Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇİFTÇİLER BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYOR

Bursa Osmangazi DSP İlçe Başkanı Mehmet Seskır, Yunuseli mahallesindeki sulama kanallarından istifade edemeyen ve kuraklık tehlikesiyle mücadele eden çiftçilerin yaşadığı sorunları iletmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2022 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2022 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇİFTÇİLER BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYOR

HABER: Cevdet YILDIZ

Seskır, beraberindeki mahalle sakinleriyle tarlaları gezerek yaşadıkları sorunları dinledi.    Çiftçiler için yapılan sulama pompalarından çiftçilerin istifade edemediğini söyleyen Seskır, yetkililere seslenerek bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.                  

Sorunun giderilmesi için yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler paylaşan Seskır çalışmayan pompalardan dolayı da tarlalara su veremediklerini çiftçilerin üretim yapamadıklarını ifade etti.
 

''FASULYELERİN ÇOĞU KURUMUŞ''
 

Ciddi bir kuraklığın söz konusu olduğunu, ekinlerin kurumayla karşı karşıya kaldıklarını belirten Mehmet Seskır '' Bu pompalara su verilmiyor bunun sebebini öğrenmek için BUSKİ’ye gerekli başvuruları yaptık ancak olumlu geri dönüş alamadık'' dedi.


''TARLALAR SUDAN İSTİFADE EDEMİYOR''
 

Çiftçilerin sulama pompasından istifade edemediğini vurgulayan Seskır, yetkililere şu çağrıda bulundu:
''Tarlaları kurumasın diye çiftçiler çaba içerisinde kendi imkânlarıyla tarlalarını sulamaya çalışyor ama malesef bu yeterli olmuyor çiftçimiz zarar edecekse hepimiz zarar edeceğiz dolayısıyla bu mağduriyetin biran önce giderilmesi gerekir.'' dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.