Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunç: “Bu Yıl Bursa İçin 100 Milyon Tl Hedefliyoruz

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, önceki günlerde online seminerine katıldığı Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (BALKANTÜRKSİAD) ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunç: “Bu Yıl Bursa İçin 100 Milyon Tl Hedefliyoruz

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Başkan Yardımcısı Süleyman İnan ve Gıda & Hizmet Sektörü Çalışma Grubu Başkanı Sabriye Şen’in katıldığı görüşme, BALKANTÜRKSİAD dernek merkezinde gerçekleşti.

Bursa’da birkaç ay önce göreve başladığını ve bu süreçte BALKANTÜRKSİAD ile önemli iş birlikleri yaptıklarını ifade eden TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, “BALKANTÜRKSİAD, Bursa’ya geldiğim günden bu yana benim için en önemli kazanımlardan biri oldu. Önceki günlerde ‘Kırsal Kalkınma İçin AB Hibeleri’ konu başlığında online seminer gerçekleştirmiştik. İş birliklerimiz sürecek. İlgilerinden dolayı Berat Başkan nezdinde tüm BALKANTÜRKSİAD üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

“10. başvuru ilanına çıktık”

AB fonlarının Türkiye geneline 2,2 milyar TL bütçe ayırdığını ifade eden Tunç, “Bu toplam bütçe ülke genelinde 42 ile ayrılıyor ve her ile talepleri doğrultusunda ortalama 50 milyon civarı dağıtılıyor. Ancak Bursa potansiyeliyle buradan çok daha fazla payı alabilecek kapasitede. Biz 2021 yılında Bursa’nın bu bütçeden 100 milyon TL pay almasını hedefliyoruz” dedi. Yeni çağrılara çıktıklarından da bahseden Tunç, “10. başvuru ilanına çıktık, 23 marta kadar başvurular devam ediyor. Süt ve et üreten işletmeler, Süt ve Et işleme tesisleri, Meyve Sebze İşleme ve Soğuk Hava Depoları için 3 milyon Euro’ya kadar projeleri destekliyoruz” dedi.

BALKANTÜRKSİAD’ın pandemiye rağmen üyeleri yararına yaptığı faaliyetlerde bir aksama olmadığını ifade eden Başkan Berat Tunakan, “Bu süreçte fiziki olarak çok fazla bir araya gelemesek de online yaptığımız seminerler ve sinerji toplantılarıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç’un da katıldığı seminer yoğun ilgi gördü. Tarım, gıda ve hayvancılık Bursa için çok önemli. Biz de aynı derecede önemsiyoruz. Üretime destek vermeyi amaçlayan herkesin yanındayız” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.