Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARSİYAD Başkanı Gürsel Durmuş: 'Bursa merkezli, Türkiye kapsamlı' olma hedefimizi hayata geçirdik

ARSİYAD'ın iki dönemdir başkanlığını sürdüren Sayın Gürsel Durmuş ile ARSİYAD'ın çalışmaları ve hedefleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARSİYAD Başkanı Gürsel Durmuş: 'Bursa merkezli, Türkiye kapsamlı' olma hedefimizi hayata geçirdik

HABER: Çiğdem AKIN – Cevdet YILDIZ

Artvinli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ARSİYAD) 2003 yılında, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma mücadelesinde etkin rol almak, bu mücadeleyi toplumun tüm katmanlarına yaymak amacıyla Bursa'da; Nazım Serhatlı, Bahadır Celal Manasoğlu, Burhan Yıldırım, Osman Koçak, Orhan Kalyoncu, Sevgi Demir’in öncülüğünde 40 kişi tarafından kurulan ilk yerel SİAD olma özelliğini taşıyor.

ARSİYAD'ın iki dönemdir başkanlığını sürdüren Sayın Gürsel Durmuş ile ARSİYAD'ın çalışmaları ve hedefleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Sayın Başkan, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben, Artvin Şavşat doğumluyum. İktisat Fakültesi mezunuyum. 33 yıldır Bursa Kapalı Çarşı'da Ekonomi Döviz adlı aile şirketimizde, döviz ve kuyumculuk alanında faaliyet gösteriyoruz."Faset Pırlanta" adında kendimize ait markamız var. Bir Bursa markası. 1. sınıf atölyelerde ürünlerimizi yaptırarak markamızı geliştirmek için çalışıyor ve kuyumcularımıza markamıza ait satış noktaları da veriyoruz.

ARSİYAD'ın hedefleri ve yaptığı çalışmalar nelerdir?

ARSİYAD; Atatürk İlkeleri'ne, Cumhuriyet değerlerine bağlı, akıl ve bilim rehberliğinde, doğduğu ve yaşadığı yerler ile ülkesine değer katmak idealinde olan iş insanlarımızı aynı çatı altında buluşturmak amacıyla 2003 yılında kurulan ilk yerel SİAD’dır. Derneğimizin yerelden evrensele ve geçmişten geleceğe yolculuğu artan heyecanla devam ediyor.

Bizler, 20 yıla yakın bir süredir büyük bir özveri içinde birçok insanın yaşamına dokunan, topluma maddi ve manevi anlamda değer katan, ülkemizin ekonomisini geliştirmek ve marka değerini yukarı çıkarmak için özveriyle ve gönülden çaba gösteren, idealleriyle kendi alanında bir model olmaya çalışan birlikte çok güçlü bir aileyiz. Böyle bir ailenin içinde olmanın, bugüne ve geleceğe ışık tutmak adına çok anlamlı ve değerli bir yolculuk olduğuna yürekten inanıyorum. Tüzüğümüzde belirlenen amaçlarımızı gerçekleştirmek adına her biri titizlikle hazırlanmış etkinlik ve projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz.

İki dönemdir ARSİYAD'ın başkanlığını yapıyorsunuz. Yönetiminiz döneminde ARSİYAD ne gibi atılımlar gerçekleştirdi?

Yönetimimiz döneminde, ilkeli kurumsal yapımızı güçlendirdik. Sevgi ve hoşgörü kültürünü temel alıp, farklılıkları değer kabul ederek, her fikre ve yapıya eşit yakınlıkta durarak, kendi alanımızda örnek olmak için büyük bir özveri ve dayanışma ile çalışmalarımızı yürüttük. Bunlardan belli başlıları; üye tanıtım toplantıları, “Başarı Hikayeleri” paylaşımları, konusunda uzman kişilerin verdiği seminerler ve çeşitli konularda bilgi paylaşımları, “Ekonomi Buluşmaları” toplantıları, sosyal ve kültürel etkinlikler, toplumsal sorumluluk gereği yapılan yatırımlar...

Diğer taraftan; üyelerimizi daha geniş ve nitelikli kitlelerle buluşturup, derneğimize nitelikli yeni üyeler kazandırarak, daha güçlü bir ARSİYAD için tüm komisyon ve organlarımız çalışmalarını büyük bir heyecan ve coşkuyla sürdürüyor.

"BURSA MERKEZLİ, TÜRKİYE KAPSAMLI"

Bu toplumdan bir vesileyle değer elde eden herkesin aynı zamanda bu topluma borcu olduğuna inanıyoruz. Bu bilinçle aldığımız sorumluluğu yaptıklarımıza yeni ve daha güçlü organizasyonlar ekleyerek çalışmalarımızı güçlendirerek ileriye taşıyoruz. ARSİYAD, “Bursa merkezli Türkiye kapsamlı” olma hedefini bu dönemde hayata geçirerek iş insanlarımızın Türkiye’ye ve dünyaya açılan penceresi konumuna gelmeye başlamıştır. Önce Artvin’de, hemen akabinde İstanbul’da güçlü gruplar oluşturulmuş ve çalışmalar devam etmektedir. Ankara, Kocaeli ve İzmir’e yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Hedeflerimiz arasında yer alan ARSİYAD Kültür Evi'ni ilk önce Bursa’ya inşa etmek; burada yapacağımız çalışmalarımızda Artvin’imize, Bursa’mıza ve ülkemize yeni değerler katmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz.

KOMİSYONLARIMIZ ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR     

Üye İlişkileri Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Kadın Kolları Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Sektörel İş Geliştirme Komisyonu, Üye Edindirme Komisyonu, ve Kadın Okuma Kulübü adları ile bir çok grup ve komisyon çalışmalarımız var. ARSİYAD, bu komisyonlar vasıtasıyla da sürekli bir aktivite içerisinde.

Sadece Bursa'da değil; Artvin'de de çalışmalar yapıyoruz.En önemli çalışmalarımızdan biri de üye tanıtım toplantıları. Bu toplantılarda tecrübe paylaşımları yapıyor. Yılda bir Ekonomi Buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Her komisyonun kendi alanında özellikle sosyal sorumluluk açısından da birçok faaliyette bulunuyor. Bursa'da şu anda en aktif derneklerden biri olan ARSİYAD'ın 20. kuruluş yılını, Cumhuriyetimizin 100. yılında Mart 2023'de Podyum Davet'te düzenleyeceğimiz bir organizasyonla kutlayacağız. Bursa, Artvin, İstanbul, Ankara'dan hem iş dünyasının hem de protokolünün buluştuğu bu organizasyonda; Artvin kökenli iş insanlarına, bilim insanlarına, sanatçı ve sporculara bir çok kategoride ödüllerin verileceği bir ödül töreni gerçekleştireceğiz. Bunun ardından da bir konserle buluşma etkinliği yapacağız. Bu etkinlikler için çalışmalarımız ve hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.   

Sizce Artvin'in Bursa açısından önemi ve yeri nedir?

ARTVİNLİLER OLARAK BURSA'YA VE ÜLKEMİZE KATMA DEĞER KATIYORUZ   

Şu anda bizim üyelerimiz içerisinde holding sahipleri var. Bursa merkezli Türkiye kapsamlı bir yapılanma ARSİYAD. Bursa'da daha fazla ağırlıkta olan bir yapılanma. Bugün biz, 600-700 bin Artvinli'nin Bursa'da olduğunu biliyoruz. Çünkü birçoğunun sayımlarda ve resmi rakamlarda çıkmamasının nedeni artık Bursalı olmuş olduklarından dolayı. Bursa'da doğmuş, Bursa'da büyümüş. Aslen Artvinliler aslında Bursa'nın en önemli, en fazla yoğunlukta olan hemşehrileri diyebilirim.  Dediğim gibi yani holdinglerimiz var; sayıları yüzlerle ifade edilebilecek iş insanlarımız var. Birçoğu da doyduğu şehir Bursa'ya, doğduğu şehir Artvin'e değer katmak için uğraşıyor.  

ARSİYAD üyelerini; ciddi bir istihdam, ciddi bir üretim kapasitesi olan bir grup olarak söyleyebiliriz. ARSİYAD, Bursa merkezli bir kurum, büyük ağırlığı da Bursa'da olan bir yapılanma. Ancak bizim şu anda Artvin'de de 20 kişilik bir grubumuz var. İstanbul'da grubumuz var. Biz bu dönemde ARSİYAD olarak ulusal örgütlülüklerimizle birlikte Türkiye kapsamlı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.         

ARTVİN'DE YATIRIMLARIMIZ VAR

ARSİYAD üyelerimiz Artvin'de bir otel yaptı. Artvin kent dinamikleriyle daima iş birliği içerisinde. Üyelerimiz, Bursa'da da ciddi anlamda Bursa'nın gelişimi; aynı zamanda da ülkenin gelişimine de katkı sunmak için bütün kentin dinamikleriyle çok yakın bir iş birliği içerisinde her iki kente de değer katmak için çaba sarf ediyorlar.    

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik tablo konusundaki görüşleriniz nelerdir?

Şu an için ekonomiyi bir seçim dönemi, bir de seçimden sonraki dönem olarak değerlendirmekte fayda var. Şimdilerde seçim dönemine kadar olan süreçte günübirlik politikaların uygulandığı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'deki ekonomik tabloya baktığımızdan dünyadan farklı bir tablo görüyoruz. Bu da tabi enflasyon noktasında ciddi yükselişleri beraberinde getirdi. Döviz noktasında dışarıdan girişleri kısıtladı.Şu anda bir seçim sürecinde uygulanan politikaları görmekteyiz.Yani seçime kadar biraz gevşek para politikası uygulanıyor. Ama bunun seçimden sonra bu şekilde sürmesi çok kolay değil. Seçimden sonra hangi iktidar gelirse gelsin kemer sıkma politikasına devam edileceğini tahmin ediyoruz.

                                                     

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.