Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzetin Adresi Tarihi Taş Fırın

Tarihi Taş Fırının 3. kucak işletmecisi olan Enes Kavan söze şöyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzetin Adresi Tarihi Taş Fırın

Bizim tarihimiz Dedelerimiz 1974 de Kars'tan Bursa'ya göç etmişler 1974 ile 1979 yılları arasında Bursa'da açma, poğaça, simit, pide işine girmiş dedemler.            

Babamlar altı kardeş. Dedem üretiyor. Babamlar simidi sopayla tahanlı pide ise ufak tepsilerde satarlarmış çarşı bölgesine, Hanlar bölgesine, Tophane'de .  

                                                                                                                

Bursa'nın en işlet bölgesi Bursa'da tek ticaret merkezi Nalbantoğlunda1979 ilk fırınlarını açmışlar dedemler.                                                                                                                                                     

 2003 yılında Aptal Meydanı'nda simit, poğaça, börek sektörüne giriş yapıyorlar.                                   

Dedelerimiz ilk günden bu güne tek amaçları kaliteli ürün yapmak  bize de vasiyetleri kaliteli ürün satmak olmuş bizde dedemlerin bıraktığı yerden aynı anlayışla devam ediyoruz yani amacımız sadece  Para kazanmak  değil bizler hiçbir zaman bu mesleği bize de dedelerimizin  dediği gibi sadece para kazanalım diye yapmıyoruz hedefimiz daima kalite lezzet ve müşteri memnuniyeti olmuştur dedi  


 APTAL MEYDANI LEZZET DURAĞI OLDU  

                                                                                  

Bursa’nın simgeleşen meydanlarından biri olan Abdal’da hizmet veren Tarihi Taş Fırın, özellikle tahanlı pidesiyle çok meşhur.                                                                                      

Ancak bu eşsiz lezzete ulaşmak için bir süre sırada beklemeniz kaçınılmaz.
 Üç kuşaktır Abdal Meydanı’ndaki fırınında hizmet veren Tarihi Taş Fırın, uzun yıllardır Bursalıların uğrak noktalarından biri haline gelmiş durumda.                                                  

Unlu mamullerin birçok çeşidinin yer aldığı ancak Bursa coğrafi işaretli ürünler olan tahanlı pide, simit, cevizli lokum ve cantığıy la son derece iddialı olan Tarihi Taş Fırın, gerek Bursalılardan gerekse şehir dışından gelenlerden öylesine büyük talep görüyor ki önünde sabah akşam bitmek bilmeyen bir kuyruk var.
sırada beklediğiniz her dakikasına değen lezzetiyle Tarihi Taş Fırın’ın üçüncü kuşak genç işletmecisi Enes Kavan, öte yandan ar-ge çalışmalarını sürdürdüğü projesiyle tahanlı pideyi tüm dünyaya tattırmak istiyor.
büyük bir ar-ge süreci var. Dondurmak kolay. Son kullanım süresini uzatmak da mümkün. Ama bu ne kadar sağlıklı. Bunu araştırıyorum. Yapacağımız ürün sağlıklı olmak zorunda. Bunu başardıktan sonra tahanlı pidemizi ihraç etmek istiyoruz dedi.      

                                                

SOSYAL ETKİNLİKLER ÇOK ÖNEMLİ

Tarihi Taş Fırın zaman zaman güzel sosyal etkinlikler yapıyor. Yarışmalar yapıyor.

Bu sene Bursa Gastronomi Festivali’nde üçüncüsünü yaptık. 43. yılımıza özel 43 yarışmacıyla gerçekleşti. Önümüzdeki yıl ödülleri de artıracağız.


İlk yarışmada 8 buçuk tane yenmişti. Tanesi 200 gram tahanlı pidenin. Canan Karatay görse bizi sopayla kovalar, öyle bir tahanlı pide yapıyoruz. Biz bunu kimse geçemez dedik ama bu sene Gastronomi Festivali’nde 16 dakikada 11 tane pide yendi. Biz de çok şaşırdık.

APDAL MEYDANI HEM GÜZELLEŞTİ HEMDE HAREKETLENDİ ESNAFA BEREKET GETİRDİ                             

 Osmangazi Belediyemizin desteğiyle beraber meydan güzelleşmeye başladı.  2017 yılında yaptığımız yarışmadan sonra satışlarımız Günde otuz beş tava tahanlı fide idi bir haftada üç yüz elli tava tahanlı pideye çıktı yarışma meydana bereket getirdi.                                

O günden sonra  meydanda çay ocakları açılmaya başladı.  Şu an şu gördüğünüz meydanda on iki tane çay ocağı var. Cumartesi Pazar günleri bu meydan hiç açık olmazdı.                                                                                                                

Biz esnaflar cumartesi pazar günleri açmaya başladık. Bayramlarda açmaya başladık daha çok aile ortamı olmaya başladı Apdal meydanı.                                                                                                      

TAHANLI PİDE VE SİMİTİMİZİN LEZZETİNİ TÜM DÜNYAYA BİLSİN İSTİYORUZ                                                                                                  

Biz 2017 Yılından beri geleneksel olarak tahanlı pide yarışması yapıyoruz. Bunun için de çok ciddi bir bütçe harcıyoruz. Çünkü bu yarışmanın reklamları yıl içi devam ediyor. Amacımız tahanlı pideyi dünya ya tanıtmak gelen turiste Bursa'nın gıdasını tanıtmak. Etsiz de gastronomi olabilecek dediğimiz bir şehirde sadece etle değil Bursa'mızın değişik tatlılarıyla, hanlar bölgesinin değişik lezzetleriyle tanıştırmak.                                         

Onun için bu reklamları yapıyoruz. Birincisi ve ikincisi Düzenlenen gastronomi festivalinde de belediyemizin iştirakiyle beraber yarışmamızı alanda yapalım ve daha çok insan potansiyeli toplayalım diye belediyemizle beraber yapmaktayız yarışmayı Şimdi daha inşallah Allah nasip ederse daha büyük yarışmalar yapmaya devam edeceğiz. Işte Survivor'ın Oll Star'ı gibi bizim de beş yarışmanın birincileri, ikincileri, üçüncüleriyle daha farklı konseptli yarışmalar yapmaya devam edecek Yani etkinliklerle hem Bursa'ya hem Bursa'nın lezzetlerine hem de işte tarihi taşlarını olarak da halkın buradaki ilgisinden gerçekten Bursalılar da memnun.                                                                                                  

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ DAİMA KALİTE                                                                                             

Biz genellikle ve devamlı kalite odaklı çalışırız.Türkiye çapında olsun, Avrupa Birliği çapında olsun istediğiniz fonu bulabiliyorsunuz. Gerçekten işlere yatırımlar arttı.                                                                                               

Ama biz kesinlikle hiçbir zaman aklımızda şube açalım, büyüyelim Gibi bir hedefimiz yok. Çünkü kalitemiz ne kadar büyük olursa marka değeriniz o kadar yüksek olur. Bugün baktığımızda dünya devleri batıyor.                                                                                  

 Fırıncılık sektöründe de rastladığımız gibi kaliteyi bozmadan insanların sağlığına zarar vermeden insanların nasıl diyeyim?

 Biz böyle gıdayı yerken mutlu olan bir milletiz. Bunu daha çok mutluluğa, daha çok güzelliğe ulaştırmaya çalışıyoruz.  Zaten görüldüğü gibi de uzun kuyruklar oluşuyor.                                                         

  Hiçbir zaman soğuk ürün satmıyoruz. Devamlı ürünlerimiz de AR-GE çalışıyoruz işimize sabah namazından önce başlıyoruz. Yatsı namazından sonra bitiriyoruz.                                                                                            

 Çünkü bizde yedi yirmi dört üretim devam ediyor. Sabahleyin dört  buçuk gibi tezgahımız açılıyor. Beşte bütün ürünler tezgahımız da oluyor.   Akşamları ise  sekiz dokuzdan önce toparlanmıyoruz.                                                                   

Çünkü Bursa'nın en çok muzdarip olduğu konu. Bursa Esnaf Lokantaları ve esnaf sistemiyle devam eden bir şehir ve nadir kalmış bir şehir. Bundan dolayı saat dört beşten sonra Bursa'da yeme kültürü pek yoktur Yani bizim en büyük amacımız akşam da otobandan geçen Bursa'ya uğrayan vatandaşımıza İstanbulluya, Eskişehirliye, Balıkesirliye veyahut da başka şehirlerden gelenlere akşam da bu tahanlı lezzetini tanıtmak.      

                             

HER İŞİ EĞLİNE BIRAKMALIYIZ                                                                 

  İşletmeciler olarak öyle bir dönemdeyiz ki en ufacık miras bile bulan gıda sektörüne girmeye çalışıyor.  Buda Bursa'da gıdanın canlı olmasından kaynaklı Öncelik le bunun önüne geçilmeli.   Bursa çok güzel bir şehir. Öncelikle onu söyleyeyim. Dağıyla, ovasıyla, deniziyle, her şeyiyle. Ve gıdasıyla da ön plana geçmesi gerekiyor.   Bugün baktığımızda her yerde, her işletme olduğu için gıdanın kalitesi düşüyor her işi ehlinin yapmasını isterim. Bunu söylerken de maksatımız kimse fırın açmasın sadece biz kazanalım değil amaç en iyisini satabilmek. 

Bugün gıda dünyada gelişmiş ticarette anında sıcak parayı alabileceğiniz daha insanlar yemeden ödemesini yaptığı bir sektör olduğu için genellikle para yatırmak isteyenler gıda sektörüne yönelmeye başladı. Öncelikle bunun bir standartlara oturmasını temenni ederiz.                                                   

Çünkü Bursa Gastronomisi'nin geleceği için çok önemli bir nokta. Bir de en büyük temennimiz bugün başka şehirlerde de rastladığımız gibi bir Bursa'da hanlar bölgesinde bu kadar turistin gezdiği bir yerde gastronomi evi. Bursa Gastronomi Evi'ni olmasını temenni ederiz. Bir de Bursa bilirsiniz ki Osmanlı ya da başkentlik yapmış bir şehir.                                                                                                            

Bursa genellikle fakirliğiyle tanınmış. bundan kaynaklı bir fakir sofrası var. Unutulmuş lezzetleri var. Bunların ön plana çıkarılması için böyle bir proje olmasını temenni ediyoruz diyerek sözlerine son verdi Enes Kavan.                                                                                                     

HABER: CEVDET YILDIZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.