Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyaset kurumu sorunun kaynağıdır

Milli Yol Partisi Bursa il kongresi yapıldı. Ayhan Çolak Bursa il başkanı seçildi. Kongreye katılan Milli Yol Partisi Genel başkanı Remzi Çayır şunları söyledi: ‘Türkiye de siyaset kurumu sorunların kaynağı haline geldi bizler milli yol partisi olarak sistemi değiştirmek için yola çıktık.’

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2022 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2022 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siyaset kurumu sorunun kaynağıdır

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

BU SİSTEME İTİRAZ EDİYORUZ

Türkiye’nin acilen yapısal değişikliğe ihtiyacı var süresiz liderlik anlayışını tarihe gömeceğiz ülkemizi hakla adaletle liyakatli kadrolarla yönetmeye geliyoruz bunun için partimizi kurduk 30 Ekim de büyük kongremize yaparak seçimlere katılacağız. Siyasi partiler demokrasi ile buluşmalı ve gerçek anlamda demokrasiyi işletmelidir delege sisteminden üyelik sistemine geçmeliler tüm siyasi partilerin genel başkanların görev süreleri olmalıdır koltuğu eline geçiren ortalama 25 30 yıl orda kalıyorlar bu demokrasi değil bir kişin aklı değil ortak akılla ülkeyi yönetmeliyiz.

SİYASİ PARTİLER KUTSAL DEĞİLDİR

Ben MHP den ayrıldığımda çok üzülmüş ve hatta günlerce ağlamıştım şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile yine itiraz ettik lider sultasına ve nizamı alem davası ile yola çıktık ve ayrıldığımız partiyi kurduk o gün bambaşka hayallerle aşkla gece gündüz çalıştık ne yazık ki liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu şehit olduktan sonra partimiz raydan çıkmıştır başka hesaplarla başka amaçlara hizmet etmeye başlayınca bizde itiraz ederek milli yol partimizi kurduk onun için diyorum ki partiler kutsal değildir araçtır aracınız arıza yapmışsa aracınızı değiştireceksiniz bizde onu yaptık aracımızı yeniledik şehit liderimizin davasını kaldığı yerden devam ettireceğiz.

İŞ KAZALARI KADER OLAMAZ

Bartın Amasra da ki maden kazasına da değinen genel başkan hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı dilerken yaşanan kazayı eleştirdi. ‘Maalesef bizde insan hayatı çok değersiz dedi Almanya’da bir ton kömür üretimi 883 Euro ya üretirken biz ise bir ton kömürü 23 Euro’ya üretiyoruz dedi bu neyi gösteriyor bizde insan hayatı daha ucuz ve önemsiz dedi 20 yılda önlem alamayan ülkeyi yönetenler bugün yeter artık bundan sonra önlem alacağız diyorlar bunun için diyorum ki bu iş kazaları kadar değildir. Yönetim basiretsizliğidir bizim insanımızın da insanca yaşama hakkı vardır’ dedi.

ÜLKEMİZE LİYAKITI ADALETİ GETİRECEĞİZ

Ülkemizde bugün en büyük sorunların başında adalet ve liyakat geliyor adalet ve liyakatin olmadığı yerde yozlaşma olur vatandaşımızın devlete olan güveni zedelenir umutlar endişeye dönüşür adaleti tesis edip liyakati elzem hale getirmeliyiz iktidara sadakat edenin değil hak edenin hakkına kavuşması lazım.  Aksi halde toplumun umudunu ve istikbalini yok edersiniz ve biz diyoruz ki sadakat değil mülakat değil liyakat olsun adalet her şeyin anahtarıdır huzurun güvenin üretimin birlikte yaşamanın olmazsa olmazıdır adaleti kefarete dönüştürmemeliyiz bir gün adalet hepimize lazım olur.                        

 ÖNCE VATAN ÖNCE İNSAN ŞİYARIMIZDIR

Biz bugün ülkemizde alışılmış sistem içinde bir yönetim anlayışında olmayacağız devlet imkanlarıyla saltanat içinde değil vatanımız ve insanımız için çalışacağız bunun için rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi yolumuz milli yoldur bunun için diyorum ki gelin kardeşlerim hep birlikte milli yolda buluşalım insanımızın mutluluğu ve refahı için gece gündüz çalışalım diyerek sözlerine son verirken tüm Bursalılara saygı ve selamlarını da iletti.

                                                                                                                     

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.