Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir dönemin ünlü emniyet müdürü hayatını kaybetti

Eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Ali Serdar Saçan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Saçan, bugün ikindi namazı sonrası Eyüpsultan Camii’nde kılınacak olan ikindi namazı sonrası aile kabristanlığına defnedilecek. Bir dönemin ünlü emniyet Müdürü Saçan’ın ismi sık sık gözaltına aldıklarına yönelik işkence iddiaları ile yan yana anılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 11:45
Kaynak: İHA
Bir dönemin ünlü emniyet müdürü hayatını kaybetti

Eski Organize Suçlarla Şube Müdürlü Ali Serdar Saçan, kanser tedavisi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. 61 yaşında hayatını kaybeden Saçan’ın cenazesi bugün ikindi namazı sonrası Eyüpsultan Camii’nde kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
21 Eylül 1962 tarihinde doğan Adil Serdar Saçan 1978 yılında Polis Koleji'ne girdi. 1998 yılında İstanbul Organize Suçlar Şubesi’ni kuran Adil Serdar Saçan beş yıl boyunca bu birimin müdürlüğünü yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü iken yönettiği operasyonlarda gözaltına alınanlara yönelik işkence yaptığı iddiaları hiçbir zaman gündemden düşmedi.
Adil Serdar Saçan 2002 yılında Yenişafak Gazetesine yapılan polis baskının da başında bulundu. Yenişafak Gazetesi 200 polis tarafından basılmış Albayraklar gözaltına alınmış ve birçok İstanbul Büyükşehir Belediye bürokratı gözaltına alınmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hapisten çıktıktan sonra AK Partiyi kurarak seçimlere hazırlandığı sırada kamuoyunda “Akbil operasyonu” olarak bilinen operasyonları gerçekleştiren Adil Serdar Saçan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemle ilgili olarak birçok kişiyi gözaltına almış ve aleyhinde ifade vermeyenlere işkence yaptığı iddia edilmişti.

Kaynak: İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.