Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taliban lideri öldürüldü iddiası

Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde insansız hava aracı saldırısı sonucu en az 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi; Reuters, haberi doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2013 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2013 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taliban lideri öldürüldü iddiası
 Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mesud'un ABD tarafından insansız hava araçlarıyla öldürüldü.

Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde insansız hava aracı saldırısı sonucu en az 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kuzey Veziristan'ın Dandey Darpakhel bölgesinde militanlara ait olduğu iddia edilen bir eve 4 füze isabet etti. Ölen kişiler arasında Pakistan Talibanı lideri Hakimullah Mesud'un da olduğu belirtiliyor.

Reuters haber ajansı, çok sayıda istihbarat, ordu ve militan kaynaklarına dayanarak, haberi doğruladı. Reuters'a konuşan bir istihbarat kaynağı, saldırıda Mesud'un yanı sıra koruması Tarık Mehsud ve şoförü Abdullah Mehsud'un da öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını söyledi.

Associated Press'e konuşan istihbarat yetkilileri, bölgeye giden ABD ajanlarının da saldırıda ölen üç kişi arasında Mesud'un olduğunu doğruladığını belirtti.

 

Cenazesi yarın

 

Reuters üst düzey Taliban kaynaklarının da Mesud'un ölümünü doğruladığını belirtirken; Pakistan istihbaratından bir kaynağın da, "Cenazesi Cumartesi günü saat 15.00'de Miraşah bölgesinde yapılacak" dediği bildirildi.

Pakistan İçişleri Bakanı Choudhry Nisar, saldırının, Taliban'la yapılacak barış görüşemelerini sabote etmek için düzenlendiğini savundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.