Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA BIÇAĞININ ÖNCÜ MARKALARI ALTINGÜL BIÇAK VE ÖZDEN KARDEŞLER

Bursa'mızın önde gelen bıçak üreticilerinden olan Özden Kardeşler Çakı Bıçak İmalatı'nın sahibi Sayın Cemil Özden ve Altıngül Bıçak ve Madeni Eşya Sanayi'nin idarecilerinden Sayın Fatih Adliğ ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA BIÇAĞININ ÖNCÜ MARKALARI ALTINGÜL BIÇAK VE ÖZDEN KARDEŞLER

Öncelikle Fatih Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Bursa Bıçakçılar Derneğine başkanlık sürecini de bizlerle paylaşırsanız sevinirim?

1981 yılında Bursa'da doğdum. İlkokuldan sonra yaz sezonlarında bu işe başladım. çıraklığım babamın yanında geçti, lise hayatımdan sonra tamamen bu mesleğin içine girdim. Yaklaşık olarak çıraklıkta dahil  25 senedir bu meslek üzerine çalışmalar yürütüyorum. 2016 Aralık ayında Bursa Bıçakçılar Derneği'nin Başkanı seçildim ve o gün bugündür görevimi yürütmekteyim.10 yıllık evli 1 kız çocuğu babasıyım.

Bıçakçılık üzerine yapmış olduğunuz faaliyetlerle ilgili bizlere bilgi verebilir misiniz?

Şu an yapılmış olan bir müzemiz var .2017'nin Kasım ayında açıldı. Bu müzenin bize getirisinin büyük olacağını düşünüyoruz. Ziyaret etmek isteyen sanatseverlerin Heykel'de Kent Müzesi'nin hemen arkasında olan  Bıçakçılık Müzesi'ne gidip gezebileceklerini ,buradan söylemek istiyorum.

Peki Bıçakçılık sektöründe  karşılaştığınız sıkıntılar neler?

Son zamanlarda  hobi üreticilerinin internet üzerinden satışlar yapmaları bizim için büyük sıkıntı olmakta, bilhassa, el işi üretim yapan esnafımızı çok daha fazla sıkıntıya sokmuştur. Bunun yanında Çin'in ucuz kalitesiz ürünleri de bizi geri plana itmektedir. Bursa bıçağının önemini duyurabilmek için belediye ile yapılan ortak çalışmalar sayesinde dünyaya nam salmış Bursa bıçağının patentini almakta  olup tekrardan Bursa bıçağının önemini kalite ile öne çıkartma hedefindeyiz.

Peki Altıngül Bıçak olarak hedefiniz neler?

Takriben 60 yıldır bu meslekte olan ve halen bana ve ağabeyime yardımını esirgemeyen babam Fethi Adliğ'in ismini burada zikretmeden olmaz kanaatindeyim. Ağabeyim Özgür Adliğ ile birlikte hedefimiz, yaptığımız ürünleri değerinde satmak gelişmekte olan internet ortamını en iyi şekilde kullanabilmek. Bu sayede satış potansiyelimizi yükseltmeye çalışmaktır.

Peki tercih edilme nedenleriniz neler?

Bıçağımızın sürekli kaliteli ve garantili olması herhangi bir sorunda geri iadesinin mümkün olması tercih edilme nedenlerimizin başındadır. Bunun yanı sıra insanların bize ulaşarak yapmak istediği bıçakları ustalarımıza veya bize tarif ederek kendilerini özel bıçaklar da yaptırabilmekteler. Yani kısacası kişiye özel bıçak üretimi de yapabilmemiz bizi sektörde ön plana çıkartmaktadır. Diyerek sözlerini tamamladı.

Şimdi de Özen Kardeşler Çakı ve Bıçak İmalatı'nın sahibi Sayın Cemil Özden'i tanımak istiyoruz?

1958 yılında Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Çamlıca köyünde doğdum. 1974'ten beri bu mesleğin içerisindeyim .1974'de Bursa'ya geldiğim gibi bu sektörle tanıştım ve 44 yıldır devam etmekteyim. 38 yıldır evliyim bir kız çocuğu babasıyım.

Peki kaç çeşit ürününüz bulunmakta?

Çakı ve bıçak dahil 150 çeşidin üzerinde  ürünümüz bulunmakta. Tabii ki el emeği göz nuru olan bu bıçaklarımız piyasadan ve halkımız tarafından ve bütün yurdumuzdaki insanlar tarafından yoğun bir şekilde talep edilmekte ve tercih edilmektedir.

Peki Özen Kardeşler'in gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söyleyebilirsiniz?

Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa başta olmak üzere aşağı yukarı yurt genelinde 20 şehre ürünlerimizi göndermekteyiz, ilerleyen süreçte bu sayıyı daha da arttırarak 40-50 şehire  ürünlerimizi göndermeyi hedeflemekteyiz.

Fatih Bey'e de  sormuştum size de sormak istiyorum genel olarak Sektörel sıkıntılarla ilgili neler söylemek istersiniz?

Çin'den gelen kalitesiz ürünler sektörde büyük sıkıntı yaratmaktadır. Tabii bunun yanı sıra hobi üreticilerin de sektöre girmiş olmaları bu sıkıntıyı daha da arttırmaktadır. Bilhassa Maliye Bakanlığı'nın gerekli denetim ve kontrollerle ve bu tür sıkıntılarımızı  en aza indirmek için ivedilikle çaba göstermesini beklemekteyiz.

Genel olarak hangi ürününüzle ön plana çıkmaktasınız?

Bana özgü tarzıyla ilk meyve bıçağını Bursa'da üretmiş olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Tabi bunun yanı sıra , bir çok değişik bıçak ve çakılarımız  halkımız ve yurt genelindeki bütün insanlarımız tarafından güzel bir şekilde rağbet görmektedir .Diyerek sözlerini tamamladı.

İletişim Bilgileri:

Özden Kardeşler Çakı, Bıçak İmalatı

Duaçınarı Mahallesi , Uzun Cadde  No :91/A

Bıçakçılar Sitesi

Telefon ve Faks: 0 224 364 05 42

Gsm: 0 532 476 41 03

Yıldırım/ Bursa

İletişim Bilgileri:

Altıngül Bıçak / Madeni Eşya Sanayi

Duaçınarı Mahallesi, Değirmen Sokak

Bıçakçılar Sitesi B Blok No: 4 /A

Telefon:  0 224 364 83 33

GSM: 0 541 603 36 03

0 542 379 84 63

Yıldırım/ Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.