Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük Patronlar Asgari Ücret Beklentilerini Açıkladı: Böyle Olursa Sorun Olmaz

Asgari ücret için ilk toplantı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 11 Aralık tarihinde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Patronlar Asgari Ücret Beklentilerini Açıkladı: Böyle Olursa Sorun Olmaz

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, yeni asgari ücret beklentilerini açıkladılar. İş dünyasının temsilcileri, yeni asgari ücretin enflasyon oranlarının üzerinde bir miktarda belirlenmesi gerektiğini ve bu miktarında zamanlarla eritilmemesi gerektiğini söylediler.

Asgari ücret için ilk toplantı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 11 Aralık tarihinde yapılacak. Binlerce insan dört gözle bu toplantıyı beklerken iş dünyası temsilcileri, 2024 senesinde geçerli olacak asgari ücretle ilgili değerlendirme yaptılar.

‘GSYM büyüme oranı da dikkate alınması gerek’

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, asgari ücret artış oranını belirlenirken enflasyon oranlarının yanında GSYH büyüme oranının da dikkate alınması gerektiğini söyledi ve şunları ekledi;

“Öneride bulunduğumuz asgari ücret artış oranı; geçtiğimiz 6 aylık enflasyon oranına ve yine son 6 ayın ekonomik büyüme oranını da göz önünde bulundurarak belirlenmeli. Bu şekilde çalışanlarımızın, emeklerinin enflasyon altında ezilmesinin önüne geçilecek öte yandan da milli gelir artışından pay almaları sağlanmış olacak. 

Ayrıca bu şekilde, asgari ücretin belirlenmesindeki belirsizlikleri azaltıp reel sektörün daha sağlıklı fiyatlandırma yapılmasına olanak sağlar...” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.