Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlık Harekete Geçti! Türkiye’de Mesai Saatleri Değişiyor! Çalışma Süresi 4 Güne Düşebilir…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla çalışma sürelerinde değişiklik yapılacağı belirtildi. Avrupa ülkelerinin çoğunda görülen 4 gün iş 3 gün tatil uygulaması Türkiye'de de geçerli olabilecek…

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 23:44
Kaynak: YUNİS CAN TOPAKTAŞ
Bakanlık Harekete Geçti! Türkiye’de Mesai Saatleri Değişiyor! Çalışma Süresi 4 Güne Düşebilir…

Sektöre bakış açısını değiştirecek yeni düzenlemenin detayları belli olmaya başladı. Bakanlık tarafından mesai saatlerinin geriye çekilmesine yönelik çalışma yapıldığı öğrenildi. Haftalık çalışma süresinin 4 güne kadar düşürülmesine yönelik devam eden çalışmalar daha çok pandemi döneminden sonra ilgi görmeye başladı.

Konu ile ilgili ilk açıklama Ekonomist Muhammed Bayramdan geldi. Bakanlığın çalışmalarını 3 farklı model üzerinden sürdürdüğünü ifade eden Bayram, esnek bir çalışma modeline geçilmesini mümkün olduğunu da ekledi.

Bakanlığın Benimsediği 3 Çalışma Modeli!

Uzaktan çalışma ya da hibrit model adı verilen bir sistem üzerinde çalışıldığı biliniyor. İnternetin olduğu her yerden çalışabilme olanağı tanımlanacak yeni dönemde trafik yoğunluğunun da azaltılması hedefleniyor.

Muhammed Bayram'ın aktardığı bilgiye göre Bakanlığın üzerinde çalıştığı 3 model arasında hibrit çalışma, uzaktan çalışma ve kısa süreli çalışma maddeleri yer alıyor.

Çalışanların Beklentisi Ne?

Yenilenen dünya hızına adapte olabilmek için İsveç başta olmak üzere farklı Avrupa ülkelerinde uygulanan 45 saatin altında çalışma süresi ve 4 gün çalışma modeline geçiş yapılması mümkün gözüküyor.

Kaynak: YUNİS CAN TOPAKTAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.