Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ'nün en kritik isimleri arasında yer alan örgüt üyesi yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/ODY) 14 ilden sorumlu Marmara Bölgesi imamı Etem Taş, İstanbul’da düzenlenen operasyonda yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2025 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2025 16:29
Kaynak: İHA
FETÖ'nün en kritik isimleri arasında yer alan örgüt üyesi yakalandı

Ölen örgüt elebaşı Fetullah Gülen’le Pensilvanya’da defalarca görüşme gerçekleştiren ve FETÖ/PDY’nin sözde "Yüceler Şurası(Mollalar Grubu)" denilen en üst kademesiyle bağlantısı tespit edilen Taş’ın, daha önce de yakalandığı ve savcılık tarafından salıverildiği ortaya çıktı. FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda, örgüt tarafından "Gaybubet" olarak adlandırılan bir hücre evinde 2018 yılında düzenlenen operasyonda yakalanan Taş’ın, o tarihte çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiği ortaya çıkmıştı.

Örgüt evlerinde kaldığı ve hatsız akıllı telefon kullandığı belirlenen Taş, o dönem İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu Üsküdar Acıbadem Mahallesi'nde bulunan Erdem Parkı'nda yakalanmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY saflarında 14 ilden sorumlu Marmara Bölgesi imamlığı yapan Etem Taş’ın firari olarak arandığı anlaşıldı. 20 Ekim 2024’te ölen örgüt elebaşı Fetullah Gülen’le 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi öncesinde Pensilvanya’da defalarca görüşme gerçekleştiren ve FETÖ/PDY’nin sözde "Yüceler Şurası(Mollalar Grubu)" denilen en üst kademesiyle bağlantısı tespit edilen Taş’ın izine, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde ulaşıldı.
Hakkında; 15 Temmuz darbe girişiminden önce Doğu Anadolu Bölgesi Bölge imamı , Marmara Bölgesi İmamı , Gebze İlinden sorumlu olan kişi olduğu belirlenen Taş’ın, Çekmeköy’de bir evde saklandığı tespit edildi. 16 Mayıs’ta belirlenen adrese baskın yapıldı, Bylock isimli programı kullanan, Bank Asya’da hesap artışı olan ve İstanbul Ağır Ceza Masasınca "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ethem Taş yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak: İHA

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.