Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük Birlik Partisi’nin Balkan çıkarması!

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, ‘Geçtiğimiz günlerde BBP genel başkanı ve genel başkan yardımcılarımız ve diğer parti yöneticileri ile birlikte balkan turuna çıktık. Biliyorsunuz sizde balkanlar Türkiye Cumhuriyeti devleti için çok önemli balkanların anahtarı bizde ve biz bu anahtara sahip çıkmalıyız’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi’nin Balkan çıkarması!

Dr Sadık Ahmet’in seneyi devriyesi için Balkanlara ziyarette bulunan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, ‘Oradaki vatandaşlarımızla birlikte anma törenine katıldık. Batı Trakya insanının mücadeleci olması başta Sadık Ahmet onunla birlikte hayatını kaybeden Batı Trakya’da ki tüm islam ve Müslüman coğrafyasındaki bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum orada bir program gerçekleştirdik aileler ve vatandaşlarla BBP olarak biz genel başkanımız Mustafa Destici ve ebedi başkanımız şehit Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bu yana Sadık Ahmet’i anma programlarına heyet olarak katılıyoruz’ dedi.

TÜM BALKANLARI ZİYARET ETTİK

Alfatlı, ‘Yunanistan dan sonra Makedonya ziyaretine geçtik  akabinde Kosova  Bosna Hersek Karadağ Sırbistan ve Bulgaristan,la seyahatimizi tamamladık.                                                                                                                                                 

Gittiğimiz coğrafyalarda öncelikle konsolosluklarımızı ziyaret ettikoradaki sorunlar hakkında bilgiler aldık coğrafya hakkında gelişmeleri öğrendik. Türk siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik oradaki Müslüman ve Türk soydaşlarımızla bir araya geldik. Dolu dolu  bir program oldu  Türk cumhuriyetinin büyüklüğünü  ve Tika vasıtasıyla yunus emre vakfı vasıtasıyla ve diğer Türk kuruluşları vasıtasıyla bu coğrafyadaki Anadolu insanın sevgisini  şefkatini ata yadigarı olan yerlere olan hizmetine kadar doğru ve düzgün bir şekilde yapıldığını yakından gördük. Oradaki bütün yetkililere büyük elçilerimiz konsoloslarımız derneklerimiz sivil toplum örgütlerimiz hem Türk hem Müslüman olan vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi tekrar iletiyorum   coğrafyalarına sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum’ dedi.                                                                                                                  

EKONOMİK SIKINTI TÜM DÜNYADA SORUN

Alfatlı, ‘Pandemi dolayısıyla bir sıkıntı dünyada var zaten  arkasından Rusya’nın Ukrayna’nın yaptığı savaş son zamanlardaki  olan sorunlar bizim coğrafyamızdaki sorunlar emparyalist devletlerin Irak’ın kuzeyinde PKK PYD’nin kendilerine bir uydu devleti oluşturmak ABD’nin emparyalist emelleriyle silahlandırma ve oradaki üstlerini aktif hale getirme çabası gibi şeyleri üst üste koyduğumuz zaman dünyanın Türkiye cumhuriyetinin güçlü olmasını istememelerinden kaynaklı  Türkiye’nin savunma sanayinde yükselmesi onları tedirgin ediyor gibi geliyor bana’ şeklinde konuştu.

HAYAT PAHALILIĞI HER YERDE HİSSEDİLİYOR

Alfatlı, ‘Şu dönemde hayat pahalılığının olması sebebiyle insanlarımız ekonomik olarak zor bir sürece girdiler hayat tarzları değişti yapmak istedikleri her şey onlar için zorlaştı hayat pahalılığı sadece Türkiye de değil dünyanın her yerinde var. Avrupa’da emperyalizminin kışkırtması çok fazla  bu sebeple güvenlik sorunu da çok var haliyle ekonomik ve hukuksal sorunlarda kötü durumda baktığımda Balkanlardaki duruma Türkiye’nin 30 yıl öncesi durum. Türkiye’nin şu an elbette bazı sorunları var kimse yok demiyor ancak ülkemizin potansiyeli gerçekten çok büyük dış ülkelere göre. Ama asla halledilemeyecek bir durum söz konusu bile değil.

Sırbistan ve Kosava gerilimin sona ermesi sevindirici oldu. Balkanlarda bölgede şöyle bir sorun var. Lozan antlaşmasıyla buradaki insanlar azınlık olarak nitelendirildi maalesef Avrupa insan hakları mahkemelerinin vermiş olduğu karara rağmen Yunanistan buradaki soydaşlarımızın haklarını gasp etmeye devam ediyor geçenlerde yaşanan bir olay hakları mahkemesinin uyarısına rağmen 4 tane okulu kapattı Orada maalesef ki inanç özgürlüğü eğitim özgürlüğüengelleniyor dünya siyasetine kara bir leke olarak kendini kaydettiriyor. Birde kendi adalarınıda haksız bir şekilde Amerika üsleri olarak açıyor ve silahlandırıyor. Maalesef ki Batı Trakya’daki durum böyle oradaki insanlar kendilerini azınlık olarak hissediyor biz BBP olarak diyoruzki siz oraların aslı unsurlarısınız bütün haklara sahip olduklarını bilmelerini istiyoruz. Avrupa’nın da böyle bilmesi gerekiyor etnik anlamda baskılar kışkırtmalar maalesefki bazı yerlerde karşılık buluyor ama asla bu oyunlara gelmemeleri gerekiyor. Rahmetli başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu Kosova’nın bağımsızlık konusunda  en çok caba gösteren kişiydi bizde onun izinde devan etmekteyiz. Hür ve bağımsız olması konusunda daima yanındayız Dünyanında yanında olması gerekiyor  savaş değil barış olması gerektiğine inanıyoruz  BBP  amacı kızıl elmanın huzur ve mutluluk içinde yaşamasıdır’ dedi.

SEÇİME HAZIRIZ

Alfatlı, ‘En başta söylemek istediğim insanları ayrıştırmamız gerektiğini düşünüyorum insanları alevi sünni diye ayrıştırmamız gerekiyor.  seçimlere 1 yıldan az bir süre var   biz bilindiği gibi  cumhur ittifakındayız ve adayımız belli amma velakin diğer ittifaklarda maalesefki belli olan bir durum yok  6lı masa ve çıkabilecek diğer ittifaklar olabilir sistem uygun ama Türkiye’nin sorunlarıyla baş edebilecek birilerinin olması gerekiyor   şu an hükümet  terörle en büyük mücadeleyi veriyor  bunu göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum ekonomik sorunlar var  bunlar çözülmesi lazım  biz BBP olarak diyoruzki büyük yatırımları durdurun  ve   bütün  imkanlarınızı vatandaş için harcayın. Türkiye’nin özellikle güvenlikle ilgili sorunları da en kısa sürede halolacak milletimizin güvenliği refahı ile ilgili cumhur ittifakı üzerine düşen her şeyi yapıyor ama yeterli midir tabi ki de değil biz elimizden geleni yapıyoruz ama millet ittifakına gelirsek sunu göremiyoruz vatandaşa her konuda güven veriyor musunuz diye sorduğumuzda tatmin edici cevap yok Türkiye için yapabileceklerini maalesefkicevap alamıyoruz vatandaşın sorunu ekonomi mi sadece söz konusu diğer konularda ses yokmaalesef ben şahsım adına kazanabileceklerini düşünmüyorum seçimlerde biz yine kendi logomuz ve amblemiz ile birlikte kendi adaylarımızla seçimlerdeyiz  kazanacağımızdan eminim. Son olarak diyeceğim ülkemiz çok güzel kimsenin kimseye kötü gözle bakmadığı tüm vatandaşlarımızın kardeşçe yaşayabileceği mutlu huzurlu bir Türkiye için el ele diyorum’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.