Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da psikoloji odaklı eğitimler yaygınlaşacak

Milli Eğitim Bakanlığı erken çocukluk eğitimi projesi kapanış programını AKKM'de gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da psikoloji odaklı eğitimler yaygınlaşacak

Erken çocukluk eğitimi projesinde; öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunarak okul öncesi eğitimlerin kapasitesini geliştirmek ve toplumdaki okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapıldı. Okullaşma oranında artış sağlamak ve çocukluk eğitim hizmetlerine yönelik bütünleşik bir sistem oluşturulması, çocuklarla ilgili tüm yerel kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi, bunlara yönelik tamamlayıcı iş birlikleri teşvik edilmesine yönelik çalışmaların da olduğuna dikkat çekildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük 'Erken çocukluk yılları, yaşamın en kritik dönemlerinden biridir. Bu süreçte kişiliğin temelleri atılır. Temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar kazanılır. Bu nedenle, yaşamın ilk yıllarında, çocuğun içinde bulunduğu fiziksel ve sosyal çevrenin onun gelişmesinde çok önemli rolü vardır. Çevrenin bilimsel ve sistematik bir organizasyonla yani eğitim ile yönlendirilmesi gerekir' ifadelerine yer verdi.

EÇEP Koordinatörü F. Burcu Çilingir, projeyle alakalı olarak ‘Okul öncesi eğitim kurumlarında yapılan etkinliklerin her birinin Okul Öncesi Eğitim Programı’nda belirtilen kazanımlara ulaşmak için araçlar olduğunu vurgulayarak farkındalık yaratmak ve bu sayede okul öncesi eğitim çağındaki okullaşma oranını artırmak için çalıştık. İlimizdeki tüm okul öncesi öğretmenlerinin Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Programı ile Bütünleştirilmiş Aile Destek Eğitim Rehberi (OBADER) programını uygulamalarını sağladık ve öğretmenlerin ailelere eğitim vermelerine rehberlik ettik. Öğretmenlerin kendi velileri dışında görev yaptıkları okul bölgesinde henüz okul çağına gelmemiş çocuğu olan ailelere de ulaşmalarını amaçladık. Böylelikle aileler, okul öncesi eğitime ilişkin olarak çocuğu okul çağına gelmeden bilgilendirilmiş oldular. Aileler ve çocuklar ilk kez okul öncesi eğitim kurumlarıyla tanıştılar’ dedi.

Haber: Yasemin Düzdağ / Faik Emre Dağlı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.