Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Ödünç, Cumhurbaşkanı ile görüşmesini Bursa Haber’e anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan istişare toplantısına dair konuşan Atilla Ödünç, “Cumhurbaşkanımıza Bursa’nın taleplerini ilettim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vekil Ödünç, Cumhurbaşkanı ile görüşmesini Bursa Haber’e anlattı

HABER: Özgür EKİNCİ

TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi, Türkiye & Zambiya Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesine değinen Vekil Ödünç, Cumhurbaşkanının zaman zaman milletvekilleriyle bir araya geldiğini belirterek, en son yapılan toplantıya kendisinin de katıldığını ifade etti. Çok verimli bir toplantı olduğunu söyleyen Ödünç, “Birebir görüşme imkanımız oldu. Yaklaşık 50’ye yakın vekilden 30 yakın vekil söz aldı. Söz alan vekillerden birisi de bendim. Cumhurbaşkanımıza Bursamızın selamını ilettim. Daha sonra kardeşimin cemiyetine davet ettim. Kendisi de müsaitlik durumuna katılabileceğini söyledi” dedi.

2023 SEÇİMLERİ KRİTİK

İstişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktardığı diğer konulara da değine Milletvekili Ödünç, "Siyasette gençlerin oyunu alma mücadelesi, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimi ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri'nde baş gösterecektir. AK Parti seçme ve seçilme yaşını 18'e indirerek gençlerimizin siyaset yapabilmesinin önünü açtı. AK Parti kurulduğu günden itibaren, tabiri caizse gençleri hiçbir zaman yedek kulübesinde oturtmadı. AK Parti Politikalarının merkezinde gençlere yer vermektedir. Bugün MYK, MKYK, TBMM, Bakanlıklar ve Yerel Yönetimler'de görev verilen başarılı ve liyakatli genç kardeşlerimiz var” dedi.

Z KUŞAĞI’NI YAKALAMAMIZ LAZIM

Günümüz gençlerin etkinliği hakkında da konuşan Vekil Ödünç şunları söyledi: “Siyaset mecrasında artık "Z kuşağı" adı verilen, okumak yerine bilgiye internet üzerinden erişim sağlayan, kolay bilgiliye ulaştıkları için çabuk sıkılan, sosyalleşmeyi bile sosyal medya ile gerçekleştirmeye çalışan, araştıran, sorgulayan bir gençlik var. Şunu belirtmeliyim ki, gençler asla a politik değiller. Siyaseti ve ülke gündemini yakından takip ediyorlar. Fakat geçmişten günümüze gelen siyaset teorilerine açık değiller. Gençler ile onların dili ile diyalog kurmalıyız. Bunun içinde gençler için idol olan, youtuber'ları, yaptıklarımızı anlatmakta, yapacaklarımızı tanıtım amaçlı ilan etmede kullanmalıyız.”

BURSA ÇİFTÇİSİ İÇİN TALEP EDİLEN PROJELER

Milletvekili Ödünç, Bursa'da çiftçilerin ürünlerinin desteklenmesi gerektiğini dile getirerek Cumhurbaşkanına ilettiği taleplerini şu şekilde sıraladı. "Bursa Ovası tarımsal anlamda ülkemizin meyve yetiştirilmesi açısından oldukça önemli bir tarım bölgesidir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın dekar başına vermiş olduğu, desteklemeler yerine, üretmiş oldukları, şeftali ve armut gibi meyvelere ton başına destekleme olması gerekmektedir.

"DOLU TOPU" UYGULAMASI YAPILMALI

Meyve yetiştiricilerin en büyük endişelerinin başında, "dolu yağışı" gelmektedir. Dolu yağışı hem meyvelerin yanmasına, hem de ağaçların zarar görmesine sebep olmaktadır. Bu zararın önüne geçilmesi için uygulanacak yöntemlerin biri de "dolu topu" uygulamasıdır. Bu uygulamanın Bursa'da yapılması için gereken her türlü desteğin devletimiz tarafından verilmesi gerekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın öncülüğünde ve destekleri ile bölgesel olarak "dolu topu" uygulamasının yapılması.”

CUMHURBAŞKANI'NA TEŞEKKÜR VE DÜĞÜNE DAVET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın herkesi tek tek dinleyerek notlar aldığını ifade eden Milletvekili Atilla Ödünç, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kardeşi Fatih Ödünç'ün düğün davetiyesini takdim ederek, zat-ı devletlerini düğüne davet ettim. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bursa'nın kalkınması için verdiği destek dolayısıyla Bursalılar adına teşekkür ederek, şükranlarımı sundum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.