Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da çevreci okullar projeleriyle gururlandırdı…

Bursa İl Enerji Yönetimi Birimi tarafından organize edilen Türkiye Çevre Haftası kutlaması 1326 Panorama Fetih Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 15:39
Kaynak: Seçiniz
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da çevreci okullar projeleriyle gururlandırdı…

Osmangazi Belediyesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen Türkiye Çevre Haftası kutlaması kapsamında, anaokulu öğrencilerinin sıfır atık defilesi, çevre dostu okul belgeleri ve sürdürülebilir yaşam projesi belgeleri takdimi ile resim sergisi açılışı yapıldı.

Programa, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, Bursa İl Milli Eğitim Müdür vekili Mustafa Kahya, Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç’ın yanı sıra, Bursa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldılar.

Açılışta konuşan Bursa İl Enerji Yönetimi Birimi Yöneticisi Levent Yazıcı, “17 tane Çevre Dostu Okul projemiz var. Her ilçemizde çok güzel çalışmalar yaptık. Yağmur suyu, güneş ve rüzgar enerji sistemleri, kazan sistemleri, yalıtım, otomatik kontrol sistemleri dahil olmak üzere çok güzel çalışmalar yapıldı. Çevre dostu okul projesinden sonra okullarımızda sıfır atık kampanyasını başlattık. Bu kampanyada da sağ olsun belediyelerimiz her zaman destek verdi. Okullarda giysi ve ambalaj atıklarını belediyelerle beraber topladık. Elde edilen gelirle okulların ihtiyacını karşıladık” dedi.

Daha sonra konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kahya da, “Çevre hassasiyetleriyle ilgili farkındalıkları artırmak üzere düzenlenen programda emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan Mualla Türkün ve Çalı Anaokul öğrencilerinin sıfır atık defilesi katılımcıların büyük beğenisiyle izlendi.

Daha sonra çevre dostu okullar ile sürdürülebilir yaşam projesinde yer alan okullara  belgeleri verildi.

Bursa İl Enerji Yönetimi Birimi tarafından organize edilen Türkiye Çevre Haftası kutlama programı resim sergisinin gezilmesiyle tamamlandı.(BÜLTEN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.