Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın, Bursa Haber TV ve Radyo’da seçim vaatlerini anlattı

Bursa’nın kronikleşmiş sorunları olduğunu ifade eden Yalçın, ‘Anormal bir nüfus artışı yaşanıyor. Bu kontrolsüz artışı ortadan kaldırmalıyız. Şehri kavramamız lazım. Bizim irademiz dışında bir yapılaşma olamaz’dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 09:26
Kaynak: CİHAN KAYALI
Yalçın, Bursa Haber TV ve Radyo’da seçim vaatlerini anlattı

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sedat Yalçın Bursa Haber TV’ye konuştu.  Adaylık sürecine dair açıklamalarda bulunan Yalçın seçim projelerine dair bilgiler paylaştı. Adaylığı açıklandığı andan itibaren Tüm Bursa’da heyecan uyandırdığını ifade eden Yalçın, ‘Bizim adaylığımızda müthiş bir sevinç oldu. Vatandaşın en büyük sıkıntısı bir sıkışmışlık hali var insanlar bunalmış. Bir çözüm üretemiyor insanlar hem ekonomik hem psikolojik hem iktidar ile ilgili ilişkilerinde bir hayal kırıklığı beklediğini bulamama hali var’ dedi.

ACİL BİR SÖNDÜRÜLMESİ GEREKEN YANGIN VAR

Yalçın en büyük problemin ekonomi olduğunu ifade ederek, ‘Birinci derecede bu ekonomik kriz ortamında bulunmamız nedeniyle çok büyük yoksulluk yaşayan açlık sınırının altında geliri olan bunların içinde büyük oranda emeklilerde var bunlarla ilgili büyük oranda program uygulayacağız. Esas işimiz bu. Açlık sınırı dediğimiz sadece temel gıdanın dikkate alındığı bir rakamdır. Açlık sınırı 20 bin lira 7 bin lira alan emekliden bahsediyoruz. Bunu kimse kabul edemez. Acil bir söndürülmesi gereken yangın var. Pazartesi günü onuna ilgili sosyal bir plan açıklayacağım’dedi.

HİÇ KİMSEYİ DURDUK YERE İŞTE ÇIKARMAYACAĞIZ

Büyükşehir başkanı olduğunda yapacağı çalışmalara dair bilgiler veren Yalçın, ‘Tüm açlık sınırının altında kalan tüm vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarım var. Büyükşehir çalışanları bizim için çok değerli şu açıdan birlikte mesai yapacağımız için onların morali yüksek olmalı. Biz hiç kimseyi durduk yere işte çıkarmayacağız ama verimli çalıştıracağız. Liyakat esas olacak. Belli bir birikimi tecrübesi uzmanı olan arkadaşlardan son derece faydalanacağız ve hepsinin konumları yükselecek. Hiç kimse boş oturmayacak herkesin severek yapacağı bir iş olacak. Belediye sahada bazı konulara girecek, tarım kadın ve  gençler gibi… Buralarda büyük verim bekliyoruz’dedi.

BU BİR EKONOMİ PROJESİ

İlçelere ilişkin Yalçın, ‘İlçelerde biz adaylığımızı açıklandığında büyük bir ilgi oluştu. Hepsine teşekkür ediyorum. Ben Bursa’nın ilçelerinin hepsinin sorunlarını biliyorum. Hepsi ile ilgili ciddi projeler açıkladık. Dağ ilçelerimize dönük yepyeni bir proje açıkladık. Dağ ilçelerimizde tersine göç yaşanacak. Sadece dağ ilçelerinin ürünlerini satan bir ihracat merkezi olacak dağda. Ciddi bir gelir artışı oluşacak. Bu bir ekonomi projesi. Dondurulmuş gıda sistemi de kuracağız. Her şeyimiz hazır. Üst düzey bir gelir başlayacak’ dedi. Yalçın şunları kaydetti:Şehrin lojistik planını yeniden ele alıyoruz doğusundan batısına kuzeyinden güneyine kadar. Lojistik araçları elektrikliye çevireceğiz. Hava kirliliğini bu şekilde yüzde 10 azalacak. Bireysel araç kullanımını azaltıcı bir strateji başlatacağız. Öyle bir alternatif olacak ki hem ekonomik hem konfor olacak kendi aracınızı kullanmak istemeyeceksiniz.

BURSALILARIN HAKKINI İSTEYECEĞİZ

Yalçın, ‘Belediye bilançosunu hızla büyütmek istiyoruz. Akıllı şehir şirketimiz olacak. İleri teknolojiyi çalışacağız. Bursa kendi geliriyle aslında birçok işini çözer ama bir de merkezi hükümetin Bursa’ya yapacağı işler var bu yerel yöneticilerin biraz alanlarının dışında. Bursa’ya yapılacak bir işin Bursa’ya uygun olmasını isteyeceğiz. Rastgele yapılacak projelere izin vermeyeceğiz. Bizim de talep edeceğimiz konular olacak. Bursalıların hakkını isteyeceğiz. Bursalıların ödediği merkez hükümete vergilerin karşılığını isteyeceğiz. Biz Cumhur İttifakı’nın içinde bir partiyiz. Bugün Bursa Büyükşehir başkanı ne ise bende aynı eş değerdeyim. Yadırganacak hiçbir şey yok’ dedi.

BURSA KONTROLSÜZ BÜYÜYOR

Bursa’nın kronikleşmiş sorunları  olduğunu ifade eden Yalçın, ‘Bir türlü çözülmüyor. Bunun neden çözülmediği işin temeline girilmediği içindir. İşin temeli şudur: Bursa kontrolsüz büyüyor. Anormal bir nüfus artışı yaşanıyor. Bu kontrolsüz artışı ortadan kaldırmak lazım. Kavranabilir bir şehir yönetimi olacak. Şehri kavramamız lazım. Bizim irademiz dışında bir yapılaşma olamaz. Bu kontrolde kimseyi cezalandırarak değil adil bir şekilde yöneterek mümkün. Kent güvenliği yaşabilir kentlerin en önemli kriterlerinden biridir. Burada tabi suriyeli göçmen gerçekliğini de dikkate alarak kent güvenliği konusunda 7 24 yaşayan Bursa’yı hedefliyoruz. Metro sabaha kadar çalışacak. Vatandaşı çaresiz bırakmayacağız’dedi.

GENÇLERE DESTEK SÖZÜ

Yalçın, ‘Gençler bizim geleceğimiz Gençlerimizin morali iyi değil bir çoğu ekonomik nedenlerle. Bir çoğu kendini özgür hissetmediği için içine kapanmış. Üniversite gençleri kendini baskı altında hissederse üretemez. İnsanın kendini ifade etme özgürlüğü olacak . Gençlerimizi bu ortama hazırlayacağız. Ekonomik olarak destekleyeceğiz.

SEÇMENE ÇAĞRI

Seçim konusunda seçmede çağrıda bulunan Yalçın, ‘Mevcut adayların yönetim anlayışlarını kontrol edin. Yapılan araştırmalar kentin yararına mı olmuş zararına mı buna bakılmalı. Biz insan odaklı kent yönetim şekli uygulayacağız. Bütün çalışmalarımız insan odaklı olacak. Tertemiz bir Bursa hedefliyoruz. Kentsel gelişimini tamamlayan bir Bursa arzu ediyoruz. Kontrollü büyüyen bir Bursa istiyoruz. Bunları düşünsünler. Bunu kim yapabilir diye araştırsınlar onlara göre oy versinler, Bursa için bu seçim tarihi bir seçim, İdeolojik bakışla oy kullanmayalım’ dedi.

Kaynak: CİHAN KAYALI

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.