Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bedelli askerlik gündemimizde yok“

Arınç, "Partinizin Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun Kızılcahamam kampının perde arkasıyla ilgili olarak sosyal medyada bazı bilgiler paylaştı. Bedelli askerlikle ilgil olarak. Bu doğru mudur? Böyle bir çalışma var mı?" sorusu üzerine, bunun doğru olmadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2013 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2013 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Bedelli askerlik gündemimizde yok“
 Toplantıyı baştan sona kadar takip eden birisi olarak bedelli askerlik konusunun gündeme bile gelmediğini vurgulayan Arınç, "Gelmesi de mümkün değil. Çünkü biliyorsunuz biz son bedelli askerlik konusunu geçtiğimiz yıl çıkardık. Ondan önceki bedelli askerlik de yıllar öncesiydi. Her sene bedelli askerlik çıkacak diye bir şey yok.

Genelkurmayın asker ihtiyacı dikkate alınır, belli bir birikim varsa belli bir yaştan sonrası bedele bağlanır. Dövizli askerlik başka bir şeydir, bedelli askerlik başka bir şeydir. Bedelli askerlikteki süre yeterli olmayınca veya müracaat edenler farklı yorumlardan kaynaklanan hak kayıplarına uğrayınca, zannediyorum iki maddelik yeni bir kanun çıkardık onunla da müracaatlarını yapamamış olanlara zannediyorum defaten ödemek şartıyla bir kolaylık getirmiştik. Bu geçtiğimiz yıl yapılan bir düzenlemedir. Yakın zamanda kesinlikle bedelli askerlik düşünülmemektedir. Arkadaşımız belki özlemini dile getirmiş olmalı" dedi.

Kaynak: CNN Türk

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.