Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzman Dr. Evren Şahin İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Evren Şahin, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında milletvekili aday adaylığını açıkladı. Yıllarca hakkını savunan, zaman zaman haksızlığa uğrayan ve hakkını, hak ederek kazanan bir kadın olarak mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürme kararı aldığını ifade eden Dr. Şahin, “Bu topraklarda yaşayan her bireyin adil, eşit, mutlu, huzurlu ve umutla yaşaması için hakkını savunacak gücüm, herkes için söyleyeceklerim var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzman Dr. Evren Şahin İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

14 Mayıs'ta yapılacak milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvuruları devam ederken, Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanı olarak görev yapan Uzman Dr. Evren Şahin, İYİ Parti’den aday adaylığını açıkladı.

İYİ Parti Bursa İl Binası’nda milletvekili aday adaylığını açıklayan Şahin, “Bu ülke için peşine düşeceklerim, ardını bırakmayacaklarım, sonuçlarını görünceye dek çaba harcayacağım nefesim var. Bu topraklarda yaşayan her bir bireyin insanca, adil, eşit, mutlu, huzurlu ve en önemlisi umutla yaşaması için hakkını savunacak gücüm, herkes için söyleyeceklerim var” dedi. “Önce insan, sonra millet ve daima memleket” düsturuna bağlı kalarak yıllarca hakkını savunan, zaman zaman haksızlığa uğrayan ve her zaman hakkını hak ederek kazanan bir kadın olarak mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürme kararı aldığını ifade eden Şahin, Türkiye’de 85 milyon insanın eşit ve adaletli yaşamayı hak ettiğini dile getirdi.  Dr. Evren Şahin, bu ülkede kadın olmanın zorluğunu yaşamış, ön yargıları kırmak için zaman harcamış kadınlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Bu zorlukları aşmak, kadın ve kız çocuklar üzerindeki hem fiziksel hem de psikolojik eril şiddeti önlemek benim bu ülkeye borcumdur. Kadınlarla ilgili eşit iş, eşit ücret, eşit haklar konusunda var gücümle çalışacağıma söz veriyorum. 2 çocuk annesi olarak, evlatlarımızın çok daha iyi şartlarda eğitim görmesi için eğitimde yüksek standartlarda fırsat eşitliğini savunuyorum. Bir doktor olarak özellikle bebeklerimizin, çocuklarımızın ve bakıma muhtaç yaşayan en temel insani hak olan beslenme ihtiyacının bile sağlanamıyor olmasını reddediyor, gururla sürdürdüğüm doktorluk mesleğimin ışığında, hepimizin en temel hakkı olan kaliteli sağlık hizmetinin eşit ve ücretsiz olması gerektiğini savunuyorum. Karslı bir ailenin evladı olarak sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikalarıyla memleketin her köşesinin tekrar, üreten topraklar ve topluma dönüşeceğini savunuyorum. Özellikle kültürel okur-yazarlığı destekleyecek her uygulamanın, çok daha küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatına girmesi için çalışacağıma, engelsiz bir Türkiye için savaşacağıma, Ormanlarımıza, denizlerimize, sokak hayvanlarımıza yapılan kötü muameleye karşı tüm canlıların haklarını savunacağıma söz veriyorum. Her doğal afet sonrası yaşadığımız büyük kayıplarımızın bilimden uzak, planlanmamış kentleşmeye karşı depreme ve diğer doğal afetlere dirençli inşa edilmiş kentlerde, güvenle yaşamayı talep ediyorum. Ülkemin temel sorununun adaletsizlik olduğunu ve güçlü, güvenilir devlet kavramının ancak hukukun tarafsızlığı ile işler hale geleceğini biliyorum. Koşulsuz, tarafsız ve adil çalışan yasama-yürütme-yargı çarkının yeniden güvenilir hale gelmesinin savaşçısı olacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı.  

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ise Uzm. Dr. Evren Şahin’e hayırlı olsun dileklerini iletirken, “Çıktığı bu yolun kendisi ve partimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.