Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av. Şeyda Şahin: 'Biz zor olana talibiz'

Av. Şahin, ‘Yeşil Bursa diyoruz, yeşil dediğimiz yerlere şimdi imar planları düzenleniyor. Tamamen yeşili biz artık betonarmeye dönüştürdük. Bursa’nın tarihi dokusunu sarstık’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Av. Şeyda Şahin: 'Biz zor olana talibiz'

HABER: TANSU ARDA

İYİ Parti Genel Merkezi 18 ilde önseçim kararı aldı. 2 Nisan’da gerçekleşecek olan seçim çalışmaları Bursa’da da tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ziyaretlerini sürdüren İyi Parti Bursa 1. bölge milletvekili aday adayı Av. Şeyda Şahin Bursa Haber’e konuk oldu. Şahin, parti çalışmalarına ilişkin ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Bursa Barosu’na bağlı olarak 15 yıldır avukatlık mesleğini icra eden Şahin, alanında 36 adet kitap yazdığını belirtti. Depremde birçok öğrencisini kaybeden Şahin son yazmış olduğu kitabın gelirini de depremzedelere bağışladı. İyi Parti’nin kuruluşunun her aşamasında görev alan Şahin, neden milletvekili olmak istediğine dair şunları söyledi: ‘ Hayatım boyunca mülakatlarla ilgili olarak ciddi bir zarar gördüm, mülakatlar bu ülkenin ciddi bir sıkıntısı. Bu kadar çok mülakatzede bir kişi olunca bunları anlatmalıyım diye düşündüm. Asıl siyasete yönlenme sebebim bu. Bunları paylaşalım, anlatalım diye başladım. Bu ülkeyi bu toprakları çok seviyorum. Bu ülkeye ne katabiliriz sorgusuyla başladı her şey. Bu ülkeye olan borcumu yerine getirebilmek adına ben aday adayı olmaya karar verdim’ dedi.

ARTIK BİR REVİZYONA İHTİYAÇ VAR

Şahin,  ‘21 yıllık bir iktidar dönemi… Artılarıyla ve eksileriyle geçen bir dönem… Artık bir revizyona ihtiyaç var. İktidarın yenilenmesi gereken bir dönemdeyiz. Ülke ekonomik şartlar bakımından çok sıkıntılı günler yaşıyor. Hukuk ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Adalet her şeyin temelidir. Ekonominin, ulaşımın kadın haklarının hepsinin temeli adalettir. Dolayısıyla bozulmuş bir hukuk sistemi bulunmaktadır. Genel olarak vatandaşta bu anlamda bir değişikli istiyor.21 yıldır aynı şekilde dönen bir sistemin içerisinde vatandaş artık çok boğuldu. Ekonomik şartlar, hayat koşulları ile birlikte boğulmuş bir halk bulunmakta. Artık vatandaşın cebine dokundu. Halkımızın geçim sıkıntısı olması mevcut iktidar ile ilgili görüşlerini de değiştirdiğini düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.Şahin, ‘Bursa bu kadar tarihi imkanlarına, çoğrafi konumuna rağmen hak ettiği değeri hiçbir şekilde görmüyor. Bursa’nın girişinden itibaren nereye girdiğinizin belli olmadığı bir şehirle karşılaşıyorsunuz. Bursa’da başlangıçtan itibaren sıkıntılı bir süreç var. Bununla birlikte ulaşım anlamında da Bursa ciddi şekilde sıkıştırılmış durumda. Yeşil Bursa diyoruz yeşil dediğimiz yerlere şimdi imar planları düzenleniyor. Tamamen yeşili biz artık betonarmeye dönüştürdük. Bursa’nın tarihi dokusunu sarstık. Ulaşım dediğimizde çok ciddi sıkıntılar var şehir içerisinde. Bursa’da yol yok. Bursa ulaşımın en pahalı olduğu şehirlerden birisi. Bursa’ya yeteri kadar imkan sunulmuyor. Bu kadar sanayinin olduğu bir şehirde refah içerisinde yaşayan halktan bahsedemiyoruz.

 Bursa ile ilgili olarak yaklaşan büyük depremin sinyallerinin verilmesi öncelikle insanların canları sağ olmalı diyorum. Bursa’daki bu çarpık yapılaşma ile alakalı ilk hedefimiz bu. Öncelikle yaşayabilmeliyiz. Türkiye’nin gündemi deprem. Bursa’nın her yönünden fay hattı geçiyor. Böyle bir gerçek varken bu gerçekten uzaklaşmamalıyız’ dedi.

TÜRKİYE’YE KADIN ELİ DEĞMELİ

Şahin, ‘Bizim genel başkanımız bir kadın. Genel başkanı kadın olan bir partinin hedef kitle adaylarının daha çok kadın olması gerektiği algısıyla bu yola çıkmış bulunduk. Türkiye’ye kadın eli değmeli diyoruz. Bu kadar bölünmüşlüğün olduğu bir ülkede bizde bu anlamda mecliste daha çok kadın olmalı diyoruz. Biz bu süreçte omuz omuza yürüyoruz. Hepsi benim için çok kıymetli ben kendi adıma kendimle yarışıyorum. Kadınların sosyal hayatta daha çok var olabilmesi için kadın istihdamı çok önemli. Kadınların çalışabileceği imkanların sağlanması gerekiyor. Bu konularda çalışmalar yapmayı planlıyorum’ şeklinde konuştu.

MUHALEFETİN İŞİ ZOR

Şahin, ‘Seçimden sonra muhalefet kazanırsa açıkçası işi çok zor. Ciddi bir yıkıntıyı devralacak. Ciddi bir yıkıntının düzeltilmesi için Millet İttifakı olarak  bizde ciddi çalışmalar yapıyoruz. Alanında  uzman kişilerle öncelikle ekonominin düzeltilmesi gerekiyor. İkinci planda mülteci sorunu var ülkemizde elini kolunu sallayarak giren birçok insan var. Bunlarla ilgili düzenleme yapıldığında ülkenin normalleşmesi ve fabrika ayarlarına dönmesi için bozulmuş yasaları günümüz şartlarına adapte edebilmek için zor bir işe talip oluyoruz’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.