Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖRNEK BAŞKAN ADAYI ERHAN ÖZTÜRK

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkan Adayı Erhan Öztürk; Odamızın tüm faaliyetleri ve duyurularının da yer alacağı, ayrıca üyelerimizin haberlerinin ve reklamlarının bulunacağı Gazete veya Dergi çıkarmak istiyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2022 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2022 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖRNEK BAŞKAN ADAYI ERHAN ÖZTÜRK

HABER: Aysun Şahin Karakuş -  Cevdet Yıldız

Bursa Matbaacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkan Adayı Erhan Öztürk; Odamızın tüm faaliyetleri ve duyurularının da yer alacağı, ayrıca üyelerimizin haberlerinin ve reklamlarının bulunacağı Gazete veya Dergi çıkarmak istiyoruz.

ERHAN ÖZTÜRK KİMDİR?

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde doğdu. İstanbul Bayrampaşa’da Hürriyet İlkokulu’nda eğitim hayatına başlayıp, orta ve lise öğrenimini Bayrampaşa Lisesi’nde tamamladı.

1985 yılında meslek hayatına atıldı. 1989-1991 yılları arasında İstanbul Beyazıt’ta Güneş Gazetesi’nde, 1991 yılı Mayıs ayında Bursa’ya gelerek Uludağ Gazetesi, Özerdoğan Matbaa ve Expres Mühür’de çalıştı. 2002 yılında kendisine ait Serener Mühür-Matbaa’yı açtı ve halen faal bir şekilde işletmenin başında bulunmakta. Erhan Öztürk evli ve 2 çocuk babasıdır.

SOSYAL TESİS

Başkan Adayı Erhan Öztürk, seçim çalışmaları kapsamında Bursa Haber’i ziyaret etti. Şubat ayında gerçekleştirilecek genel kurulda 3 adayın yarışacağını belirten Öztürk, dinamik bir ekiple oda ve üyeler arasında köprü oluşturacaklarını dile getirdi.“Odamızın tüm faaliyetleri ve duyurularının yer alacağı, üyelerimizin haberlerinin ve reklamlarının bulunacağı gazete veya dergi çıkarmak istiyoruz. Dernek kurup, lokal açarak, tüm üyelerimizin sıcak bir ortamda bir araya geleceği sosyal tesis yapmak projelerimiz arasında. Matbaacılık müzesi kurmayı da hedefleyen Öztürk; “Oluşturucağımız sosyal tesisin bir köşesine de matbaacılık müzesi oluşturmak istiyoruz” dedi. Kırtasiye kolunun bir ticari faaliyetten öte bir özveri mesleği ve eğitim kurumu olduğunu ifade eden Öztürk; esnafımız için can suyu olan ve 2021 Ağustos-Eylül aylarında Büyükşehir Belediyesi ve BURFAŞ tarafından düzenlenen ‘Öğrenciye de Esnafa da Tam Destek’ projesini geliştirip tekrar yapılmasını hatta, yılda 2 defa tekrarlanmasını sağlamak için mücadele vereceğiz” dedi.

YAŞAM ENGELLİ SPORCULARA SPONSOR OLACAĞIZ

Büyük ve zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satılan bölümlerinin tamamen kaldırılması için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Öztürk, yıl boyunca olmasa dahi söz konusu marketlere haksız rekabetin önlenmesi için Ağustos ve Eylül aylarında kısıtlama gelmesini sağlamak adına çabalayacaklarının altını çizdi. Öztürk; “Odamızın geliri ölçüsünde üyelerimizin çocukları başta olmak üzere başarılı öğrencilerimize burs vermek ve sektörümüzün önde gelen işletme sahiplerinden burs vermeleri için destek almak da projelerimizden biri.

Spor camiasında da yaşam engelli gençlerimize de gücümüz nisbetinde sponsor olmak istiyoruz.

KAĞIT VE KARTONDAN KDV ALINMAMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Bu zorlu süreçte kağıt ve kartondan KDV alınmaması için de mücadele edeceklerini dile getiren Öztürk, “Tüm matbaa ürünlerinde KDV’nin sabitlenmesi; yani 1.Hamur ve gazete kağıdında %8, kağıt, kotopoki ve kuşe kağıtları ile işçilikte %18 olan KDV’nin hepsinin eşit, yani %8 veya altına düşürülmesi gerekiyor. Küçük ve orta ölçekli matbaalarımızın özellikle maliye ile anlaşmalı matbaalarımızın bugün kadar yaptığı yatırımlar düşünülerek, basit usulde kullanılan evrakların (e-fatura uygulamasına karşı olmadığımızı fakat) belgelerin anlaşmalı matbaalarda basılmasını talep etmekteyiz” dedi. 

                                                                                     

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.