Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NOSAB, üniversite işbirliğini önemsiyor

Bursa’daki sanayi – üniversite işbirliği kapsamındaki çalışmalar her geçen daha da büyüyor. Bu kapsamdaki çalışmaları NOSAB’lı sanayicilere anlatmak için Bursa Teknik Üniversitesi ve NOSAB iş birliği ile online toplantı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2021 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NOSAB, üniversite işbirliğini önemsiyor

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Bursa Teknik Üniversitesi ile üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamında online toplantı düzenledi. Toplantıda, Bursa Teknik Üniversitesi ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) üniversite-sanayi iş birliği fırsatları hakkında bölge firmalarına bilgilendirme yaptı.

Toplantıya bölgeyi temsilen NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Cihan Kaboğlu’nun yanı sıra bölgede faaliyet gösteren sanayiciler ve akademisyenler katıldı.

10 firma projede yer aldı

Toplantının açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer, Bursa Teknik Üniversitesi’nin geldiği noktaya vurgu yaparken, “Biz de bölge olarak üniversite sanayi birlikteliğini çok önemsiyoruz. 2244 sanayi doktora programı çerçevesinde NOSAB olarak BTÜ ile iş birliği yaptık. Bu projede 10’dan fazla firmamız yer aldı. Bursa Teknik Üniversitesi ile iş birliklerimiz bundan sonra da sürecek” ifadelerini kullandı.

“Bilgiyi ekonomiye kazandırıyoruz”

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, “Bursa’da çok girişimci ve tecrübeli firmalar var. Böyle bir ekosistem içerisinde üretmek gerekiyor. Akademisyenlerimiz daha çok sahada olup, sürdürülebilir güven ve karşılıklı faydaya bağlı ilişkiler ağını oluşturması lazım. Bu anlamda sanayicilerimizin de talepkâr olmasını arzu ediyoruz. Bilginin ekonomiye kazandırılması adına çalışıyoruz. Bu kapsamda Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’miz de çok güzel çalışmalar yapıyor” şeklinde konuştu.

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kaboğlu da, “Bir tane tasarım merkezi kurduk. Ar-Ge merkezi kurma aşamasındayız. Ar-Ge Merkezi kurmak isteyen firmalarınız varsa onlara bu yoldaki tecrübelerimizi aktarabiliriz. Proje yazma eğitimi, inovasyon eğitimi gibi konularda yardımcı olabiliriz” dedi.

Bursa TTO Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatma Saime Erdönmez de Teknoloji Transfer Ofisi’nin çalışmalarına dair bir sunum gerçekleştirdi. Program, soru cevap bölümü ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.