Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde Çevre Haftası etkinlikleri

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliği ve Osmangazi Belediyesi desteğiyle düzenlenen Türkiye Çevre Haftası programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde Çevre Haftası etkinlikleri

Bursa İl MEM Enerji Yönetimi Birimi koordinasyonunda; çevrenin korunması konusunda farkındalık oluşturmak amacı ve sıfır atık anlayışına uygun olarak daha temiz ve daha yeşil yaşam vurgusuyla düzenlenen Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri, Osmangazi Belediyesi tarafından Yeşil Bina Konseptine uygun inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinde düzenlendi.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür V. Mustafa Kahya, “Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliği, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu kapsamda yapılan Çevre Dostu 17 okulumuz, bunun en güzel örneklerinden biridir. Bunun yanı sıra ilimizdeki Sıfır Atık Projesi’ne olan yoğun katılım da okullarımızın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. İlimizde yürütülen bir diğer projemiz olan Sürdürülebilir Yaşam Projesi, Bursa’da başlayan ama tüm ülkeye örnek olabilecek olan bir projedir. Bakanlığımızın UNİCEF ile birlikte bu konuda bir proje başlatmış olması da bizim için ayrıca gurur vericidir. Bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek artması sebebiyle Dünya Çevre Günü kutlamaları bu yıl ülkemizde “Türkiye Çevre Haftası” temasıyla yapılıyor.

Programda Enerji Verimliliği ve Çevre Sergisi ile kurum ve kuruluşların standları yer alırken anaokulu öğrencileri tarafından sıfır atık defilesi, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından müzik dinletisi düzenlendi. Sertifika ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından program sona erdi.(BÜLTEN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.