Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşilin bin bir tonunun suya karıştığı güzellik: 'Karacabey Longozu'

Karacabey Longoz Ormanı, mayıs ayı ile birlikte en renkli halini almaya başladı. Karacabey ilçesinde yer alan ve sakinliğiyle günübirlik tatil için tercih edilen longoz (su basar ormanı), büründüğü yemyeşil örtüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeşilin bin bir tonunun suya karıştığı güzellik:  'Karacabey Longozu'

HABER: FUNDA AVCI

Türkiye'nin en uzun doğal plajı Karacabey Boğazı Plajı ile yine Türkiye'nin en büyük ıhlamur ormanları arasında kalan su basar ormanı olarak bilinen Karacabey Longozu, bahar aylarında yeşilin tüm tonlarını bünyesinde barındırıp doğal güzelliğini ortaya koyuyor. Marmara Denizi'nin kıyısında, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün koruması altındaki Karacabey Longozu, birçok kuş türü için önemli bir beslenme, dinlenme ve üreme alanı niteliği taşıyor. Kumlu yolları, büyük sazlıkları, heybetli ağaçları, yer yer su birikintileri ve Dalyan Gölü'yle dikkati çeken, avlanmanın yasak olduğu longozda bulunan sulak alanlarda, yakın kırsal mahallelerin sakinlerine ait mandalar ve yerli ırk inekler serinliyor. İzmir'den Bursa'ya yaklaşık bir asır önce göç eden Yörüklerin doğaya saldığı Orta Asya kökenli atlar da longozda sürüler halinde yabani olarak gezip nesillerini sürdürüyor.

NADİR KUŞ TÜRLERİN YUVASI

Göçmen kuşların uğrak noktası olan ve içindeki bitkilerden, sürüngenlere yüzlerce çeşit canlıya ev sahipliği yapan longoz, en renkli halini aldı. Nadir kuş türlerini ve suda açan Nilüfer çiçeklerini barındıran longoza fotoğrafçılar akın etti.

FOTOĞRAFÇILAR HAYRAN KALIYOR

Türkiye'deki sayılı longozlardan biri olan Bursa'nın Karacabey Longozu'nda baharın gelmesiyle birlikte kartpostallık manzaralar ortaya çıktı. Türkiye'deki nadir kuş türlerini ve su üzerinde açan nilüfer çiçeklerini fotoğraflamak için longoza gelip kamp yapan fotoğrafçılar, gördükleri güzellik karşısında hayran kalıyor.

 

SUYUN YÜZEYİNİ KAPLAYAN NİLÜFERLER

250 adet kuş çeşidinin görüldüğü longozda nisan ve mayıs aylarında açıp suyun yüzeyini kaplayan nilüfer çiçekleri ve su bitkileri harika bir renk cümbüşü sunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.