Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bir kız ve erkeğin aynı evde kalması...“

Başbakan Erdoğan, gün içinde 'kız ve erkek öğrencilerin beraber kaldığı evlerin denetimi' hakkında yaptığı açıklamayı sürdürdü: Bir kız ve erkeğin aynı evde kalması ne denli uygun?

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2013 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2013 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Bir kız ve erkeğin aynı evde kalması...“
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Kişinin müstakil özel evlerinde bir kız ya da bir erkeğin aynı evde kalması ne denli uygun olabilir" diye sordu. "Muhafazakar demokrat bir iktidar olarak ne gibi düzenleme yapılabilir değerlendireceğiz" diyen Erdoğan, konuya dair "Eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa biz yasal düzenlemeyi yaparız. Valiliklerin yapması gerekiyorsa bunu yaparız" ifadesini kullandı. Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Finlandiya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 
'Kız-erkek karışlık yurt dönemini kapattık'

 Erdoğan öğrenci evleriyle ilgili soruya, "Bir defa kız erkek karışık yurt dönemini kapattık, yüzde 75 düzenlemeyi yapmış vaziyetteyiz. Kızlarla erkeklerin aynı kampüsü paylaştıkları yurtlar olmayacak. Ev olayına gelince, bununla ilgili pek çok şikayet oldu, aynı daireyi kız erkek paylaşıyor diye. Bu konuyu sizlerin takdirine bırakıyorum ve muhafazakar demokrat bir iktidar olarak da ne gibi düzenleme yapılabilir, bunun psikolojik; sosyolojik neticeleri nedir ne değildir bu çalışmaları yapıp bu şikayetleri değerlendireceğiz" dedi.

 
'Kız ya da erkeğin aynı evde kalması ne denli uygun?' 

 Erdoğan, bir gazetecinin evlere nasıl denetim yapılacağıyla ilgili soruya "Kişinin müstakil özel evlerinde bir kız ya da bir erkeğin aynı evde kalması ne denli uygun olabilir? Siz böyle bir şeyi hoş karşılar mısınız? Eğer siz kızınızla ilgili böyle bir şeyi uygun buluyorsanız, size hayırlı olsun. Eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa biz yasal düzenlemeyi yaparız. Valiliklerin yapması gerekiyorsa bunu yaparız" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: T24

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.