Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reuters'tan dikkat çeken kabine iddiası...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından gözler Erdoğan tarafından açıklanacak yeni kabineye çevrildi. Reuters, cuma günü gerçekleşecek yemin töreninden sonra akşam saatlerinde ya da en geç cumartesi günü Erdoğan'ın kabineyi açıklamasının beklendiğini yazdı. Ajansa konuşan yetkililer, üç ismin kabinede yer almasının "neredeyse kesin" olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Reuters'tan dikkat çeken kabine iddiası...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçimlerinde oyların yüzde 52'den fazlasını alarak yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde yoluna yeni isimlerle devam edecek. İki isim hariç mevcut kabinedeki bakanların milletvekili olarak Meclis'e girmesinin ardından gözler, yeni bakanların kim olacağına çevrildi. Cuma günü yapılacak yemin töreninin ardından yeni kabinenin açıklanması beklenirken, Erdoğan'ın yeni bakanları akşam saatlerinde ya da en geç Cumartesi günü açıklayacağı öğrenildi.

'KABİNE İÇİN 3 İSİM NETLEŞTİ' İDDİASI
İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey yetkililer ve partililer, kabinede daha önce Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek‘in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın da kabinede yer almasının neredeyse kesin olduğunu söyledi.

KALIN VE FİDAN KABİNEYE GİRİYOR
Yetkililer, Kalın ve Fidan’ın da kabinede olacağını, daha önce gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevlerinin yerine farklı bakanlıkları da üstlenebileceklerini belirtiyorlar.

Üst düzey bir yetkili, “Diğer bakanlıkların durumuna göre bir görevlendirme yapılacak görünüyor. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları da olabilir ama burada milletvekilli seçilen bakanların durumu da önemli. Birkaç güne bu konu netleşir. Ancak ikisi de (Kalın ve Fidan) kabinede görev alacaklar” dedi.

MEVCUT 5 BAKAN, GÖREVİNE DEVAM EDEBİLİR
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, milletvekili seçilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Sülayman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum görevlerine devam edebilirler.

Ancak yetkililerin verdiği bilgiye göre, Kalın ve Fidan’ın bakanlık görevlerine gelmesi durumunda görevlerine devam etmesi beklenen bazı bakanlar ise değişebilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.