA SAHİP ÇIKIYORUZ

Çetinkaya,’Aslında bu bir ekip işi deminde bahsettiğim gibi biz kadınlar ve çocuklarla alakalı bu tur süreçtir siyaset üstü görüyoruz. Siyasete alet edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden mümkün olduğu kadar bize başvuru yapan çocuklara elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz bizimki yaptırım faaliyetler çorbada tuzumuz olsun yoksa sma faaliyetler başvuru 1 milyon 850 bin dolar kadar para toplanması gerekiyor. Bizim yaptığımız kermesle veya etkinlikle ne kadar toplanabilir biz elimizden ne gelirse yapalım diye bakıyoruz yani bu tabiki de bunlara hiç ihtiyaç olmasa ben bunu hep söylüyorum keşke devlet eliyle çocuklara bir yardım yapılabilse bu konuyu gündeme getirip ayrıca bir etkinlik yapmak durumuna getirmek zorunda kalmasak. Yani hastalık bile olsa siyasete çevriliyor. Bu konuda herhangi bir çalışma yapılamadığı için ve tedavisi Türkiye’ye getirilemediği için en fazla sma hastası bebeklerimiz bundan zarar görüyor. Amacımız anne ve babalara destek olmak o çocukları unutmamak için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. İlacın Türkiye’ye gelmeme sebebi ilacın şuan deney aşamasında olduğunu söylüyorlar. Bu yüzden getirmiyorlar Türkiye ye ama ilaç deneme aşamasından geçmiş durumunda geleceği söyleniyor kaldı ki Türkiye’deki ilacın yeteri kadar tedavi sağlamadığı açıkça ortada devletin bu konudaki bakış açısı doğrusunu isterseniz bu çocukların ölüme terk etmek gibi yani ömrünün yettiği kadarında yaşasın gibi ama yapacak ta bir şeyimiz yok gibi böyle bir bakış açısıyla bakıyorlar ama ateş düştüğü yeri yakıyor dışarıdan söylemek kolayda o anne baba için evladının acı çektiğini görmek yada beli bir omur biçildiğini duymak tabi ki çok acı verici bizde ne parti olarak nede şahsi olarak ben ve ekibim gibi diğer arkadaşlar tedbir alamayız böyle bir duruma elimizden geldiği kadar faaliyet sayısını artırarak destek toplamaya çalışıyoruz. Yine bununla alakalı bizim özel bir kadın girişimci ile ilgili bir etkinliğimiz var 120 kadını bir araya getireceğimiz etkinlik bugün cuma günü.  Üç fidan Parkı’nda olacak’dedi.

BİZİM GÖNLÜMÜZDEKİ ADAY TABİKİ AHMET DAVUTOĞLU                                                                                                 

Çetinkaya, ‘Her partinin tabiî ki de kendi gönlündeki aday kendi partisindeki genel başkanıdır bizim genel başkanımızdır. Devlet tecrübesi olan devletin her kademesinde görev almış ilk önce bürokrasiden geliyor daha sonra eğitim hayatıyla birlikte herkese ifade edebilecek bir insan olması sebebiyle cumhur başkanlığına aday olmasını isteriz ama altılı masanın vereceği kararı benim tabi kesin olması gereken bir karar altı genel başkan tabi benim gönlümden gecen kendi genel başkanımdır ama muhakkak altılı masa Türkiye’nin gidişatı için herhangi bir egoya veya siyasal düşünceye hizmet etmek Türkiye nin menfaatlerini gösteren bir aday seçecektir.

Düşünceye hizmet etmek Türkiye’nin menfaatlerini gösteren bir aday seçecektir. Yani umarım belirlenen aday kapsayıcı ve herkese hitap eden bir aday olur’dedi.

ÇOK PARTİNİN OLMASI DEMOKRASİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Çetinkaya, ‘Aslında bu Türkiye simülasyonunda çok normal bir tablo çünkü mevcuttaki yöneticilerine bakarsanız  onların içinde  bir demokrasi yok partilerin içine başarıya karşıda yok yani  bizim gibi düşünmeyen  bu hangi konu olursa olsun fark etmez bunu bizim gibi düşünmeyen bize ittifak etmeyen bizden değildir düşüncesiyle hareket ettiği için  her ayrışmadan yeni bir parti kurulması çok olan ve normal geliyor bana aslında bakarsanız ama çoğulcu demokrasilerde tabi ki farklı  partilerin kurulması gerekir.  Bu kadar çok parti olması  partilerin içerisinde katkı sağlarsa iyi olur aslında  ama partiler içinde bunlar sağlanmadığı için ve herkes bizim Türk haklının da temel yapısı herkes bilir kişi olarak her konuda çok usta olduğunu düşünüyor bu yüzden  farklı farklı siyasi partiler kuruluyor ama bu kadar çok siyasi parti kurulması bir noktada iyi bir noktada da ülkemizin demokrasi anlayışı bakımından üzücü tabi ki keşke partiler içinde herksin farklı düşüncelerini anlata bilme imkanı olsa da mevcut partiler demokrasi için çok daha iyi olur’dedi.

HAZİNE YARDIMINDA YENİ DÜZENLEME ŞART                                                                                    

 Çetinkaya, ‘Hazineden yapılan yardımlar için çalışma yapılmalı ancak Türkiye de avukat olmam sebebiyle de söylüyorum bunu Türkiye’deki hangi kanunu tutsanız bi tarafı elinizde kalıyor yani bu kanunlar üzerinde yani özellikle işin içinde olan yani   partileri bir araya getiren bir komisyon kurularak çalışma yapılmalı ve yeni düzenleme yapılmalı  bugünkü hazine yardımı yasası adaletsizliğe sebep oluyor hazine yardımı alan ve  hükümet olan bir partinin  bir bölgeye 15 arabayla 20 arabayla giderken hazine yardımı alamayan partiler kendi imkanlarıyla seçim çalışması yapıyor bu doğru değil dolayısıyla hazine yardımı yasasında acilen yeni ve adil düzenleme şart’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.