Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedeler, diğer depremzedeler için ekmek pişiriyor

HATAY'IN SAMANDAĞ İLÇESİNE BAĞLI UZUNBAĞ MAHALLESİNDE DEPREMZEDE KADINLAR, KENDİ SIKINTILARINI BİR KENARA BIRAKARAK DİĞER DEPREMZEDELER İÇİN EKMEK YAPIYOR.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2023 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Depremzedeler, diğer depremzedeler için ekmek pişiriyor

Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremzede kadınlar, kendi sıkıntılarını bir kenara bırakarak diğer depremzedeler için ekmek yapıyor.

Uzunbağ Mahallesinde kadınlar, depremzedeler için tandırlarda pişirdikleri ekmekleri hayırseverlerin un desteği ile depremzedelere ücretsiz dağıtıyor. Kadınlar 55 gündür günün ilk ışıklarıyla tandırın başına geçip ekmek pişiriyor. Ekmek yapan kadın İpek Çiçek, "Biz burada hep birlikte depremzede arkadaşlar için ekmek yapıp dağıtıyoruz. Bizde depremzedeyiz ama arkadaşlar ile yardımseverlerden gelen un ve ihtiyaç sahibi insanlar için ekmek yapıyoruz. Deprem günü çok kötü şeyler yaşadık ama bize un geldiği sürece ihtiyaç sahipleri depremzedeler için ekmek yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Samet Uslu, "Arama kurutma faaliyetleri bittikten sonra arkadaşlar ile birlikte böyle bir karar aldık. Maddi durumu kötü olan insanların ekmeği ulaşması çok zor oluyor bizde bunun için kısmen yetişebildiğimiz yere yaptığımız ekmekleri götürüyoruz. Gelen destekler ile burada kadınlar ekmeği yapıyor bizde ekmekleri dağıtıyoruz" diye konuştu.

Filiz Genç ise "Burada ekmeği yapıp poşetleyip dağıtıyoruz. Odunları biz kendi imkanlarımızla toplayıp tandır için kullanıyoruz. Un geldiği sürece biz bunu devam ettireceğiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.