Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Büyük kucaklaşmaya ihtiyaç var'

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" gerçekleştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 18:43
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Büyük kucaklaşmaya ihtiyaç var'

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni gerçekleştiriliyor. Beştepe'deki törende 21 devlet başkanı ve 13 başbakan var.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, değerli devlet ve hükümet başkanları, değerli Meclis başkanları ve devlet başkanı yardımcıları, değerli ülke temsilcileri, yurt içinden ve yurt dışından gelen değerli dostlarım, sizleri en kalbi duygularımla hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Sizleri bu tarihi törenimiz münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, milletin evinde, 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekanda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bizleri bir kez daha Cumhurbaşkanlığı makamına layık gören kardeşlerim hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Sandığa giden tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Yurt dışındaki gurbetçilerimizi özellikle tebrik etmek istiyorum. Seçimleri müteakip arayarak sevincimizi paylaşan devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Yanımızda duranların desteğini unutmayacağız. 28 Mayıs gecesi olan sevgi selini unutmayacağız. Dergi kapağından müdahale girişimini unutmayacağız.

"85 MİLYONU BAĞRIMIZA BASACAĞIZ"

14 Mayıs'ta seçimlerin Meclis'le ilgili boyutunu Cumhur İttifakı olarak323 vekille başarıyla tamamlamıştık. Cumhurbaşkanı Seçimi rakibimize fark atmamıza rağmen ikinci tura kalmıştı. 5 sene daha hizmet etme şerefine nail olduk. Aziz milletimizin şahsımıza olan güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız. Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. Hizmet götürürken kimsenin inancına oyunun rengine bakmadık.

Gelin canlar bir olalım, sevelim sevilelim diyoruz. Türkiye'nin her bir vatandaşının katkısına ihtiyacı var.

Seçim dönemi 28 Mayıs gecesi itibarıyla artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş millet kesin kararını vermiştir. Artık Türkiye Yüzyılı, şahlanış dönemi başlamıştır. Türkiye Yüzyılı'nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz.

Bu akşam yeni Kabineyi açıklayacağım. Salı günü ilk Kabine toplantımızı yapacağız.

Sürekli eski defterlerini karıştırmanın ülkeye de millete de faydası yoktur. Rövanş peşinde koşmadık. Yalanlara iftiralara maruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimde muhalefetten bu tavrı görmedik. Muhalefet eski alışkanlıklarını bir türlü bırakamadı.

Gün bir olma, beraber olma günüdür. Gün evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Gelin seçim dönemindeki kırgınları bir kenara koyalım. Barışmanın yollarını arayalım. Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz verelim.

Kaynak: İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.