Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bursa

Bursa Haber - Bursa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ödülleri verildi Haber

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ödülleri verildi

Magazin Outlet Center'da bulunan Suare'de düzenlenen geceye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Erkan Durdu ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede, medya kuruluşları, köşe yazarları, kameraman ve muhabirlere ödülleri verildi. Yarışmada, Bursa Haber Gazetesi'nden Huriye Gül Kolaylı, 'Bir İlahi Adalet Hikâyesi' başlıklı yazısıyla Köşe Yazısı dalında Başarı ödülü kazanırken, yine Bursa Haber Gazetesi'nde Tuğçe İçöz Bağçavan da 'Dere'nin Suyu Vekile Akıyor' başlıklı haberi ile Röportaj - Araştırma-İnceleme dalında Başarı ödülü kazandı. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması şöyle sonuçlanmıştı: Gazete - İnternet Genel Haber Başarı: Harun Reşit Kaymaz / Anadolu Ajansı /Araçlarını Trafikten Men Ettiği Aileye Kendi Otomobilini Verdi Mansiyon: Osman Akın / İhlas Haber Ajansı / Kedisi İçin Evini Terk Etti Mansiyon: Rabia Deniz / Bursadabugun / Başbakan Çok Kızacak Gazete - İnternet Magazin Haberi Başarı: Özgür Acer  / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Orantısız Konser Mansiyon: Ünal Özbay / Olay Gazetesi / Sütten Sete Gazete-İnternet Spor Haberi Başarı: Orhan Güney /  Olay Gazetesi / Osb'de Gizli Arazi Pazarlığı Mı Yapılıyor? Mansiyon: İsmail Yalvı / Doğan Haber Ajansı / Taciz Mesajları Kabus Oldu Köşe Yazısı Başarı: Huriye Gül Kolaylı / Bursa Haber Gazetesi / Bir İlahi Adalet Hikâyesi Mansiyon: Aysun Karlı / Kent Gazetesi / Su Ürünleri Mühendisi Simitçi, Bankacı Çöpçü, Ya Biz? " Spor Köşe Yazısı Başarı: Tolgay Ataokay / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Ahlaksız Teklif Röportaj - Araştırma-İnceleme Başarı: Tuğçe İçöz Bağçavan / Bursa Haber Gazetesi / Dere'nin Suyu Vekile Akıyor Mansiyon: Rıza Ertekin / Şehrengiz Dergisi / Bursa 91 Yıldır TBMM'yi Bekliyor Haber Fotoğrafı Başarı: Selahattin Budakoğlu / Doğan Haber Ajansı  / Diren Teyze Mansiyon: Zafer Peker / İhlas Haber Ajansı / Yağmur Altında İnsanlık Dersi Magazin Fotoğrafı Başarı: Bülent Beysir / Olay Gazetesi / Yardım Ateşi Mansiyon: Özgür Acer / Bursa Hakimiyet Gazetesi / Tofaş Gecesi'nde Hadise Çıktı Spor Fotoğrafı Mansiyon: Emre Koşak / Doğan Haber Ajansı  / Davetsiz Misafirler Genel Mizanpaj Başarı: Raif Alan / Bursa Hakimiyet Gazetesi Mansiyon:  Seval Ceylan / Şehrengiz Dergisi Spor Mizanpaj Başarı: Onur Genç / Yeni Marmara Gazetesi Magazin Mizanpaj Başarı: Gökhan Şenyavaş / Olay Gazetesi Mansiyon: Funda Cüce  / Bursa Hakimiyet Gazetesi Televizyon Genel Haber Başarı: Uğur Uslubaş / Habertürk / Aynı Tekerlekli Sandalyeyi Paylaşan Karı-Koca Mansiyon: Özden Çobanoğlu / Olay TV / Çadırkentteki Çocuklar Televizyon Spor Haberi Başarı: Cevdet Altınel / Olay TV / Kaptanlar Buluştu Televizyon Programı Başarı: Kübra Ulutaş / Line TV / Muhabir Mansiyon: Tufan Küçükaslan / Line TV / Bursa'da İlkler Televizyon Görüntü Mansiyon: Bircan Örsel / Olay TV / Stat'ta Gergin Dakikalar

Bursa'ya kış sporları merkezi Haber

Bursa'ya kış sporları merkezi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 800 bini aşkın nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük ilçesi olan Osmangazi’de Kaymakam Necdet Türker’den brifing aldı. Vali Karaloğlu, “Ülkemizde kış turizmine öncülük eden Uludağ’ın eteklerinde kurulu Osmangazi ilçemize yakışır bir kış sporları (buz pateni, buz hokeyi) merkezi yapmalıyız. Ayrıca Demirtaş’ta bulunan çim kayağı pistini de yeniden düzenleyerek, halkımız için cazip bir mesire alanına dönüştürmeliyiz” diye konuştu. Kaymakam Türker ise, “136 mahalle, 26 köyümüz var. Daha iyi bir Osmangazi için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz” dedi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da tebrik ziyaretinde bulundu. Osmangazi ilçesindeki kentsel dönüşüm projelerini dinleyen Vali Karaloğlu, “Osmangazi, Osmanlıya kurucu başkentlik yapmış Bursa’nın merkezi. Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra Uludağ gibi tabii bir güzelliği de bünyesinde barındırıyor. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, Bursa’ya değer katacak projeler geliştirerek bunları hayata geçiren başkanımız ve ekibini, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Tarihi ve kültürel yönden çok zengin bir mirasa sahip Osmangazi’nin süratle yenilenmeye ihtiyacı var. Dünyanın en önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ’ımızı da dört mevsim kullanılabilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu konuda başkanımızın çalışmaları olduğunu biliyorum. Bizler, Bursa’ya ve halkımıza hizmet için varız. Bursa’nın gelişimine katkı koyacak çalışmaları, bizler de her zaman desteklemeye hazırız” diye konuştu. Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi, Bursa’nın en eski yerleşim yerlerini bünyesinde barındıran bir ilçe. Dolayısıyla yenilenmeye ihtiyacı var. Bizler, kentsel dönüşüm konusunda önemli aşama kaydettik. Bakanlık tarafından onaylanan, Bursa’ya yepyeni bir vizyon getirecek Soğanlı ve Demirkapı kentsel dönüşüm projelerimizi kısa süre içinde başlatıyoruz. Ayrıca Uludağ’la ilgili de çalışmalarımız var. Seçim beyannamemizde de açıkladığımız Endemik Park ve gençlerimiz için Adrenalin Parkı bu dönem Uludağ’da hayata geçireceğiz. Ayrıca Sarıalan’da atıl durumdaki kır gazinolarını Orman Bakanlığından devralarak yeniliyoruz. Önümüzdeki 5 yılda çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve yaşlılarımız olmak üzere Osmangazi’de yaşayan vatandaşlarımızın tamına yönelik projeler hazırladık. Bunlar sadece Osmangazi değil, bütün Bursa’ya hitap edecek, Bursa’ya vizyon katacak projeler. Yaptığımız çalışmalara verdiği destek için, sayın valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Grafik Tasarımcılar Derneği genel kurulu toplandı Haber

Grafik Tasarımcılar Derneği genel kurulu toplandı

            4 Kasım 2013 tarihinde 7 kurucu üye tarafından kurulan Bursa Grafik Tasarımcılar Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını düzenledi. Mevcut başkan Serkan Beyoğlu ve ekip arkadaşları ile yeni yönetim kurulu listesi tekrar seçildi. Buna göre Başkan Serkan Beyoğlu, Başkan Yardımcısı Gülnur Gerçekçi, Sayman Adem Durmuş, Genel Sekreter Tolga Çakmaklı ve Üye olarak Hüseyin Seven asıl yönetim kurulu üyeleri oldu. Denetim Kurulu asıl üyeler ise Faruk Kuruçam, Onur Avcı ve Elif Sevim Mete'den oluştu. Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise Emine İclal Şenyavaş, Atakan Şimşirli, Burhan Geçer, Mustafa Albayrak ve Salih Özak, Denetim Kurulu yedek üyeleri Aslı Demir, Ceren Uygun ve Yusuf Pars'tan oluştu.             Divan Başkanlığını deneyimli gazeteci Tayfun Çavuşoğlu'nun yaptığı toplantıda başkan Serkan Beyoğlu “Ben bu yola çıktığımda yanımda birkaç meslektaşım vardı. Şimdi üyelerimiz ve yönetim kurulumuz ile yaklaşık 40 kişilik bir ekibiz. Amacımız meslektaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde mesleğimiz ile ilgili faaliyetler düzenlemek. Bursa'da grafik tasarım mesleği ile ilgilenen herkese ulaşmak. Mesleğimizin ilkelerini ve prensiplerini belirlemek, meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak ve her türlü dayanışmayı sağlamak.” diye konuştu.             Kapanış konuşmasını yapan Başkan Serkan Beyoğlu, yeni Yönetim Kurulu'nun derneğe ve Bursa'ya hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları (Kesin liste) Haber

AK Parti'nin ilçe belediye başkan adayları (Kesin liste)

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2014 yerel seçimlerde il adaylarının tamamını resmi olarak açıklarken, ilçe adayları ise dört ilde açıklandı. Diğer adayları belirleme çalışmaları devam ediyor. AK Parti`nin Bursa ilçe belediye başkan adaylarının 20 Ocak 2014 Pazartesi günü (yarın) açıklanacağı öğrenildi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2014 yerel seçimlerde il adaylarının tamamını resmi olarak açıklarken, ilçe adayları ise dört ilde açıklandı.   AK Parti`nin Bursa ilçe belediye başkan adaylarının 20 Ocak 2014 Pazartesi günü (YARIN) açıklanacağı öğrenildi.   AK Parti`nin 2014 yerel seçimlerindeki büyükşehir ve il belediye başkan adayları şöyle:   "Adana Abdullah Torun, Adıyaman Fehmi Hüsrev Kutlu, Afyonkarahisar Burhanettin Çoban, Ağrı Hasan Arslan, Aksaray Haluk Şahin Yazgı, Amasya Cafer Özdemir, Ankara Melih Gökçek, Antalya Menderes Mehmet Tevfik Türel, Ardahan Faruk Köksoy, Artvin Mehmet Kocatepe, Aydın Mustafa Savaş, Balıkesir Ahmet Edip Uğur, Bartın Seyfettin Kalay, Batman Mehmet Emin Ekmen, Bayburt Mete Memiş, Bilecik Selim Yağcı, Bingöl Yücel Barakazi, Bitlis Fehmi Alaydın, Bolu Alaaddin Yılmaz, Burdur Sebahattin Akkaya, Bursa Recep Altepe, Çanakkale Mehmet Daniş, Çankırı İrfan Dinç, Çorum Muzaffer Külcü, Denizli Osman Zolan, Diyarbakır Mehmet Galip Ensarioğlu, Düzce Mehmet Keleş, Edirne Ahmet Günşen, Elazığ Mücahit Yanılmaz, Erzincan Cemalettin Başsoy, Erzurum Mehmet Sekmen, Eskişehir Harun Karacan, Gaziantep Fatma Şahin, Giresun Yılmaz Can, Gümüşhane Ercan Çimen, Hakkari Osman Kızılban, Hatay Sadullah Ergin, Iğdır Mustafa Buluş, Isparta Nuri Uzaktaş, İstanbul Kadir Topbaş, İzmir Binali Yıldırım, Kahramanmaraş Fatih Mehmet Erkoç, Karabük Mehmet Ceylan, Karaman Ertuğrul Çalışkan, Kars Nevzat Bozkuş, Kastamonu Tahsin Babaş, Kayseri Mehmet Özhaseki, Kilis Hasan Kara, Kırıkkale Mehmet Saygılı, Kırklareli Selahattin Minsolmaz, Kırşehir Yaşar Bahçeci, Kocaeli İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Tahir Akyürek, Kütahya Kamil Saraçoğlu, Malatya Ahmet Çakır, Manisa Hüseyin Tanrıverdi, Mardin Mehmet Vejdi Kahraman, Mersin Mustafa Sever, Muğla Mansur Harmandar, Muş Feyat Asya, Nevşehir Hasan Ünver, Niğde Faruk Akdoğan, Ordu Enver Yılmaz, Osmaniye Mehmet Gürbüz, Rize Reşat Kasap, Sakarya Zeki Toçoğlu, Samsun Yusuf Ziya Yılmaz, Şanlıurfa Celalettin Güvenç, Siirt Ali İlbaş, Sinop Hamza İnce, Şırnak Ahmet Hamdi Yıldırım, Sivas Sami Aydın, Tekirdağ Mustafa Yel, Tokat Eyüp Eroğlu, Trabzon Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tunceli Erkan Eroğlu, Uşak Nurullah Cahan, Van Osman Nuri Gülaçar, Yalova Yakup Bilgin Koçal, Yozgat Kazım Arslan, Zonguldak Ali Bektaş."   AK Parti tarafından Adana, Antalya ve Aydın ve Balıkesir`e bağlı ilçelerin adayları da resmi olarak açıklandı.   Açıklanan adaylar şöyle:   "Adana:   Adana Abdullah Torun, Aladağ Mustafa Akgedik, Ceyhan Alemdar Öztürk, Çukurova Cüneyt Karaaslan, Feke Cuma İş, İmamoğlu Kadir Altunköse, Karaisali Yusuf İyi, Karataş Sinan Gül, Kozan Kazım Özgan, Pozantı Ramazan Demir, Saimbeyli Mustafa Uyanık, Sarıçam Ahmet Zenbilci, Seyhan Azim Öztürk, Tufanbeyli Remzi Ergü, Yumurtalık Turgut Erişmen, Yüreğir Mahmut Çelikcan."   Antalya:   Antalya Menderes Mehmet Tevfik Türel, Akseki İsmet Uysal, Aksu Halil Şahin, Alanya Hasan Sipahioğlu, Demre Süleyman Topçu, Döşemealtı Nurettin Tursun, Elmalı Ümit Öztekin, Finike Nail Dülgeroğlu, Gazipaşa Adil Çelik, Gündoğmuş Mehmet Özeren, İbradı Muharrem Kaya, Kaş Halil Kocaer, Kemer Yusuf Uras, Kepez Hakan Tütüncü, Konyaaltı Remzi Sadi, Korkuteli Mustafa Akdeniz, Kumluca Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat Recep Barut, Muratpaşa Cihan Bulut, Serik Ramazan Çalık."   Aydın:   Aydın Mustafa Savaş, Bozdoğan Ali Erkut, Buharkent Mehmet Erol, Çine Celalettin Kocamaz, Didim Ufuk Döver, Efeler Yalçın Pekgüzel, Germencik Mustafa Bircan, İncirliova Kazım Günaydın, Karacasu Kutsi Küçükyörü, Karpuzlu Hilmi Dönmez, Koçarlı Abdullah Arıcı, Köşk Rıfat Kadri Kılınç, Kuşadası Engin Berberoğlu, Kuyucak Metin Ertürk, Nazilli Mustafa Acar, Söke Metin Yavuz, Sultanhisar Ertegün Ünal."   Balıkesir:   Balıkesir Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Hakan Kayaalp, Balya Şaban Özel, Bandırma Recep Şekerci, Burhaniye Necdet Uysal, Bigadiç İsmail Avcu, Dursunbey Ramazan Bahçavan, Edremit Özkan Kostak, Erdek Hüseyin Aysan, Gömeç Kazım Arslan, Gönen Hüseyin Yakar, Havran Emin Ersoy, İvrindi Recai Baytar, Karesi Yücel Yılmaz, Kepsut İsmail Cankul, Manyas Hasan Kahraman, Marmara Süleyman Aksoy, Savaştepe Turhan Şimşek, Sındırgı Ekrem Yavaş, Susurluk Hüseyin Hızlıoğlu."

Bursa’da sanat Karagöz’den sorulur Haber

Bursa’da sanat Karagöz’den sorulur

Haber: Cihan Kayalı Gecede 2013 Dönemi kursiyerlerinin çektiği 16 film gösterimi yanında Oyunculuk, Film Yapım ve Senaryo dallarında 27 hafta eğitim çalışmalarında bulunan280 kişi bu süreci başarı ile tamamlayarak belgelerini aldılar. Film gösterimi öncesi Ressam Şefik Bursalı sergi salonun da Tiyatro oyunları afiş sergisi açılışı yapıldı. Sergi de geçtiğimiz günler de hayatını kaybeden ünlü Tiyatrocu Nejat Uygur anısına bir köşe de hazırlandı. Sergi açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adına Muhsin Özlükurt yaptı. AMATÖR RUH OLMADAN PROFESYONELİK OLMAZ Karagöz Sinema Atölyesi 2013 Sanat yılı kapanışı 2014 Sanat yılı açılış gecesinde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü Sinema Koordinatörü Osman Gençağa Yiğitoğlu; Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Sinema Atölyesinin kurulduğu günden beri Türk ve Bursa Sinemasının içinde olmaya çalıştığını ve bunu da başardığını söyledi. Sinemanın ruhunu amatörlerin yaşattığını, amatör ruh olmadan profesyonelliğin olmadığını, karagöz sinema atölyesinin de bu amaçla yola çıkılarak kurulduğunu söyledi. Yiğitoğlu; Karagöz Sinema Atölyesine katılan kursiyerlerin, kendi filmlerini yazmak, Yazdıkları filmlerde oynamak ve o filmleri çekmenin dışında birçok ulusal ölçekli sinema filmi, dizi film, reklam filmi ve televizyon programlarına da gerek oyuncu gerekse set ekibin de göreve alarak katkı verdiğinide belirterek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Sanata ve Sanatçıya verdiği destekle de Atölyenin iler derki yıllarda büyüyerek daha güzel projelere imza atacağının altını çizdi.    

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.